OZN Vegan Nagellak in de kleuren Karoline & Mila

OZN Vegan Nagellak in de kleuren Karoline & Mila

Sinds een paar maanden heb ik nagellak weer helemaal ‘herontdekt’. Het aanbod van mooie dierproefvrije merken wordt steeds groter en een paar van die merken zijn niet alleen dierproefvrij, maar ook vegan. OZN uit Duitsland is zo’n merk: dierproefvrij, vegan en 7-FREE. Vandaag laat ik jullie twee hele mooie kleuren zien: Karoline en Mila.

OZN is een Duits merk met een missie: ze willen de beste nagellak maken die niet alleen lang blijft zitten, maar ook diervriendelijk en veilig is. Veilig(er) voor jouw gezondheid, maar ook voor het milieu. De nagellak van OZN is daarom ook ‘7-FREE’, wat inhoudt dat er geen gebruik gemaakt wordt van formaldehyde, dibutyl phthalate (DBP), xylene, camphor, siliconen, minerale olie en toluene. Echt natuurlijke nagellak bestaat helaas nog niet, maar door minder chemische ingrediënten te gebruiken zijn de producten wel veiliger in gebruik. Alle producten worden daarnaast in Duitsland ontworpen en geproduceerd.

OZN Vegan Nagellak in de kleuren Karoline & Mila

De nagellak van OZN is in Nederland te koop bij Kenko en is verkrijgbaar in 11 kleuren. De nagellak belooft een goede dekking te geven, lang te blijven zitten en snel te drogen. De nagellak is verrijkt met een aantal vitaminen zoals vitamine A, C, E, B5 en B12 voor extra verzorging. Ik mocht twee kleuren uitzoeken om te reviewen en dat was nog een hele opgave, want ik vind alle kleuren van OZN mooi! Ik koos uiteindelijk voor de roze kleur Karoline en de nude kleur Mila.

Karoline

OZN Vegan Nagellak in de kleuren Karoline & Mila

Karoline wordt omschreven als een romige, mat roze kleur. Ik vind hem in het flesje er erg mooi uitzien! De nagellak komt in een stevige kartonnen verpakking met een chique zwart-wit design. Op de verpakking staat duidelijk dat de nagellak vegan en 7-FREE is en gemaakt in Duitsland. In het flesje zit 12 ml nagellak. De nagellak komt met een standaard kwastje: niet te breed en niet te smal, zodat hij over elke nagel makkelijk te gebruiken is. Met 1 laagje van de kleur Karoline zijn mijn nagels meteen voor ongeveer 60-70% bedekt met kleur, met het tweede laagje zijn ze helemaal bedekt.

OZN geeft aan dat de nagellak snel droogt. Nu merkte ik daar niet heel veel van tijdens het aanbrengen, maar een dag later viel me wel iets op. Ik had bijna geen deukjes of subtiele afdrukken van mijn kussen op mijn nagels, iets dat ik normaal wel altijd terugzie op mijn nagels. Op de foto’s in dit artikel draag ik Karoline al 4 dagen. Op de vierde dag zie ik nog geen enkele chip of vervaging van de kleur. Karoline glanst mooi, zodat je eigenlijk geen topcoat nodig hebt (die heb ik dan ook niet gebruikt). Ik vind hem erg mooi, zeker bij mijn lichte huid: veel roze tinten maken mijn handen extra bleek, Karoline past perfect bij mijn huid. Ik vind het een erg mooie kleur, die ik zowel graag op mijn vinger- als teennagels draag.

Mila

OZN Vegan Nagellak in de kleuren Karoline & Mila

Mila is een lichte transparante nude kleur. Hij heeft een heel klein beetje roze in zich, maar echt heel subtiel. Mila komt in hetzelfde flesje van 12ml en heeft dezelfde kwast. Omdat Mila semi-transparant is kan je hem zowel transparant als volledig bedekt dragen. Ik vind 1 laagje van Mila al erg mooi: je nagels zijn dan voor zo’n 50% bedekt met de nude kleur wat natuurlijk en chique oogt. Na 3 laagjes bedekt de kleur je nagels, wat je ook op de foto hierboven terugziet.

De kleur Mila is iets minder glanzend dan Karoline, maar dat vind ik juist mooi bij deze neutrale kleur. Ik schrijf dit artikel 5 dagen nadat ik Mila aangebracht heb en ook deze kleur blijft perfect op mijn nagels zitten. Andere nagellak vervaagt na een paar dagen of chipt dan langzaam, deze kleur blijft echt heel goed zitten. Naast dat ook deze kleur lang blijft zitten ben ik ook weer onder de indruk van de kleur: hij is zo mooi! Ook Mila staat goed bij een lichte huid en ziet er chique uit. Een ander voordeel van Mila is dat de ribbels op mijn nagels amper zichtbaar zijn, alsof de nagellak het oppervlakte opvult. Ik ben erg blij met deze kleur en ga hem vast nog heel lang dragen.

Ingrediënten
Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Trimellitic Anhydride, Phthalic Anhydride, Neopentyl Glycol, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Stearalkonium Hectorite, Adipic Acid/ Furmaric Acid/ Tri Cyclodecacane Diemethanol Copolymer, +/- CI 59040, CI 42510, CI 15510, CI 61570, CI 16035, CI 16255, CI 17200, CI 19140, CI 60730, CI 14720, CI 60725, CI 42051, CI 14700, CI 45370, CI 12490, CI 42090, CI 42053, CI 45410, CI 77489, CI 77499, CI 73385, CI 74260, CI 77000, CI 77007, CI 77163, CI 77266, CI 77346, CI 73360, CI 77491, CI 12085, CI 77288, CI 15850, CI 77492, CI 16185, Tin Oxide, Mica, CI 77891, CI 77510, CI 74160, CI 11680, Polyvinyl Butyral, Citric Acid, Ascorbic Acid, Cyanocobalamin, Calcium, Tocopherol.

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja, (zie statement)
Eco-friendly: Alle producten van OZN worden lokaal in Duitsland geproduceerd. OZN zoekt altijd naar milieuvriendelijke ingrediënten om te gebruiken en alle producten zijn vegan.
Geproduceerd in: Duitsland

OZN Vegan Nagellak in de kleuren Karoline & Mila

Ik ben erg enthousiast over beide nagellakkleuren van OZN. Ze blijven lang zitten, de kleur is mooi en de flesjes zien er leuk uit. Daarnaast is het natuurlijk extra fijn dat alle kleuren van OZN dierproefvrij, vegan en 7-FREE zijn! De flesjes kosten €14,90 per stuk.

Bovenstaande en meer kleuren nagellak vind je in de webshop van Kenko. Deze Nederlandse webshop verkoopt feel good producten van eerlijke merken, ieder met een uniek verhaal. Kenko is al vaker voorbij gekomen op Naoki, onder andere omdat ze een hele leuke dierproefvrije & natuurlijke beauty en lifestyle box hebben (de Kenko Box). Toevallig zit er deze maand ook een nagellak van OZN in de Kenko Box, mocht je nog een leuk cadeautje voor jezelf of een ander zoeken :)

Dit artikel is in samenwerking met Kenko geschreven.

  1. Wat een mooie kleuren en wat superfijn dat ze zo lang mooi blijven zitten. En wat heeft Kenko een leuke spulletjes in hun shop! :)

  2. Ik vind Mila ook een prachtig kleurtje! Zo’n lief zacht kleurtje. Misschien dat ik deze ook een keer ga halen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame kleding zomer sale

Mijn favorieten uit de duurzame kleding sale (alles onder de €40!)

Welke merken ik niet meer aanraad & overige dierproef(vrije) updates

Dierproefvrije updates 2017