Review: Dr.Organic Manuka Honey face mask

dr organic manuka mask reviewDe Manuka Honey collectie van Dr.Organic was een paar weken geleden in de aanbieding, waardoor ik naast de Body Butter ook een masker uit deze lijn heb aangeschaft. Ik had een tijd geleden een ander masker van Dr.Organic gebruikt uit de olijfolie collectie die me erg goed beviel, dus ik was benieuwd of ik dit masker ook fijn zou vinden.


De Manuka Honey Face Mask is geschikt voor de “30+” huid, zoals het merk het omschrijft, en zou de huid gladder, zachter en jonger eruit moeten laten zien. Dit mede door Chinese klei (kaolin), aloë vera sap, shea butter en natuurlijk het manuka honing extract. De klei maakt de huid schoon en bevordert de circulatie en de manuka honing zou de huid herstellen en vernieuwen. Nu zit er helaas, net zoals bij de body butter, niet zo heel veel manuka honing in dit product (het ingrediënt staat in de lijst op de dertiende plek). Wel zit er veel aloë vera sap in (eerste ingrediënt) kaolin is het derde ingrediënt en de shea butter die je huid lekker verzorgt staat op de vijfde plek. Een masker vol met fijne natuurlijke ingrediënten dus.

dr organic manuka mask reviewJe mag het masker twee keer in de week gebruiken om er de voordelen uit te halen. Ik gebruik hem nu een paar weken twee keer in de week onder de douche (wel zo handig, geen troep en je spoelt hem makkelijk af) en vind hem net zoals de olijf variant erg goed werken. Het masker is wit van kleur en smeert makkelijk uit en wordt gelukkig niet al te hard, ik houd niet van dat trekkerige gevoel. Bij het afspoelen van het masker voelt mijn huid meteen schoon en zacht aan, heerlijk! Maar het fijnste vind ik toch dat mijn huid ook de dag erna nog zacht en glad aanvoelt. De meeste maskers doen prima hun werk, maar de volgende dag merk ik er niets meer van. Bij dit masker merk ik duidelijk dat mijn huid glad en egaal aanvoelt en eruit ziet, ook de twee dagen erna.

dr organic manuka mask reviewIngrediënten:
Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Kaolin, Calcium Carbonate, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Glycerin, Zinc Oxide, Hydroxyethylcellulose, Hectorite, Glyceryl Caprylate, Decyl Glucoside, Manuka Honey Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Aroma (natural & food grade), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Phytate.

Vegan: Nee (bevat manuka honing)
Vegetarisch: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja
Eco-friendly: Dr.Organic gebruikt grotendeels natuurlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten in hun producten. De verpakkingen zijn recyclebaar en de producten worden lokaal in Engeland geproduceerd.
Geproduceerd in: Engeland

Ik zal dit masker zeker opnieuw kopen wanneer hij op is, hij maakt mijn huid zacht en glad, precies wat ik van een masker verwacht. Het product komt in een tube van 125 ml en kost €11,49 bij De Tuinen. Deze heeft vaak aanbiedingen waar je het tweede product voor de helft van de prijs krijgt, houd hiervoor mijn Likes&Loves elke maandag in de gaten waar ik dierproefvrije & natuurlijke cosmetica aanbiedingen plaats!

 1. Volgende keer dat ik in de tuinen ben zal ik er eens een blik op werpen. Ik heb een cremespoeling van dat merk, ook heel fijn!

 2. Dat klinkt als een heerlijk product! Ik ben echt gek op de geur van deze lijn. Het masker kende ook nog niet maar daar gaat zeker verandering in komen!

 3. Oh dat klinkt heel fijn! Ik ga maar even bij hun maskertjes neuzen denk ik, de volgende keer als ik langs de Tuinen kom!

 4. Ik ben wel een beetje fan van de dr. Organic producten inmiddels. Leuk om weer een review van dit merk te lezen! :)

  Ook heb ik nog een tip voor de dierproefvrije lijst, namelijk de producten van Greenland. Deze zijn nu ook tijdelijk als cadeauverpakking bij de Tuinen te koop voor 1 + 1 gratis. Ik heb de frambozendouchegel en massageolie en ze ruiken heerlijk.

 5. Klinkt goed. Even een vraagje: hoelang moet je het masker op je gezicht laten zitten (omdat je zegt dat je het onder de douche gebruikt) ?

  • 10 minuutjes! Ik doe hem dus vrij snel op mijn gezicht, dan ga ik verder met mijn haren wassen, scheren etc.

 6. Dit masker wil ik ook wel eens proberen. Hopelijk komt het binnenkort weer in de aanbieding.

 7. I loooove Dr Organic! Fijne ingredienten & leuke verpakkingen. Heb onlangs de shampoo met aloe vera gebruikt en die is ook heerlijk.

 8. Vind je deze fijner dan de olijf? Die heb ik naar aanleiding van een artikeltje van je aangeschaft en bevalt me erg goed! :)

  • Ze bevallen me beiden erg goed, maar voor nu houd ik het bij deze variant. Misschien even bij De Tuinen ruiken of je deze ook lekker vindt, anders bij de olijf versie blijven :)

 9. Hallo! Bedankt voor deze review. Ik heb hem gekocht :)
  Je schrijft dat het masker speciaal voor vrouwen van 30+ is. 30+ slaat echter op de gradatie van de manuka honing die erin zit.

 10. Hallo Sophie, Deze review is wel al een hele tijd geleden. Dus ik hoop dat ik er nog een vraag over mag stellen :-)

  Ik heb zelf vorige week het gezichtmasker Dr. Organic Roos Otto aangeschaft. Deze heb ik nu geprobeerd, maar helaas reageer ik nogal snel op verzorgingsproducten. Ook op deze het lijkt nu net of ik verbrand ben door de zon.
  Mijn vraag is eigenlijk of het nut zou hebben om dit Honey masker te proberen of eventueel dat Olijvenmasker? Groetjes Andrea

  • Volgens mij hebben de maskers van Dr.Organic allemaal zo’n beetje dezelfde basis, aangevuld met 1-2 ingrediënten uit de specifieke lijn. Ik durf niet te zeggen of je bij het honing of olijfmasker geen irritatie krijgt… Heb je al eens een allergietest laten doen? Zo kom je er binnen een paar dagen achter welke ingrediënten in cosmetica je het beste kunt vermijden!

   • Nee heb ik nooit gedaan. Is wel een goed idee. Ben altijd van de trail en error :-)
    Dank je wel voor de tip

Cadeau tip: Kusmi Tea

Nieuwe dierproeven onder REACH, teken de petitie!