What’s in my (vegan) make-up bag

What's in my (vegan) make-up bag

Mijn make-up routine wijzigt regelmatig: soms draag ik elke dag lipstick, soms wekenlang niet. Producten zoals highlighters, blushes en oogschaduw wissel ik vaak en dan zijn er ook dagen waar ik geen make-up draag. Maar toen ik gisteren mijn make-up aanbracht, bedacht ik me dat ik erg tevreden met mijn huidige routine ben. Deze producten gebruik ik dagelijks of in ieder geval een paar keer in de week. Ze zijn trouwens allemaal vegan, dus vandaag een ‘what’s in my vegan make-up bag‘.

Gezichtsmake-up

What's in my (vegan) make-up bag

– Ik gebruik sinds deze week een foundation van het Duitse merk Hiro Cosmetics. Dit is de lichtste kleur ‘Fitzgerald’ en hij is perfecte voor mijn lichte huid in de winter! Ik ga deze binnenkort reviewen op Naoki.

– Ook de concealer die ik op dit moment gebruik is van Hiro Cosmetics, ik heb de kleur Nala. Beide producten zijn trouwens vegan & helemaal natuurlijk. Ook dit product ga ik binnenkort reviewen, ik denk volgende week :)

– De blush die ik meestal gebruik is de kleur Incandescent Electra van Hourglass (review). Hij is zo mooi en goed op te bouwen. Ik las laatst trouwens dat Hourglass hard aan het werk is om de gehele collectie vegan te maken, wat natuurlijk geweldig is.

– Als laatste gebruik ik de vloeibare highlighter van INIKA (review) bijna dagelijks. Hij brengt makkelijk aan en is helemaal natuurlijk.

Oog Make-up

What's in my (vegan) make-up bag

– Ik ben nog steeds zo verliefd op het Soiree Diaries oogschaduw palette van PUR (review). Genoeg kleuren om mee te spelen en de kleuren zijn goed gepigmenteerd. Een onmisbaar item in mijn collectie!

– Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik dagelijks de Dipbrow Pomade van Anastasia in de kleur Taupe (review). Dit potje gaat onwijs lang mee en de kleur blijft de hele dag netjes zitten.

– De mascara die ik gebruik is de Full Fat Lashes Mascara van Charlotte Tilbury (review). Ik gebruik deze nu bijna 3 maanden, dus hij is bijna aan vervanging toe. Ik ben erg tevreden over deze mascara, omdat hij met twee laagjes mijn wimpers veel volume geeft.

Lipstick

What's in my (vegan) make-up bag

– Op dit moment heb ik twee favorieten die ik vaak draag, waarvan 1 de kleur Poof van Hiro Cosmetics (review volgt). Dit is een mooie, koele roze kleur met een semi-transparante finish.

– Mijn andere favoriet is de kleur Lovecraft van Kat von D (review). Dit is een hele mooie herfstkleur met een iets mattere finish.

Make-up kwasten

What's in my (vegan) make-up bag

– Mijn favoriete kwasten zijn van Real Techniques. Van dit merk zijn alle kwasten vegan. Ik gebruik de blushkwast (de roze) voor blush en bronzer, de foundationkwast voor zowel poeder- als vloeibare foundation en de oogschaduwkwast gebruik ik dagelijks voor losse en vaste oogschaduw. Deze kwasten heb ik echt al heel lang in mijn bezit en ze blijven mooi.

– Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik de wenkbrauwkwast van Mineralissima. Deze kwast is lekker stevig en smal genoeg om wenkbrauwen mooi vorm mee te geven en in te vullen.

What's in my (vegan) make-up bag

Op bovenstaande foto draag ik alle producten die hierboven vermeld staan. De lipstick die ik draag is ‘Poof’ van Hiro Cosmetics. Het tasje op de bovenste foto is trouwens mijn make-up tasje van Zoeva, die ik ooit gratis kreeg bij een bestelling. Uiteraard ook vegan ;)

What's in my (vegan) make-up bag

Zoals gezegd wissel ik vaak van routine, niet alleen omdat ik van afwisseling houd, maar ook omdat ik al mijn producten wil gebruiken. Ik vind het heerlijk om met make-up te spelen en nieuwe producten te ontdekken, maar vind het zonde als er ongebruikte producten in mijn collectie zitten. Daarom probeer ik elke 2-3 weken mijn producten om te wisselen, zodat ik zo goed als al mijn producten gebruik.

