Onlangs gelezen: Verlangen naar minder, What are you doing with your life & I’m Fine and other lies

Onlangs gelezen: Verlangen naar minder, What are you doing with your life & I'm Fine and other lies

Het is vandaag weer tijd voor een ‘Onlangs gelezen’ artikel, waarbij ik een aantal boeken deel die ik kan aanraden. Dit keer weer 3 totaal verschillende boeken: een boek vol filosofische inzichten en levenslessen, een boek over minimalisme en bewuster leven een een autobiografie die humoristisch is geschreven.

Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Onlangs gelezen: Verlangen naar minder

Wellicht ken je de blog GROWTHINKERS van Jelle Derckx al. Hier blogt hij al jaren over minimalisme en bewuster leven. Onlangs is zijn boek ‘Verlangen naar minder’ verschenen, waar hij zijn reis naar een bewuster leven beschrijft. In dit boek deelt Jelle zijn persoonlijke verhaal en tevens een hele hoop praktische tips om zelf bewuster te gaan leven.

Ik vond het boek mooi geschreven en had het dan ook binnen een paar dagen uit. Door de mix van persoonlijke verhalen, ervaringen en tips blijft het boek boeiend om te lezen. Alhoewel Jelle en ik een andere achtergrond hebben, zijn we toch beiden op een vergelijkbaar duurzaam pad aangekomen waarbij we bewuster proberen te leven. Daarom waren veel passages in het boek ook herkenbaar voor mij. Ik denk dat dit boek veel mensen kan laten nadenken over waarom ze bepaalde dingen doen en of het ze wel gelukkig maakt. Qua spullen, maar ook qua beweegredenen, de meningen die ze hebben en waarop hun keuzes gebaseerd zijn.

Ben je toe aan een bewuster leven en sta je open voor een andere aanpak – qua zowel spullen als denkwijze – dan is dit boek voor jou!

Voor wie? Voor als het minimalisme je aantrekt, je bewuster wilt gaan leven of toe bent aan een verandering in je leven.
Niet kopen als… Je niet van plan bent te veranderen en niet open staat voor nieuwe inzichten.
Prijs: €9,99 (ebook) of €15 (paperback) bij bol.com.

What are you doing with your life? – J. Krishnamurti

Onlangs gelezen: What are you doing with your life

Dit boek nam ik spontaan mee uit een winkel in Stockholm, waar ik vorige maand op vakantie was. Ik zat die dag niet helemaal lekker in mijn vel en de titel sprak me meteen aan. J. Krishnamurti was een filosoof die in tegenstelling tot anderen in zijn tijd juist geen “guru” wilde zijn. Hij stond voor zelfontwikkeling en vond het belangrijk dat mensen zelf verantwoordelijkheid nemen over hun leven en keuzes maken die bij hun passen.

In dit boek staan allemaal quotes en passages uit eerdere boeken en lezingen die Krishnamurti in zijn leven heeft gegeven. Ik vind het zo bijzonder dat deze teksten van iemand komen die in 1895 geboren is en inmiddels al 30 jaar overleden is. De lessen in dit boek zijn namelijk anno 2018 nog net zo relevant als 50 jaar geleden. Ik kreeg veel nieuwe inzichten door dit boek. Tijdens het lezen legde ik het boek regelmatig even opzij om na te denken over de materie. Waarom doe ik eigenlijk de dingen die ik doe? Waarom zijn bepaalde waarden zo belangrijk voor mij? Waarom vind ik iets “goed” of juist “slecht”? Het gaf behoorlijk wat stof om over na te denken en om uiteindelijk ook wat liever voor mezelf te zijn.

Dit is een boek dat je altijd weer even open kunt slaan op een willekeurige bladzijde, om tot een nieuw inzicht te komen. Iets dat ik zeker nog vaak ga doen.

