Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème

Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème

Dat ik van natuurlijke verzorgingsproducten houd is geen geheim: ik review ze dan ook al sinds 2011 op mijn blog. Extra fijn vind ik het wanneer oude favorieten opnieuw geformuleerd worden, zodat ze nog effectiever zijn. Een aantal jaar geleden maakte ik al kennis met de producten van Natural Being en vond ik de producten fijn in gebruik. Vandaag review ik twee vernieuwde producten die nu al een tijdje in mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine zitten. Beide producten zijn uiteraard dierproefvrij, natuurlijk en bevatten enkel vegetarische ingrediënten.

Dit artikel is in samenwerking met Natural Being geschreven.

Over Natural Being

Natural Being is onderdeel van het Nieuw Zeelandse merk Living Nature, dat ook al eerder voorbij is gekomen op Naoki. Beide merken staan voor effectieve, natuurlijke verzorgingsproducten. Alle producten zijn gecertificeerd door BDIH en zijn halal. Natural Being is het betaalbare ‘zusje’ van Living Nature: de prijzen liggen tussen de €11,95 en €14,95 per product. De producten zijn daarmee voornamelijk gericht op tieners en jong volwassenen die op zoek zijn naar simpele & effectieve natuurlijke producten. De producten van Natural Being zijn geheel dierproefvrij, natuurlijk en bevatten uitsluitend veganistische en vegetarische ingrediënten.

Het enige ingrediënt in de producten dat niet vegan is, is manuka honing. Dit heilzame ingrediënt wordt lokaal gewonnen in Nieuw Zeeland en wordt in de meeste producten van Living Nature en Natural Being gebruikt. Natural Being werkt enkel met duurzame imkers samen, die de bijen in de natuur laten en enkel het overschot aan honing afnemen. Manuka honing gebruik ik al jaren, omdat mijn huid er echt baat bij heeft. Ik was dan ook erg benieuwd naar de vernieuwde producten en of ik een verschil zou merken in mijn huid.

Manuka Honey Day Cream

Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème

De Manuka Honey Day Cream is verkrijgbaar voor de normale tot droge huid en de normale tot vette huid. Ik gebruik de variant voor de normale tot droge huid nu zo’n 4 weken in de ochtend. De dagcrème komt in een mooie verpakking en de tube zelf is simpel maar stevig. Er zit 50ml product in de tube, waar je wel een aantal maanden mee vooruit kunt. De textuur is heel fijn: lekker vol en rijk, perfect voor de drogere huid en koude wintermaanden.

De basis van de crème is water, plantaardig glycerine en squalaan en jojoba olie. Ook zit er shea boter, vitamine E en manuka honing in de dagcrème. Deze mix voorkomt een droge en trekkerige huid, voedt de huid en vecht tegen vrije radicalen. Ik merk dat mijn huid meteen zacht en verzorgd aanvoelt na het aanbrengen. De crème is licht geparfumeerd met natuurlijke oliën en ruikt daardoor een beetje zoet. Hij werkt prima als basis voor concealer en foundation en mijn huid blijft de hele dag zacht aanvoelen. Ondanks het koudere weer heb ik geen last gehad van een trekkerige huid of droge plekjes. Ik vind het een prima dagcrème met een aantal mooie en effectieve ingrediënten. De Manuka Honey Day Cream kost €14,95.

Ingrediënten:
Aqua (water), Glycerin (vegetable glycerin)**, Squalane (vegetable squalane), Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil**, Sorbitan olivate, Cetearyl olivate, Butyrospermum parkii (shea) butter**, Cetyl palmitate, Citrus Grandis (grapefruit) extract, Sorbitan palmitate, Mel (manuka honey), Leptospermum scoparium (manuka) oil, Vitis vinifera (grape) seed oil, Xanthan gum, Tocopherol (vitamin E), Sodium levulinate, Sodium anisate, Parfum (fragrance)*: Citral*, Limonene*, Linalool*.
* From natural essential oils ** Certified organic

Manuka Toning Gel

Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème

Ik was het meest benieuwd naar de toning gel: dit is voor mij een nieuw product. In plaats van een toner op waterbasis te gebruiken na het reinigen, heb ik de afgelopen maand in de ochtend en avond deze gel gebruikt. De gel komt ook in een mooie verpakking en de stevige tube bevat 100ml. De tonic gel is gemaakt om de huid te hydrateren en te beschermen tegen vochtverlies. Door de manuka honing en olie bevat de gel antibacteriële eigenschappen die de poriën schoonhouden en de huid laten stralen. De toning gel is vrij van alcohol en geschikt voor de gevoelige huid.

Je brengt een klein beetje gel aan met je vingers en masseert de gel over de huid. De gel verspreidt makkelijk en is binnen 30 seconden helemaal ingetrokken. Daarna voelt het eigenlijk als een reguliere tonic aan: mijn huid voelt fris en glad aan, zonder trekkerig gevoel. In de ochtend bracht ik enkel deze toning gel aan en daarna de Manuka Day Cream. ‘s Avonds bracht ik voor de toning gel mijn reguliere exfoliërende tonic met salicylzuur aan. Dit bleek een prima combinatie te zijn die mijn huid helder en egaal houdt. Ik heb zo goed als geen last gehad van acne in de afgelopen maand en ik heb deze herfst ook nog geen last gehad van een rode of geïrriteerde huid. Ik vind deze toning gel erg fijn werken en hij blijft voorlopig nog wel even in mijn routine. De Manuka Toning Gel kost €14,95.