Op een paar producten met bijenwas of honing na zijn op dit moment trouwens al mijn cosmetica en verzorgingsproducten vegan. Ik vind dit een fijne gedachte – karmijn, dierlijke vetten en haren zijn totaal overbodig en kunnen prima vervangen worden door natuurlijke en synthetische ingrediënten. Kijk maar naar bovenstaande producten… Allemaal prachtig en van goede kwaliteit :)

Hebben jullie nog aanraders qua dierproefvrije & vegan make-up producten of zijn er merken die ik echt moet uitproberen?

 1. Wat een mooie producten heb je, ik heb niks van deze merken maar ga ze zeker onthouden.
  Ik wil voordat ik deze zomer ga verhuizen alles qua make-up wel op orde hebben en veel wegdoen en maar enkele essentials houden, is nog knap lastig om te bepalen wat ik wel en niet wil maar dit helpt me daar wel goed bij!

  • Ik geef alles weg dat ik 3-4 maanden lang niet gebruikt heb :) Die producten kan je volgens mij wel missen… Zo kan je je collectie al wat downsizen en kom je erachter welke producten je echt graag gebruikt.

 2. Heb je toevallig de legendary lashes uitgeprobeerd? Die kan ik je ook echt aanraden!! Misschien die proberen ipv full fat lashes

 3. Ik vind het altijd fijn en inspirerend om te zien welke producten iemand graag gebruikt. Zo kan ik gelijk ideeën opdoen om mijn routine nog mooier te maken. Het Palette ziet er prachtig uit, en ik ben benieuwd naar de review van de foundation.

 4. Ik heb zelf net de Full Fat Lashes en de Legendary Brows van Charlotte Tilbury besteld en heb de mascara nog niet gebruikt maar ben echt enorm tevreden over de Legendary Brows. Het is een heel klein borsteltje en het komt uit de huls met heel weinig product eraan maar is genoeg voor 1 wenkbrauw. Het geeft het meest snelle en meest natuurlijke resultaat dat ik ooit heb gehad (alleen verven is natuurlijker). Ik denk wel dat je er genoeg haren voor moet hebben omdat het dus niet invult of je huid kleurt maar als het gaat om vooral dat je haren te licht zijn zoals bij dan is dit echt een top product!

  Vraag over Hourglass, ik was 2 weken terug in Sephora en heb toen toch geen nieuwe blush en highlighter van Hourglass gekocht omdat ik dacht dat ze naar China gingen. Maar las toen gister bij Plant Based News dat ze hebben aangegeven om in 2020 volledig vegan te zijn en nu schrijf jij er ook over, gaan ze dus toch niet in China verkopen?

  Heb trouwens ook bij Sephora de Supergoop SPF50 gekocht en het is echt een heerlijke formule voor mijn gezicht! Super bedankt voor het aanraden :)

  • Ik heb niets gehoord over Hourglass & China, maar ik zal het in de gaten houden. Het is wel zo dat Hourglass een paar maanden geleden is overgenomen door Unilever en het verbaast mij niets als zij Hourglass graag in China willen verkopen. Wat ik begrijp is dat dierproefvrij (en nu ook vegan) wel belangrijk voor Hourglass is, dus ik hoop dat ze niet geforceerd worden om de Chinese markt toe te moeten treden.

   Ik hoop dat de Full Fat Lashes je ook gaat bevallen, het is echt een hele fijne mascara! :)

 5. Leuk om een kijkje te nemen in je make up tas. Ik wil zo graag een lipstick van Kat Von D!
  Ik ben benieuwd naar de foundation. Mijn huid is extreem licht en liquid foundation is altijd te donker voor mij…

 6. Ik ben heel nieuwsgierig naar de foundation en waar je hem hebt gekocht… de lichtste foundation is ook altijd te donker voor mij. Zou je misschien alvast een link kunnen geven van welke website? Dan kan ik ‘m misschien al wat eerder bestellen omdat mijn foundation bijna op is. Wat tof van Hourglass, waar heb je dat gelezen? Ik las een tijdje terug nog dat Unilver Hourglass gaat overnemen. Ik vind jouw site zo fijn om leuke make-up te vinden en nieuwe merken te ontdekken!

 7. Wat leuk om te lezen! Ik ben ook heel benieuwd naar je favoriete producten voor de feestdagen, misschien een ideetje? Ik merk namelijk dat ik het toch moeilijk vind om een wat meer aanwezige kleur lipstick oid online te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Challenge: 30 dagen mediteren

Challenge: 30 dagen mediteren

Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème

Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème