Onlangs gelezen: The Fifth Agreement, Tribes & Material Girl, Mystical World

Onlangs gelezen: The Fifth Agreeement, Tribes & Material Girl, Mystical World

Af en toe deel ik op Naoki een aantal boeken die ik heb gelezen en waar ik iets waardevols uit heb kunnen halen. Zo ook vandaag – 3 verschillende boeken, die voor mij alle 3 even waardevol zijn. Het marketingboek “Tribes”, een spirituele zoektocht in het boek “Material Girl, Mystical World” en een boek over bewustwording, “The Fifth Agreement”.

The Fifth Agreement – Ruiz & Ruiz

Zo’n 10 jaar geleden las ik het boek “The Four Agreements” door Don Miguel Ruiz. Een paar jaar later schreef hij, samen met zijn zoon, een vervolg: “The Fifth Agreement”. Voor dit boek hoef je niet perse het eerste boek gelezen te hebben, aangezien de eerste 4 “agreements” ook uitgebreid voorbij komen in het vervolg. The Fifth Agreement wordt omschreven als “a practical guide to self-mastery”.

In het boek komen een aantal interessante concepten voorbij. Je leert welke wijsheden de Tolteken (een volk dat van de tiende tot twaalfde eeuw in Mexico leefde) van generatie op generatie hebben doorgegeven. Deze concepten zijn ook anno 2018 nog actueel en ik geloof dat iedereen hier iets van kan leren. Door de 5 “agreements” in dit boek te begrijpen en toe te passen in jouw leven, kom je dichterbij je ware zelf en zul je meer rust vinden. Ik heb dit boek twee maanden geleden uitgelezen en ben onlangs weer opnieuw begonnen, want ik wil deze wijsheden nog beter toepassen.

Mijn favoriet is “Don’t take anything personally”. Kort samengevat: wat anderen doen of zeggen heeft niets met jou te maken. Wat zij doen is een projectie vanuit hun eigen realiteit. Wanneer je dit realiseert, zullen de meningen en acties van anderen je niet meer schaden en focus je je meer op je eigen leven. Precies wat ik vorig jaar moest lezen en waar ik hoop dit jaar nog meer groei door te zien.

Voor wie? Iedereen met een interesse om zichzelf te verbeteren, meer begrip te kunnen tonen voor anderen en om dichterbij jezelf te komen.
Niet kopen als… Je geen actie wilt ondernemen of je niet zoveel met oude/ietwat spirituele wijsheden hebt.
Prijs: €11,99 bij bol.com (een Nederlandstalige editie is ook verkrijgbaar).

Tribes – Seth Godin

Seth Godin is een bekende naam in de (online) marketing wereld. Ik zie regelmatig quotes van hem voorbij komen en toen ik tegen dit boek aanliep in mijn favoriete boekenhandel (de American Book Center in Amsterdam) besloot ik hem te kopen. Tribes gaat over de nieuwe manier van werken. Volgens Godin moet je je blijven vernieuwen en heeft niemand op de lange termijn baat erbij om de status quo te behouden. Door social media kan iedereen een “tribe” vormen en mensen inspireren om ook te veranderen.

In het boek deelt Godin zijn mening en advies om succesvol te zijn en komen voorbeelden voor van mensen die het anders aanpakken. Mensen die op innovatieve wijze een bedrijf van binnenuit weten te vernieuwen of die voor zichzelf iets nieuws opzetten. Zijn boodschap is om niet bang te zijn om dingen anders aan te pakken en durf mensen te inspireren om het roer ook om te gooien. Het maakt niet uit of je voor een baas werkt, je eigen bedrijf runt of iets naast je werk uitvoert waarbij je een nieuwe richting op wilt gaan. Dit boek geeft je de nodige inspiratie om de eerste stappen te zetten naar een betere toekomst.

Voor wie? Iedereen die voor zichzelf werkt, ambitieus is en voor alle toekomstige leiders.
Niet kopen als… Je weinig ambitie hebt of niet aan verandering toe bent.
Prijs: vanaf €5,49 bij bol.com.

Material Girl, Mystical World – Ruby Warrington

De cover van dit boek (felroze!) sprak me meteen aan en zonder echt naar de inhoud gekeken te hebben wist ik dat ik dit boek moest bezitten. Ik heb al jaren een interesse in het “spirituele” en ben hier sinds vorig jaar wat serieuzer mee aan de slag gegaan. Dit boek is echt een aanrader voor alle vrouwen die ook een beetje spiritueel zijn, maar niet zo goed weten wat ze ermee aan moeten of waar te beginnen.

Op de cover wordt het boek omschreven als “The Now Age Guide for Chic Seekers and Modern Mystics”. Met deze omschrijving ben ik het helemaal eens. Met onderwerpen zoals hoe een tarotdeck werkt, wat karma betekent en van edelstenen tot meditatie, alles wat met spiritualiteit te maken heeft komt hierin voor. Op een toegankelijke manier neemt de schrijfster (voorheen editor voor een Engels modeblad) je mee tijdens haar reis naar een spiritueler leven. Wellicht spreekt niet alles je aan, maar onder het motto “alles in ieder geval een keer proberen” komt ze tot verrassende conclusies. Ik ben in ieder geval geïnspireerd geraakt om nieuwe dingen te ontdekken en het voelde ook fijn om te weten dat met mij nog honderdduizenden andere vrouwen ook dit pad belopen.

Voor wie? Iedereen die een interesse heeft in een spiritueler leven en openstaat voor nieuwe ontdekkingen.
Niet kopen als… Als je totaal niet spiritueel bent en bovenstaande onzin vindt.
Prijs: €15,49 bij bol.com.

Zijn er boeken die jij onlangs hebt gelezen en wilt aanraden? Laat het me vooral weten, ik ben nog opzoek naar een aantal nieuwe boeken die ik tijdens mijn vakantie kan lezen :)

  1. Haha dit klonk wel ironisch – material girl – ‘wist ik dat ik dit boek moest bezitten’ :)
    The four agreements heb ik ook gelezen, misschien de vijfde ook maar erbij. En de laatste klinkt wel als een interessant algemeneen overzicht, waarbij je daarna zelf kan kijken waar je dieper op in wilt gaan.

    Ik heb sinds ‘self-compassion’ nog niet echt nieuwe aanraders, maar ik ga nu beginnen in huis&ziel. Dat gaat over bewustzijn van je leefomgeving en wat het huis over jou zegt, en een intro in feng shui. Ik ben benieuwd, ik was bezig met mn huis qua inrichting enzo en kon weinig vinden over bijv. de functie die je aan ruimtes toekent en de pschologiekant (het meeste gaat alleen over stijl) dus misschien is dit een leuke verdieping.

  2. Zoveel :O Ik heb al lang weer geen boek aangeraakt, oeps… Maar ik vraag voor mijn verjaardag een bieb abonnement, dan ‘moet’ ik wel :D Ik zet ze op mijn lijstje!

  3. Ik lees momenteel ‘The Subtle Art of Not Giving a F*ck’ (die bekende van Mark Manson). Net uit: ‘The Course of Love’ van Alain de Botton. Laatstgenoemde is absoluut de moeite waard voor iedereen in een (langdurige) relatie. Wat een mooie inzichten. Heb het met een lach en een traan gelezen. Je mag ‘m gerust van me lenen.

    Ik ben wel benieuwd naar die Material Girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

Dr. Organic Charcoal Review

Dr. Organic Charcoal Review