Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

Jarenlang droeg ik mijn duurzame tas van O My Bag, die je in verschillende duurzame mode outfits voorbij zag komen. Maar eerder dit jaar begon ik me er een beetje ongemakkelijk bij te voelen. De tas was weliswaar eerlijk en duurzaam geproduceerd, maar was wel van leer gemaakt. Dat maakte mijn outfits nooit helemaal vegan en paste ook niet meer helemaal bij waar ik voor sta. Ik ben op zoek gegaan naar een vegan alternatief en heb deze gevonden bij het Rotterdamse label Denise Roobol.

Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

Mijn eisen voor een nieuwe tas waren:

– Vegan
– Tijdloos model, geen fast fashion
– Ruim genoeg voor de spullen die ik graag bij me draag
– Goede kwaliteit
– Neutrale kleur die overal bij past

Ik vond hem bij webshop Wolf and Storm, die een groot aanbod aan vegan tassen hebben. Een ander tasje dat ik heb (de Triplet van Matt & Nat) komt ook bij Wolf and Storm vandaan en gebruik ik nog steeds met plezier. Ik heb voor Naoki regelmatig contact met de eigenaresse van de shop en toen ik haar vertelde dat ik mijn laatste leren tas wilde vervangen met dit exemplaar kreeg ik de tas cadeau, zo lief! Ik heb deze tas nu inmiddels anderhalve maand in mijn bezit en gebruik hem zo goed als dagelijks.

Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

De tas is gemaakt van high-tech vegan microvezel en is (net zoals alle tassen van Denise Roobol) gecertificeerd veganistisch door PETA. De afmetingen zijn 18,5 x 24,5 x 7,5 cm en het hengsel is verstelbaar tot 57 cm. De tassen van Denise Roobol worden onder eerlijke omstandigheden in China geproduceerd.

Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

De tas voelt stevig aan, zoals een mooie luxe tas van goede kwaliteit. De ritsen voelden in het begin wat stroef aan, maar na een paar weken gebruik ritsen ze al soepeler. De tas is waterproof en beschadigt niet als er wat regen opvalt. Erg handig en beter dan leren tassen die dat meestal niet zijn. De tas is vrij licht qua gewicht, waardoor ik hem makkelijk over mijn schouder draag of cross-body.

Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

Er is genoeg ruimte voor al mijn essentials. Mijn telefoon en pasjes stop ik in de binnenste vakjes. In het grotere vak past een paraplu, boodschappentasje, mijn zonnebril, mints / kauwgom en een lipbalm. In het kleinere vakje voor bewaar ik meestal mijn ov-chipkaart en sleutels. En dan is er nog wat ruimte over, mocht ik die nodig hebben. Helemaal perfect dus, hij vervangt in alle aspecten mijn leren tas die ongeveer hetzelfde formaat had en die ik jarenlang bijna dagelijks droeg.

Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

Ik ben superblij met deze mooie vegan tas. Hij past overal bij, hij is stijlvol, je kunt hem op twee manieren dragen en al mijn essentials passen er in. De City Bag kost €119,95 en dat is hij meer dan waard, zeker als hij lang mee zal gaan (en dat verwacht ik wel). Wolf and Storm verkoopt nog veel meer mooie vegan tassen van Denise Roobol, van tijdloze klassieke modellen tot wat meer trendy items. Alle tassen en accessoires van dit merk zijn veganistisch, dus je hoeft je niet schuldig te voelen over eventueel dierenleed. Het voelt goed dat al mijn tassen nu veganistisch zijn en dat ik met mijn outfits nu ook kan laten zien waar ik voor sta.

Dankjewel Marlieke van Wolf and Storm, ik ga dit tasje nog jaren met heel veel plezier dragen!

 1. Moooii en leuke review! Ik ben ook net een tas van dit merk aan het overwegen, dus goed om te lezen dat het goed bevalt. Wat mij betreft mag het merk nog wat transparanter zijn bijv. op de website qua arbeidsvoorwaarden Enzo maar zeker een heel mooi begin!

  • Ik kan het merk n.a.v. deze tas zeker aanraden :) En inderdaad, helemaal fair of bijvoorbeeld een keurmerk zou uiteraard fijn zijn, maar het is een mooi diervriendelijk begin.

 2. Mooie tas! Ik heb toevallig ook een tas van Denise Roobol gekocht een hele tijd geleden op een Swan Market in Rotterdam. Kwam het toevallig tegen en was meteen verliefd! (nude cruise bag) Hij ziet er nog steeds prachtig uit, echt een goede kwaliteit tas.

 3. Wauw, die wil ik ook. Het is de bedoeling dat ik langzaam maar zeker een bijdrage lever aan een betere wereld. Met dit soort beschikbare items, voorzie ik geen moeilijkheden haha. Leuke outfit heb je trouwens aan, ook lekker simpel en tijdloos. Ik houd ervan.

 4. Hele mooie tas, heel leuk model en super dat ie Vegan is!
  Ik ben nog niet zo ver dat ik mijn tassen Vegan koop, maar zal dit merk zeker onthouden!!

 5. Hoi Sophie! Zelf overweeg ik om de blauwe versie van de city bag te kopen, maar nu vraag ik me af hoe de kwaliteit is nu je de tas misschien al wat langer gebruikt? Op marktplaats staat er een waarvan al redelijk wat van het materiaal is afgebladderd, dus dat weerhoud me nu een beetje van het aanschaffen..

  • Die van mij ziet er na 3 maanden nog zo goed als nieuw uit. Maar ik zorg wel wel goed voor, misschien is dat het verschil of zijn de tassen inmiddels van betere kwaliteit gemaakt? :)

   • Okay, fijn om te horen! Ja, het zou natuurlijk ook kunnen dat er verschil in materiaal zit waardoor de kwaliteit anders is. Ik denk er nog even over na :) Bedankt voor je antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Giovanni Ultra Volume Shampoo & Conditioner

Giovanni Ultra Volume Shampoo & Conditioner

Dierproefvrije merken in het buitenland (+ vakantie update)

Dierproefvrije merken in het buitenland