PUR Soiree Diaries Oogschaduw Palette

PUR Soiree Diaries Oogschaduw Palette

Misschien zag je dit palette al in de video van vorige week voorbij komen, waarin ik een aantal nieuwe vegan beauty producten liet zien. Ik heb dit oogschaduw palette van PUR Cosmetics nu een paar weken in mijn bezit en ben helemaal verliefd – ik gebruik hem dan ook bijna dagelijks. Vandaag vertel ik je er meer over!

PUR is een Amerikaans cosmeticamerk dat gecertificeerd dierproefvrij is, veel vegan opties heeft en deels natuurlijke ingrediënten gebruikt. Ze voegen aan veel producten verzorgende ingrediënten toe, zoals shea butter, vitamine C of natuurlijke SPF filters voor extra bescherming. ‘Good for your skin make-up’, aldus PUR.

PUR Soiree Diaries Oogschaduw Palette

Het oogschaduw palette dat ik kocht heet het ‘Soiree Diaries’ palette en bevat 12 kleuren. Ik zag het palette een paar keer op YouTube voorbij komen en alhoewel ik het meteen een mooi palette vond, dacht ik niet dat het iets voor mij zou zijn. Ik ging er namelijk vanuit dat het palette vast niet vegan zou zijn en het merk wellicht ook niet dierproefvrij – de meeste ‘beauty guru’s’ op YouTube letten hier helaas niet echt op. Ik wilde toch meer weten en tot mijn verbazing bleek PUR compleet dierproefvrij te zijn (ze konden al mijn vragen beantwoorden en zijn gecertificeerd door PETA!). Daarnaast was dit palette, net zoals veel van hun producten, ook nog eens vegan. Je begrijpt wel dat ik het palette diezelfde dag nog kocht haha.

PUR Soiree Diaries Oogschaduw Palette

Het palette komt in een mooie verpakking, inclusief spiegel en bevat 12 neutrale en warme tinten:

Private Party – Pale cream
Socialite – Neutral light pink
Gala – Light brown
Mogul – Yellow toned nude
Splurge – Tan
Stunner – Light brown
Snazzy – Dark brown
Epic – Medium brown
Glitzy – Shimmering golden brown
Twinkle – Bronze shimmer
Dazzle – Shimmering light brown
Cosmo – Dark shimmering brown

Ik dacht dat de bovenste 8 tinten mat waren en de onderste 4 shimmery, maar volgens PUR zitten er ook 4 satin tinten in. Ik denk dat dit de middelste 4 kleuren zijn, al ogen ze naar mijn mening meer naar de matte kant. De kleuren zijn uiteraard allemaal met elkaar te combineren, maar het makkelijkst is om 3 kleuren van boven naar beneden te gebruiken. Zo kan je op een eenvoudige manier 4 verschillende looks maken.

PUR Soiree Diaries Oogschaduw Palette

De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, ook zonder primer. Ik gebruik zelf geen primer, maar met een goede primer zijn de kleuren vast nog intensiever. Alhoewel ik dacht dat warme kleuren mij minder goed stonden, ben ik door dit palette van mening veranderd. De warme bruine tinten staan juist erg mooi bij mijn blauwe ogen! Ik draag de combinatie van Private Party, Splurge en Glitzy vaak en ook de combinatie Mogul, Epic en Dazzle vind ik mooi.

Op onderstaande foto draag ik de kleuren Private Party, Splurge, Twinkle en Dazzle:

PUR Soiree Diaries Oogschaduw Palette

De oogschaduw blijft goed zitten, brengt heel makkelijk aan zonder dat de oogschaduw onder je ogen terecht komt en voelt zacht aan. Ik begrijp waarom zoveel YouTubers dit palette graag gebruiken, de kwaliteit is goed en de kleuren zijn ontzettend mooi!

Ingrediënten:
Mica, Magnesium Stearate, PTFE, Silica, Boron Nitride, 2-Ethylhexyl Palmitate, Dimethicone, Tridecyl Trimellitate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol. [+/-]: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarine Blue (CI 77007)

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Veel vegan opties en PUR gebruikt (deels) duurzame en natuurlijke ingrediënten. Het merendeel van de producten wordt in Noord Amerika geproduceerd.
Geproduceerd in: China

PUR Soiree Diaries Oogschaduw Palette

Ik ben erg enthousiast over dit mooie palette! Als ze nu ook nog een variant uitbrengen met koele kleuren, dan heb ik geen ander palette meer nodig en zou mijn collectie compleet zijn. Helaas wordt PUR nog niet in Nederland verkocht, maar gelukkig wel bij Beauty Bay die gratis naar Nederland verzenden. Ik kocht het palette voor €32,80 (de prijs fluctueert een beetje omdat het wordt omgerekend vanaf de Britse Pond). Absoluut de moeite waard dus en ik zal het merk in de gaten houden voor nog meer mooie vegan producten.

 1. Echt een mooi palette en het staat je goed! Ik heb een palette waar 4 vergelijkbare kleuren inzitten maar dus 8 kleuren die ik niet heb. Het is echt heel hebberig maar denk wel dat ik deze ga aanschaffen op Beauty Bay, samen met de Supergoop SPF50. Ook al geef ik de voorkeur aan natuurlijk daar waar kan dit zijn beide producten die met alle overige kenmerken zwaarder wegen dan dat het volledig natuurlijk is.

 2. Hoi Sophie, in je artikel schrijf je dat het product in China is geproduceerd. Zoals ik uit je website haal, is in China de verplichting om op dieren te testen toch? Hierdoor ben ik een beetje in de war. Ik hoop dat ik het gewoon niet goed heb gelezen/begrepen… Liefs, Renske

  • Hi Renske, alle producten die ik review op Naoki zijn altijd dierproefvrij :) China test enkel producten en ingrediënten op dieren die voor de Chinese markt ontwikkeld worden. Veel bedrijven produceren hun producten in China en exporteren ze daarna naar de landen van verkoop. PUR produceert dus in China, maar is dierproefvrij omdat ze niet in China verkopen.

 3. Héél mooi palette! Ik was net op zoek naar iets met deze tinten :)
  Zoals Renske was ik ook even in de war maar je hebt het opgehelderd, ik volg je ook omdat ik in je geloof dat je écht voor dierproefvrij gaat.
  En een ongevraagde tip (sorry), er staat een typ foutje onder de laatste foto. Je hebt enthusiast geschreven, tenzij je het natuurlijk het in het Engels wilt schrijven. Nogmaals sorry, ik ben een vervelend mens, ik weet het.

 4. Hoii, echt een heel mooi palette. Misschien kunnen de producten van jefree star ook op de dierproefvrije lijst, ze zijn volgensmij ook vegan :)

 5. Hi Sophie, Ik had een vraagje… Super mooi dit palet en wilde hem gelijk bestellen.Maar bij Pur op de website word dit palet niet als vegan friendly aangegeven.?? Ehhh hellup ;) is hij nu wel of niet vegan? Dank je wel alvast. ♥ your blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Persoonlijke stijl ontwikkelen

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 2

Onzekerheden en belemmeringen uit mijn jeugd

Onzekerheden en belemmeringen