Mijn favoriete cruelty free & eco beauty webshops

Mijn favoriete cruelty free & eco beauty webshops

De afgelopen jaren heb ik heel wat fijne webshops ontdekt. Ik link regelmatig naar een aantal van deze webshops in reviews, maar een uitgebreid overzicht heb ik om de een of andere reden nog nooit gemaakt. Vandaag deel ik daarom meer dan 20 webshops in Nederland en het buitenland waar je de beste dierproefvrije, vegan en natuurlijke cosmeticaproducten shopt.

Shop je liever in fysieke winkels? Dan is dit overzicht handig voor je. Per webshop vermeld ik een aantal dierproefvrije & natuurlijke merken die ze verkopen. In de meeste gevallen zijn dit er nog meer, maar als ik ze allemaal vermeld dan wordt dit artikel heel lang ;) Onderaan de lijst geef ik nog een aantal tips waar je op kunt letten en hoe je het beste bij buitenlandse webshops shopt.

Mijn favoriete Nederlandse cruelty free & natuurlijke webshops

Big Green Smile – dit is de webshop waar ik verreweg het vaakst shop. Ze hebben een groot assortiment aan natuurlijke, dierproefvrije en vegan producten en ook een hoop betaalbare merken. Een aantal van deze merken: Antipodes, A’kin, Alba Botanica, Avalon Organics, BoHo, Bulldog, Eco Cosmetics, Giovanni, Green People, Hurraw, Pacifica, Skinfood, Sukin en Yes To.

De Groene Drogist – focus op natuurlijke cosmeticaproducten zoals Crazy Rumors, Eco by Sonya, Dr. Alkaitis, INIKA, Living Nature en Veg-Up.

Cosmania – webshop vol internationale merken, waarvan er veel dierproefvrij en natuurlijk zijn. Een aantal van deze merken: Antipodes, Aurelia, Cowshed, First Aid Beauty, ILIA, Inglot, John Masters Organics, Neal’s Yard Remedies, Squalan, PAI en Paula’s Choice.

Eve’s Kiss – verkoopt voornamelijke luxe eco-beauty merken waarvan de meeste dierproefvrij zijn. Een aantal merken: Aypa, Indie Lee, Lani en PHB Ethical Beauty.

The Green Beauty Shop – bij deze webshop vind je veel natuurlijke, biologische en dierproefvrije merken, waaronder Beauty without Cruelty, Avril, Honoré des Prés, It’s Pure Organics, Pacifica, Rahua, S’N’B en Zuii Organic.

Holland & Barrett – deze bekende winkelketen heeft ook een uitgebreide webshop met veel natuurlijke & dierproefvrije merken. Een aantal hiervan: Dr Organic, De Tuinen eigen merk, Zarqa, Earth Line, Hairwonder, Petal Fresh, Sukin, Yes To en Therme.

Beauty 88 – webshop vol betaalbare beautymerken, waarvan er veel dierproefvrij zijn, zoals BareFacedBeauty, BH Cosmetics, Embryolise, Eylure, Make Up Revolution, Kevin Murphy en Technic.

Liever Natuurlijk – zoals de naam al doet vermoeden vind je hier veel natuurlijke verzorgingsproducten. Dierproefvrije merken in deze shop zijn o.a. Benecos, Dr. Bronner’s, Earth Line, Green People en Amanprana.

Bio Amable – webshop met enkel natuurlijke verzorgingsproducten, waaronder de merken Kaerel, Ben & Anna, Crazy Rumors, True Organic, Badger, Pacifica en Living Nature.

Shizo – deze webshop verkoopt verschillende natuurlijke & biologische cosmeticamerken. Een aantal dierproefvrije merken in het assortiment: Alchemy, Dr. Alkaitis, Fine, INIKA, Pacifica, PHB Ethical Beauty, Salt of the Earth en Schmidt’s.

De Beauty Drogist – focus op natuurlijke beautyproducten, met merken zoals Eco Cosmetics, Lamazuna, Salt of the Earth en S’N’BIO.

Boozy Shop – webshop vol make-up merken, waarvan er veel dierproefvrij zijn. Een aantal van deze merken: BH Cosmetics, Embryolisse, Eylure, EcoTools, Freedom, I Heart Makeup, Ofra, Technic, theBalm en Real Techniques.

KENKO – deze feel good webshop focust zich op eerlijke producten, met o.a. de dierproefvrije merken OZN, Axiology, Loveli, Flow Cosmetics, Ere Perez en The Cool Projects.