Voor wie? Voor iedereen die weleens twijfelt over zichzelf, oordeelt en bekritiseert en die een beetje ‘verdwaald’ is.
Niet kopen als… Je erg religieus bent of al een “guru” gevonden hebt waar je je aan vast wilt houden.
Prijs: €9,49 (ebook) bij bol.com.

I’m Fine… And other lies – Whitney Cummings

Onlangs gelezen: I'm Fine and other lies

Whitney Cummings is een Amerikaanse regisseur, cabaretier en schrijfster. Ik volg haar al een tijdje op Twitter en kocht onlangs haar boek als e-book via iBooks. Ik lees al genoeg boeken over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en filosofie dat ik toe was aan iets luchtigers. Dit boek was inderdaad wat luchtiger, maar ook herkenbaar, entertaining en grappig.

Whitney Cummings schreef dit boek om overige vrouwen een hart onder de riem te steken. Want als je dacht dat jouw leven dramatisch was, wacht maar tot je haar verhalen leest. Ik begon me opeens heel “normaal” te voelen haha, iets wat ik niet zo snel voel. Whitney beschrijft haar onzekerheden, pijnlijke momenten, ervaringen met psychiaters, ex-vriendjes, familie en haar eetstoornis. Het boek is heel kwetsbaar geschreven, maar kent genoeg momenten met humor of juist wijze lessen. Ik denk dat voor veel vrouwen veel van haar verhalen herkenbaar zullen zijn, waardoor je het gevoel krijgt Whitney echt te kennen en je het boek heel snel uitleest.

Een mooi, eerlijk boek over onzekerheden en frustraties maar ook hoe je deze kunt overwinnen.

Voor wie? Vrouwen die een herkenbaar boek willen lezen over belangrijke onderwerpen, maar wel met genoeg zelfspot en humor.
Niet kopen als… Je niet van humor houdt?
Prijs: €23,99 (hardcover) bij bol.com of via iBooks op je Apple apparaat voor €12,99.

Welk boek heb jij onlangs gelezen dat je aan wilt raden?

 1. Mag ik vragen of het boek van Jelle ook leuk is als je al bezig bent met minimalisme? Of is het meer een beginners boek?

  Aanrader voor als je even hardop wil lachen en lekker vlot weg wil lezen: This is going to hurt van Adam Kay. Super leuk boek, maar met een serieuze en heftige boodschap er doorheen geweven.

  • Het boek gaat over veel meer dan enkel het minimaliseren van spullen dus ik denk het wel :) Het gaat ook over het bewuster indelen van je tijd en waar je je aandacht aan geeft, duurzamer leven, eigenlijk heel veel rondom minimaliseren en bewuster leven.

   Dankjewel voor de tip, ik ga hem opzoeken!

 2. Leuk! Ik ben gek op lezen dus deze artikelen zijn heel erg welkom. Bij het tweede boek staat dat je t beter niet kan aanschaffen als je erg religieus bent, ik vroeg me af wat je daar precies mee bedoelt? Ik neem aan dat het niet aanstootgevend is? ;)

  • Klopt, ik heb dat erbij gezet omdat de auteur geen fan is van religies waarbij strenge regels gelden of waarbij je 1 “God” of iemand “moet” geloven of volgen, omdat je dan minder voor jezelf nadenkt. Ik denk dat daarom streng gelovigen dit boek wellicht niet kunnen waarderen, zij voelen zich misschien aangevallen omdat ze geloven “de” waarheid al te kennen. Ik hoop dat ik het zo goed uitleg :)

 3. Ik hou van deze artikelen van je. Ieder boekt komt direct op mijn “want to read” lijstje in de Goodreads app. Ik heb onlangs How te be organized gelezen, een dun boekje dat je zo wegleest maar wel goede inzichten geeft.

  Momenteel ben ik op vakantie en heb ik inmiddels twee boeken uit;
  De Kraamhulp en Achter gesloten deuren. Beide hele goede thrillers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

Revolution Fast Base Foundation Stick

Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick