PUR Face Creator Palette

PUR Face Creator Palette

Een paar weken geleden was ik aan het rondkijken in de Beauty Bay webshop en kwam ik dit palette tegen van PUR Cosmetics. Liefde op het eerste gezicht natuurlijk, al helemaal toen ik zag dat dit palette vegan is. Ik besloot hem meteen aan te schaffen en zal hem vandaag reviewen.

Voor wie PUR Cosmetics nog niet kent: dit dierproefvrije (gecertificeerd door PETA) Amerikaanse merk maakt make-up en huidverzorgingsproducten, waarvan de meeste vegan zijn. In Nederland wordt het merk op dit moment helaas nog niet verkocht, maar je kunt de producten bij een aantal grote Europese webshops kopen zoals Feel Unique en Beauty Bay.

PUR Face Creator Palette

Dit Face Creator palette bevat 12 oogschaduwkleuren, een highlighter en een bronzer. De verpakking voelt stevig aan en is gemaakt om te hergebruiken. Losse oogschaduws, blushes en bronzers met een magneet kan je namelijk eenvoudig in dit palette klikken. Het rubber wat tussen de kleuren zit kan je makkelijk eruit halen. Hierna kan je de oogschaduws op een andere manier in het palette zetten, eruit halen of andere losse kleuren toevoegen. Super handig, want ik houd niet zo van losse oogschaduws en op deze manier kan je je eigen palette samenstellen. Daarnaast bevat het palette een grote spiegel.

PUR Face Creator Palette

De kleuren oogschaduw trokken me het meest aan toen ik dit palette zag. Dit zijn de 12 kleuren:

Writer – Peach shimmer
Composer – Gold
Producer – Peach gold
Teacher – Bronze toned brown
Painter – Black with silver reflects
Poet – Deep pink
Rockstar – Peachy pink
Designer – Pearly pink
Architect – Light purple
Artisan – Deep orange
Marketer – Orange shimmer
Actor – Light neutral

Daarnaast zit er nog een neutrale bronzer en een highlighter in dit palette. De oogschaduws bevatten allemaal 2 gram product en de bronzer en highlighter 3,6 gram. De oogschaduws hebben matte en metallic finishes. De bronzer is mat en de highlighter geeft natuurlijk een glanzend effect.

PUR Face Creator Palette

De pigmentatie is helemaal top: met 1 veeg en zonder primer geven deze oogschaduws al veel kleur af. Ze brokkelen niet af, voelen zacht aan en werken goed met de vegan make-up kwasten die ik gebruik. De oogschaduws blenden goed en de kleuren passen goed bij elkaar. Mijn favorieten zijn Teacher (eindelijk een perfecte dierproefvrije taupe/bronze kleur met veel pigment), Designer als highlight en Composer, een mooie gouden kleur. De oogschaduw blijft goed op zijn plek zitten en is er aan het einde van de dag makkelijk af te halen met een reinigingsdoekje.

De highlighter geeft helaas niet heel veel kleur of glans af, al is dit wel op te bouwen met meerdere laagjes. Voor mij geen must omdat ik niet dagelijks highlighter draag. De bronzer is subtiel en niet te oranje of donker voor mijn lichte huid. Op onderstaande foto draag ik de kleuren Designer, Producer en Artisan op mijn oogleden.

PUR Face Creator Palette

Ingrediënten:
Mica, octyldodecyl stearoyl stearate, synthetic fluorphlogopite, pentaerythrityl tetraisostearate, dimethicone, panthenol, camellia sinesis (green tea) leaf extract, panax ginseng root extract, isohexadecane, isododecane, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, propylene glycol, aqua, tin oxide. +/-: Titanium dioxide (ci 77891), iron oxides (ci 77491, ci 77492, ci 77499), red 40 (ci 16035), manganese violet (ci 77742).

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Veel vegan opties en PUR gebruikt (deels) duurzame en natuurlijke ingrediënten. Een deel van de producten wordt inmiddels in Noord Amerika geproduceerd.
Geproduceerd in: Taiwan

Ik ben zeer tevreden over dit mooie palette van PUR! Ik zal hem in de toekomst bewaren voor losse kleuren. Het lijkt me ook super handig om mee te nemen op vakantie, je kunt de kleuren die je niet vaak gebruikt eruit halen en vervangen met andere kleuren die je graag draagt. Ik zal dit palette de komende maanden zeker met veel liefde gebruiken :) Ik kocht hem voor €38 bij Beauty Bay, die gratis naar Nederland verzenden.

  1. Wat een mooi palette! De kleuren zijn helemaal mijn ding. En superhandig dat je het kan hergebruiken; zo hoef je geen Z Palette te kopen. Goede koop, denk ik dan. :-)

  2. Oh wow dit palette is echt een pareltje! Het palette spreekt mij erg aan omdat hij zoveel mooie warme kleuren bevat. Leuk om zo weer eens kennis te maken met een nieuw merk, ik kende het inderdaad nog niet :)

  3. Die kleuren staan echt heel mooi bij je ogen, ze worden zowaar nog blauwer! Ik vind PÜR een mooi merk maar dit palette is het niet voor mij. De highlight en bronzer passen niet bij mij en veel van de oogschaduw kleuren heb ik al. Wel super handig dat je deze dus als Z palette kan gebruiken, daar ben ik fan van :)

  4. Ziet er heel erg goed uit! en rood/paars probeer ik altijd met een bruine kleur te combineren anders krijg je van die ‘jank’ ogen (zo noemt mijn moeder het haha) liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ging de social media detox uitdaging aan

Ik ging de social media detox uitdaging aan

Zelfliefde: 3 manieren om voor jezelf te zorgen

Zelfliefde: 3 manieren om voor jezelf te zorgen