Nieuwste aanwinst: de Triplet tas van Matt & Nat

Matt & Nat Triplet Tas Koala

Matt & Nat is een geliefd merk onder zowel veganisten als duurzame mode liefhebbers. Het Canadese merk maakt namelijk vegan handtassen en accessoires en gebruikt waar mogelijk duurzame materialen. De ‘Triplet’ tas staat al jaren op mijn verlanglijst en kreeg ik onlangs van mijn vriend cadeau. Ik laat hem vandaag zien!

Matt & Nat Triplet Tas Koala

De naam Matt & Nat is afgeleid van de woorden Material & Nature. Het merk is opgericht in 1995 en maakt sinds dag 1 enkel gebruik van vegan materialen. Sinds 2007 bestaat het materiaal aan de binnenkant van alle handtassen uit 100% recycled plastic flessen. Matt & Nat experimenteert tevens met andere duurzame en recyclede materialen voor hun tassen. De buitenkant van de Triplet tas bestaat uit PU (polyurethaan), een kunstleer. Op de website van Matt & Nat vind je meer informatie over de filosofie van het merk en shop je tevens alle modellen.

Matt & Nat Triplet Tas Koala

De Triplet tas is een kleine tas met de afmetingen 20 x 13 x 5 cm. Voordat ik de tas in huis had twijfelde ik of dit niet te klein was, maar gelukkig is dit niet het geval. De tas bestaat uit 3 vakken waarvan de middelste 12 kleine vakken bevat voor pasjes en geld. Erg handig, want zo functioneert de tas tevens als portemonnee. In de andere 2 vakken passen verschillende items, zoals mijn telefoon, zonnebril, wat make-up en een opvouwbaar boodschappen tasje.

Matt & Nat Triplet Tas Koala

De tas komt met een afneembaar hengsel en kun je daardoor ook als clutch dragen. Het hengsel kan je iets korter of langer maken aan de hand van 3 gaten waarmee je de lengte kunt verstellen. De Triplet tas zit in het vaste assortiment van Matt & Nat en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleur die ik heb is ‘Koala’, een beige/zand/licht bruine kleur. De binnenkant van deze tas is donkerblauw. Ik koos de kleur Koala uit omdat ik van neutrale kleuren houd en deze kleur perfect bij zwart past (de kleur die ik het vaakst draag).

Matt & Nat Triplet Tas Koala

Ik heb de tas nu een aantal keren gedragen en ben er erg blij mee. Ik heb naast deze tas maar 2 tassen – 1 grote en een midden grote tas en die zijn beiden net iets te groot om mee uit te gaan of wanneer ik snel even de deur uitga en enkel mijn telefoon en pinpas bij me draag. Op dat soort momenten is deze tas perfect. Hij is heel licht en je kunt hem prima over je schouder dragen of schuin over je lichaam. Al mijn belangrijke items passen er in, plus een boodschappentasje zodat ik als het moet toch nog wat extra’s kan dragen.

Matt & Nat Triplet Tas Koala

Ik ben erg blij met deze tas! Door het tijdloze model en neutrale kleur ga ik er vast nog jaren gebruik van maken. Deze tas komt uit de Nederlandse webshop Wolf and Storm, die nog veel meer vegan handtassen verkoopt. De Triplet tas kost €85 en is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 1. Wat is ie mooi he! Ik heb lang getwijfeld tussen deze tas en de Baxter van Matt and Nat, uiteindelijk toch voor de laatste gegaan. Maar als ik deze zie begint het toch weer te kriebelen, haha! Wat een ontzettend lief cadeautje.

 2. Jeeeeh! Wat een leuke verassing dat je er een review over gepubliceerd hebt! Echt heel tof. Als ik je minimalistische, maar vrouwelijke stijl ken denk ik dat dit tasje heel erg goed past. Het is echt een blijvertje. Deze mooie blogpost ga ik delen zodat nog meer mensen zo enthousiast worden over de blog:D.

 3. Ik heb deze tas ook in een andere kleur en vind hem zo ontzettend fijn! Er kan zo veel meer in dan je denkt ;)
  Ben echt fan van Matt&Nat!

  • Ja klopt, er past nog vrij veel in voor zo’n klein tasje! Ik vind de meeste kleuren erg mooi dus het was nog vrij lastig kiezen haha.

 4. Ik ben ondertussen echt verliefd geworden op de tassen van dit merk. Ze lijken op bekende modellen, maar zijn zoveel liever voor de planeet. Ben nog even aan het denken welke tas mijn eerste aankoop wordt <3

 5. Beste Naoki,

  Ik volg je blog nu al een tijdje en vind het erg inspirerend! Ik heb deze tas ook op het oog alleen vraag ik me af of je broek bijvoorbeeld afgeeft omdat ik ook vaak donkere kleuren draag en ik bang ben dat het gaat afgeven op de tas!

  Alvast bedankt :)

  • Hi Sabine, mijn zwarte jeans geven inderdaad wel een beetje af, alleen kan ik het gelukkig wel met een doekje er grotendeels weer afhalen. Ik vind het niet zo’n ramp want het is aan de kant die niemand ziet ;)

 6. Na je enthousiaste review en mooie foto’s ging ik op zoek op internet naar dit merk. Ik was direct verliefd op de rose kleur. Maar overal uitverkocht. Tot ik zag dat Matt en Nat ook bij Hudsons Bay wordt verkocht. Daar kom ik nooit want het is niet echt een duurzame winkel. Tot mijn blijdschap hing er nog een met 50% korting. Ik loop al 3 dagen te stralen wat een mooie en handige tas. Hij is inderdaad niet te klein. Heel blij mee.

  • Wat fijn! Ik ben benieuwd of Hudsons Bay hier in Den Haag ook Matt & Nat verkoopt, wie weet kom ik iets moois tegen :) Veel plezier met je tas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kahina Giving Beauty Huidverzorging

Kahina Giving Beauty Huidverzorging

Recept voor Vegan Wafels (super makkelijk om te maken!)

Recept voor Vegan Wafels