Onlangs gelezen: Lucky Bitch, Pussy & The Celestine Prophecy

Onlangs gelezen: Lucky Bitch, Pussy & The Celestine Prophecy

Afgelopen maanden las ik weer heel wat boeken, waarvan ik een aantal met jullie wil delen. Dit keer 3 totaal verschillende boeken, waardoor er vast ook voor jou iets tussenzit. De eerste is ‘Lucky Bitch’, over hoe je je eigen geluk maakt van Denise Duffield-Thomas. De tweede is ‘Pussy’ van Regena Thomashauser over de kracht van vrouw zijn en als laatste ‘The Celestine Prophecy’ van James Redfield – een avontuurlijk fictieboek met spirituele inzichten.

Lucky Bitch – Denise Duffield-Thomas

Heb jij het idee dat anderen mensen vaker iets voor elkaar krijgen dan jij? Alsof zij altijd geluk hebben en jij nooit? Lees dan het boek ‘Lucky Bitch’ van Denise Duffield-Thomas. De auteur noemt zichzelf een ‘lucky bitch’, omdat ze vaak geluk heeft. Zo heeft ze een paar jaar geleden een prijs gewonnen waardoor zij en haar man een half jaar lang de wereld rondreisden en in 5-sterren resorts verbleven. Inmiddels is ze fulltime ondernemer en verdient ze meer dan een miljoen dollar per jaar. Niet verkeerd, aangezien ze een paar jaar geleden nog met tegenzin op kantoor werkte, in een klein appartement woonde en ze nooit genoeg geld had.

Denise legt in haar boek stap voor stap uit hoe ze geluk aantrekt. Het is een combinatie van o.a. doelen opstellen, goed voor jezelf zorgen, mensen vergeven en aan jezelf werken. Nu heb ik al heel wat boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling en The Law of Attraction (dat een rol speelt in dit boek), toch vond ik nieuwe inzichten in ‘Lucky Bitch’. Ik ben aan de slag gegaan met aan aantal van haar oefeningen en tips en merkte eigenlijk meteen een verschil. De grootste realisatie die ik had was dat ik aardig wat angsten heb met betrekking tot meer geld verdienen en in de spotlight staan, waardoor ik mezelf soms aardig in de weg zit. Daar ben ik nu mee aan de slag gegaan en dat voelt goed!

Een leuk boek dat lekker wegleest en veel tips en inspiratie bevat om zelf aan de slag te gaan en je eigen geluk te creëren.

Voor wie? Voor als je wat extra geluk wilt aantrekken, meer uit het leven wilt halen en aan jezelf wilt werken.
Niet kopen als… Je niets met The Law of Attraction of zelfhulpboeken hebt.
Prijs: €10,88 bij bol.com.

Pussy – Regena Thomashauser

Als je bij de titel van dit boek meteen al denkt “hmm, niets voor mij” – dan wil ik je toch vragen om dit stukje te lezen ;) ‘Pussy’ is namelijk een heel goed boek en ik denk dat het voor velen van ons belangrijk is om te lezen. Of je nu 16 bent of 60 – uit dit boek kan elke vrouw meer zelfvertrouwen en kracht halen. Regena Thomashauser haar boek zorgt ervoor dat je als vrouw je “ware ik” vindt. De authentiek versie van jezelf, die geniet van het leven en voor zichzelf zorgt. Die kracht vindt in vrouw zijn en deze kracht ook in andere vrouwen ziet.

En zoals de naam al doet vermoeden, gaat dit boek ook over je pussy, van orgasmes tot aan menstruatie. Onderwerpen die niet altijd besproken worden, worden in dit boek groot uitgelicht. Zodat je je langzaam comfortabeler gaat voelen en meer liefde voor je lichaam krijgt. Er staan veel persoonlijke verhalen, feiten en tips in dit boek over hoe je als vrouw sterker kunt worden. Met al deze informatie wordt de relatie met jezelf en anderen beter, zul je zelfverzekerder worden en anders tegen de vrouwen in je leven kijken.

Heel inspirerend, informerend en veel tips en oefeningen om sterker te worden als vrouw.