Natuurlijk Zuiver – hier vind je een groot assortiment aan dierproefvrije en natuurlijke merken, zoals AVA, Ben & Anna, Benecos, De Traay, Harmonie, Kaerel, Living Nature, Rio Rosa Mosqueta, Petit & Jolie en ZoiY.

SKINS – verkoopt veel luxe merken, waarvan er veel dierproefvrij zijn zoals Abel, Aveda, COOLA, ELLIS FAAS, Honoré des Prés, Kjaer Weis en Molton Brown.

Mijn favoriete cruelty free & eco beauty webshops

Mijn favoriete buitenlandse cruelty free & natuurlijke webshops

Love Lula – mijn favoriete webshop uit Engeland qua dierproefvrije en natuurlijke cosmetica. Ze hebben een heel groot aanbod aan cruelty free merken, zoals Antipodes, Balm Balm, Ere Perez, Esse, Giovanni, INIKA, John Masters Organics, Pacifica, Rahua, Santaverde, Trilogy, Zoya en meer.

Naturisimo – ook een hele fijne Engelse webshop met een groot aanbod, gefocust op natuurlijke producten. Merken die ze verkopen zijn o.a. 100% Pure, Axiology, COOLA, Estelle & Thild, Fushi, Green People, Jason, Kimberly Sayer, Lily Lolo, Tata Harper en Vapour.

Feel Unique – deze Engelse webshop verkoopt luxe beautymerken, waarvan er veel dierproefvrij zijn. Een aantal van de cruelty free merken: Anastasia, Aurelia, Barry M, Charlotte Tilbury, Cowshed, First Aid Beauty, Fudge, John Masters Organics, Lily Lolo, Nude by Nature, PUR en Stella McCartney.

Amazingy – deze Duitse webshop focust zich op natuurlijke en biologische beautymerken. Een aantal dierproefvrije merken: Abel, Eco by Sonya, HIRO Cosmetics, ILIA, Kahina Giving Beauty, NCLA en Tata Harper.

Beauty Bay – deze Engelse webshop verkoopt veel internationale beautymerken, waaronder de dierproefvrije merken Anastasia, Bdellium Tools, BH Cosmetics, Ellis Faas, Illamasqua, Juvia’s Place, Make Up Geek, Nabla en PUR.

Sephora VS & Sephora Frankrijk – fan van luxe dierproefvrije merken? Dan zit je bij Sephora goed. Een aantal dierproefvrije merken die ze verkopen: Anastasia, Hourglass, Herbivore, Josie Maran, Kat von D, KORA Organics, Stella McCartney, Too Faced, Urban Decay & Tarte.

Helaas is het aanbod van 100% dierproefvrije + vegan + natuurlijke webshops erg klein (lees: bestaat bijna niet). Dit komt omdat aan aantal populaire natuurlijke beauty merken in China verkopen en daar op dieren testen. Ook merk ik dat niet alle webshops goed controleren of de merken die ze verkopen echt dierproefvrij en/of vegan zijn, terwijl ze dat wel vaak claimen. Twijfel je over een merk? Check dan mijn dierproefvrije lijst of ik het merk als dierproefvrij beschouw.

Tips voor het shoppen in buitenlandse webshops

Ik weet dat velen van jullie liever niet bij buitenlandse webshops bestellen. Er kunnen extra kosten bijkomen en soms moet je lang op je bestelling wachten. In mijn ervaring is dit niet het geval bij bovenstaande webshops, waar ik dan ook graag winkel. Hierbij een aantal tips:

– Webshops binnen de EU verzenden meestal gratis naar Nederland en hier komen nooit extra kosten (zoals btw en invoerrechten) bij. Dat gebeurt enkel bij webshops buiten de EU. Hier kun je dus gerust shoppen en weet je van tevoren precies wat je betaalt.

– Een voordeel van webshops die in Engeland gevestigd zijn, zoals Love Lula en Naturisimo, is dat de prijzen omgerekend worden vanaf de Britse pond. Deze staat nu een stuk lager tegenover de euro dan een paar jaar geleden, terwijl de prijs van de producten vaak hetzelfde is gebleven. In de praktijk betekent dit dat je dus minder voor deze producten betaalt als je ze in een Engelse webshop koopt, dan wanneer je ze in Nederland koopt. Mijn favoriete conditioner van John Masters Organics kost in Nederland bijvoorbeeld €26. In de Engelse webshops betaal ik maar €19. Hierdoor kan je dus aardig wat geld besparen.