Ingrediënten:
Aqua (water), Glycerin (vegetable glycerin)**, Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil**, Sclerotium gum, Mel (manuka honey), Leptospermum scoparium (manuka) oil, Citrus Grandis (grapefruit) oil, Sodium levulinate, Sodium anisate, Potasssium sorbate, Parfum (fragrance)*: Citral*, Eugenol*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*.
* From natural essential oils ** Certified organic

Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème

Vegan: Nee (bevat honing)
Vegetarisch: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Living Nature gebruikt enkel ingrediënten die niet schadelijk zijn voor het milieu. Voor de verpakkingen is gekozen voor milieuvriendelijke materialen die de wereld zo min mogelijk belasten. De producten bezitten het BDIH keurmerk.
Geproduceerd in: Nieuw-Zeeland

Natural Being Manuka Toning Gel & Dagcrème

Ik ben erg tevreden met beide producten: mijn huid voelt de hele dag zacht en verzorgd aan en ik heb geen last van onzuiverheden. In het assortiment van Natural Being vind je 9 verschillende producten voor verschillende huidtypes. Op de Nederlandse website van Living Nature en Natural Being vind je meer informatie over de producten.

Ben je benieuwd geworden naar de producten? Met code Naoki krijg je de hele maand november 10% korting op je bestelling op LivingNature.nl!

De producten van Natural Being & Living Nature worden in verschillende winkels, salons en webshops in Nederland verkocht, zie hier een compleet overzicht.

 1. Mooie producten, alleen wat ik heel jammer vind van de meeste producten die natuurlijk zijn, er zit vaak parfum en/of essentiële oliën. Mijn huid kan daar niet tegen, helaas. Ik laat daarom deze producten staan in de winkel. Natuurlijke producten zonder parfum en essentiële oliën zijn bijna niet te vinden, of weet jij toevallig een merk?

 2. Klinkt heel goed, en vind de prijs ook meevallen! Wat mooi om te lezen dat ze alleen met duurzame imkers samenwerken <3

  • Inderdaad, ik had het nagevraagd want dat vind ik wel belangrijk. Natuurlijk en duurzaam hoeft gelukkig niet altijd zo duur te zijn, deze producten werken echt prima :)

 3. Het lijken hele mooie producten maar ik heb toch wel vraagtekens bij het gebruiken van honing zelfs “duurzame”. Overschot dat maken de bijen natuurlijk voor zich zelf voor het geval dat het een strenge winter is, of een zomer waar voedsel moeilijker te vinden is, of voor het geval er bijen dood gaan. Als dit het geval is betekent het dus dat ze suikerwater krijgen i.p.v. hun eigen honing waar dingen als proteïne, vitaminen, mineralen en vetten in zitten die de bijen hard nodig hebben. Dan is het zo dat wij als mensen iets nemen van een ander dier wat niet voor ons bedoeld is, en dat is uitbuiting. Want voor bijen is honing van levensbelang maar voor ons natuurlijk absoluut niet.

  Ook vraag ik mij af aangezien het aan het eind van de dag bij zowel het bedrijf als bij de imkers op geld aankomt wat ze doen wanneer er niet genoeg of minder “overschot” is dan normaal? Nemen ze dan nooit wat extra honing af? Haalt het bedrijf dan nooit ergens anders honing vandaan? Want als dat niet gebeurt dan betekent dat ze dus producten niet kunnen maken en nee moeten verkopen aan klanten en dat er minder of geen geld verdiend zou worden.

  Daarnaast is het ook vaak zo dat de mens zich bemoeid in de verschillende processen van de bijen zoals het bevruchten van de koningin en het kiezen van een nieuwe koningin. Vaak worden de koninginnen ook eerder weggehaald (lees: gedood) onder andere zodat de imker in controle blijft en de bijen weer extra hard gaan werken voor meer honing.

  Dat allemaal plus het feit dat er meer bijen dood gaan door dat ze door mensen gehouden worden en dus vaker in een situatie komen waar ze zouden steken kan ik voor mijzelf toch echt zeggen dat het niet oké is om honing te gebruiken.

  • Ik begrijp je punt en vind het goed dat je voor jou deze keuze hebt gemaakt. Ik heb hier ook veel over nagedacht en onderzoek naar gedaan (van de zomer ook een artikel over geschreven: https://naoki.nl/is-bijenwas-en-honing-cruelty-free/) en ben tot de conclusie gekomen dat ik geen honing uit de reguliere bijenindustrie wil gebruiken, maar met duurzame honing en imkers heb ik minder problemen. Honing in producten zoals deze van Living Nature is BDIH gecertificeerd en is voor mij duurzaam genoeg om te gebruiken, maar daar mag iedereen natuurlijk zelf een beslissing over maken :)

 4. Mooie producten, maar ik zit ermee dat ze uit Nieuw Zeeland komen. Dat ze helemaal naar hier moeten komen is niet zo milieu vriendelijk.

 5. De prijs valt me erg mee. Ik vond de honing een minpuntje, maar de manier waarop de honing gewonnen wordt kan ik wel achter staan. :)
  Klinkt als een fijn product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

What's in my vegan make-up bag

What’s in my (vegan) make-up bag

Drie dingen die ik heb losgelaten, zodat ik gelukkiger kon worden

Drie dingen die ik heb losgelaten, zodat ik gelukkiger kon worden