Recept voor Vegan Wafels (super makkelijk om te maken!)

Recept voor Vegan Wafels

Ik ben nogal een zoetekauw – vooral voor pannenkoeken, wafels, cupcakes en taart mag je me gerust wakker maken. Ik vind het dan ook erg jammer dat er nog vrij weinig vegan opties zijn in lunchrooms en bij de koffietentjes waar ik graag kom wat betreft zoetwaren. De afgelopen maanden ben ik daarom zelf maar wat vaker aan de slag gegaan in de keuken. Af en toe bak ik iets dat oké is, soms mislukt het en een enkele keer is het echt super lekker. Zo ook deze vegan wafels, waarvan het recept en bereidingswijze echt heel makkelijk te volgen zijn.

Wat heb je nodig?

Een wafelijzer (ik heb een hele handige kleine van het merk Bestron die wafels in de vorm van hartjes maakt, je koopt hem voor zo’n €25 bij winkels zoals Mediamarkt of Blokker), twee grote kommen en een maatbeker met cupmaten erop (super handig en kost maar een paar euro, zo kan je elk Amerikaans recept maken zonder weegschaal of om te hoeven rekenen).

Met onderstaande hoeveelheden vul je het wafelijzer zo’n 3 keer en heb je dus 15 kleine wafels, indien je een soortgelijk wafelijzer bezit.

Ingrediënten:

1 cup (spelt)bloem
2 eetlepels suiker naar keuze
een halve theelepel bakpoeder
een snufje zout
3/4 cup sojamelk
1/4 cup plantaardige olie, ik gebruik zonnebloemolie
toppings zoals fruit, suiker e.d.

Bereidingswijze

Pak een grote kom en meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout samen met een garde. In de tweede kom meng je de (soja)melk en olie samen. Voeg daarna de sojamelk en olie langzaam toe aan de grote kom en meng totdat het een geheel is.

Verhit het wafelijzer en breng een klein beetje olie aan op het ijzer, ik gebruik hiervoor de zonnebloemolie. Wanneer het ijzer warm is en klaar voor gebruik giet je de mix langzaam op het ijzer totdat de vorm helemaal bedekt is (pas op dat de mix niet langs de randen komt). Sluit het ijzer en laat een paar minuten bakken. De eerste wafels duren zo’n 5 minuten voordat ze klaar zijn, de tweede en derde porties zo’n 4 minuten. Breng indien nodig steeds een klein beetje olie aan voordat je de wafel mix op het ijzer giet.

Wanneer de wafels klaar zijn serveer je ze met je favoriete toppings, ik gebruik graag blauwe bessen of frambozen en een klein beetje poedersuiker.

Recept voor Vegan Wafels

Ik ben niet zo’n held in de keuken, maar deze wafels zijn echt heel makkelijk te maken en smaken heerlijk! Ze zijn lekker knapperig, heerlijk met fruit en niet eens mega ongezond. Je kunt het suiker namelijk ook weglaten of vervangen met een zoetstof naar keuze. De wafels zijn een dag later ook nog lekker trouwens, dus maak gerust lekker veel wafels :)

  1. Mmm, het staat al zolang op mijn lijstje om te maken! Maar we hebben geen wafelijzer en ik heb ook nog niet zo’n mat gevonden :( Maar goed, het lijkt me heerlijk <3

  2. Ik zal ze graag eens proberen met een natuurlijke zoetmaker (suiker en ik zijn in een vechtscheiding beland) want ze zien er zo onwijs goed uit. Als ik ze aan mijn vriend laat zien mag ik ze vast gelijk gaan maken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Matt & Nat Triplet Koala Bag

Nieuwste aanwinst: de Triplet tas van Matt & Nat

Dankbaar voor de boze activist