Voor wie? Alle vrouwen, jong en oud.
Niet kopen als… Je geen probleem hebt met seksisme en misogamie en alle feministen maar aanstellers vindt.
Prijs: €15,99 bij bol.com.

The Celestine Prophecy – James Redfield

Ik moet iets bekennen: ik lees eigenlijk al jaren bijna geen fictieve boeken meer. Ik geef meestal de voorkeur aan boeken waar ik iets uit kan leren, waardoor ik groei en gelukkiger wordt. Ik was even vergeten dat er natuurlijk ook fictieboeken bestaan waaruit je iets kunt leren. ‘The Celestine Prophecy’ is een fictieboek, maar dan net iets anders. Alhoewel de hoofdpersoon een man is die in Peru op avontuur gaat, bevat dit boek ook spirituele boodschappen. Wat hiervan waar is en wat niet is aan jou om te bepalen.

Ik vond het boek erg interessant om te lezen. Na de eerste paar hoofdstukken kon ik het maar moeilijk wegleggen en las ik de tweede helft in een dag uit. De spirituele inzichten zijn een mooie mix van westerse en oosterse ‘waarheden’, waarvan je een aantal vast wel eerder bent tegengekomen als je weleens spirituele boeken leest. Een aantal inzichten waren nieuw voor mij en heb ik aandachtig zitten lezen. Dit boek heeft echt indruk op mij gemaakt!

Houd je van avontuurlijke boeken en sta je open voor spirituele inzichten, dan kan ik dit boek zeker aanraden.

Voor wie? Als je opzoek bent naar nieuwe inzichten, spiritueel bent of wilt worden, toe bent aan verandering in je leven.
Niet kopen als… Je niet voor bovenstaande openstaat.
Prijs: €12,99 bij bol.com.

Voor iedereen die The Celestine Prophecy heeft aangeraden in de laatste maanden op Naoki: dankjewel! Jullie hadden helemaal gelijk, het is echt een ‘Sophie’ boek haha. Laat vooral jullie nieuwste tips achter in de comments ;)

Meer leestips? Check deze artikelen voor meer boeken die ik aan kan raden.

☆ Dit artikel bevat affiliate links ☆

  1. Ha Sophie,
    Ik maak gebruik van de Reader van WordPress en op de één of andere manier komen jouw blogs daar niet in z’n geheel in te staan. Ik zie de titel en een paar regeltjes uit de blog, maar daarna moet ik doorklikken naar het artikel. Is dat bewust? Ik vind het wel prettig als ik de verschillende blogs achter elkaar kan lezen.

    • Hi Anja, ja dat is inderdaad bewust (helaas). Ik doe dit omdat er verschillende websites zijn die anders mijn artikelen op hun website kunnen inladen, zoals Bloglovin’. Zij plaatsen er dan banners omheen en omdat de content op hun site laadt, krijg ik geen bezoekers op Naoki.nl en verdient een derde partij geld met mijn artikelen en dat wil ik niet. Ik hoop dat je dat begrijpt, sorry dat je op dit moment dus door moet klikken – ik hoop dat ik er in de toekomst een betere oplossing voor vind :)

  2. En on-topic: mooie boeken, 1 en 2 spreken me allebei erg aan. Ik lees momenteel ‘The suble art of not giving a fuck’ – een leuk boek, maar een beetje gehypet. ‘The course of love’ van Alain de Botton vind ik een must-read, en ‘Reasons to stay alive’ van Matt Haig, een vrij luchtig en zelfs grappig mooi boek over depressie vond ik (ook al ben ik zelf nooit depressief geweest) ook een eye-opener.

  3. Alledrie de boeken lijken me heel erg interessant! Ik lees momenteel nog de Blanke Masai, maar zodra ik die uit heb ga ik zeker bij de Bieb kijken of ze een van deze drie hebben :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 X Vegan Budget Nagellak getest

3 X Vegan Budget Nagellak getest

20X Stijlvolle fair fashion items voor de zomer

20X Stijlvolle fair fashion items voor de zomer