– Veel webshops in Amerika laten je tijdens het afrekenen alvast de extra kosten voor het invoeren naar de EU betalen, zoals Sephora. Hierdoor krijg je dus niet met extra kosten aan de deur te maken en wordt het pakketje binnen no-time door de douane in Nederland goedgekeurd. Ik heb de pakketjes van Sephora.com bijvoorbeeld meestal al binnen 3 dagen in huis. Bij webshops die dit bedrag niet van te voren berekenen, moet je vaak aan de deur nog extra kosten betalen.

Ik heb vast een webshop gemist die ook in dit rijtje thuishoort. Hebben jullie favorieten met een ruim aanbod aan dierproefvrije / eco beauty? Laat het me weten in de comments, wie weet voeg ik ze dan nog toe.

bron afbeeldingen: Naturisimo.com

 1. Ik koop graag bij de webshop van Lush in Engeland. Precies wat jij zegt, de producten zijn (fors) goedkoper dan in Nederland. Pakje is er binnen een dag of drie. Wanneer je pakje meer dan een kilo weegt betaal je ruim 9 euro verzendkosten tegenover 6 euro in de Nederlandse webshop. Maar mijn dagcrème (moisturizer) is in de UK al 12 euro goedkoper 😳

  • Dat scheelt inderdaad veel! Ik heb ook al vaker via de UK webshop van LUSH besteld, zeker met de sale na kerst krijg je opeens zoveel voor weinig! ;)

 2. Wat een fijne lijst dit! Ik heb best vaak als ik voor mij een nieuwe webshop tegenkom dat ik op je site even zoek of je daar al is wat over geschreven hebt. Van deze lijst koop ik vaak bij BigGreenSmile, BeautyBay en Holland & Barrett.

  Toevallig begin maart voor het eerst bij Naturisimo besteld. Ik was qua aanbod best wel happy dus ik dacht laat ik het is proberen. Maar het duurde ruim 3 weken voor ik mijn pakket thuis kreeg. En al die tijd had ik geen idee waar het was of wanneer het geleverd zou worden. Dat vond ik niet echt fijn. Wat is jouw ervaring met bestellen bij hun?

  Een andere UK shop waar ik vaak koop http://www.cultbeauty.co.uk Ze zijn niet groen, vegan of cruelty free maar ze verkopen wel veel goede merken zoals Charlotte Tilbury, Anastasia, The Ordinary, Cover FX, Aesop, Jouer, Indie Lee en nog veel anderen.

  Ken jij deze shop? http://www.thecrueltyfreebeautyshop.co.uk Ik heb al een paar keer zitten kijken (en merken gecheckt op Logical Harmony) en denk dat ik er binnenkort wel wat ga bestellen.

  • Wat jammer dat je Naturisimo pakketje zo lang op zich liet wachten! Die van mij heb ik meestal binnen een week in huis, ik hoop dat het eenmalig was. Dankjewel voor de twee tips – ik ga ze nu meteen even bekijken, nog geen ervaring mee helaas!

   • Goed om te lezen dat het bij jou wel gewoon binnen een week is. Dat ben ik van webshops uit de UK ook gewend. Dan ga ik het toch nog een keer proberen bij Naturisimo :)

 3. Wat een fijn overzicht! Ik heb nog nooit besteld bij een Engelse webwinkel. Ik koop graag bij Ecco Verde, is er meestal binnen vier dagen of bij Najoba, ook prima service en levering.
  Veel merken en vaak voordeliger dan in Nederland.

 4. Mooie lijst! Ik koop mijn Trilogy producten bij het Belgische Biotylab of het Engelse Feelunique. Beide zijn betaalbaar en snel, en hebben vaak acties met 2+1 gratis.

 5. Wat fijn om al deze mooie webshops in één artikel bij elkaar te zien! Handig, zeker als je nog opzoek ben ( zoals ik) naar fijne, nieuwe webshops.

 6. Wat een fijne lijst! Ik ben via een verwijzing in de Sante op je website terecht gekomen. Ik ben pas net in het proces om mijn producten langzaam naar dierproefvrij en zoveel mogelijk natuurlijk te gaan veranderen. Ben een echte beauty-junkie, dus het zal even tijd nodig hebben. Maar wat is jouw website hier handig bij! Super fijn dat je zoveel tijd en energie stopt in het goed voorlichten. En wat een teleurstelling om te zien dat veel van mijn favo make-up merken niet dierproefvrij zijn..Godzijdank Charlotte Tilbury wel ;-)
  Ik zal niet alles wat ik heb gaan weggooien, maar wel proberen nieuwe producten bewust aan te schaffen. Zo begin ik voorzichtig met producten als tandpasta, shampoo, gezichtmaskertjes en heb ik net mijn eerste bestelling geplaatst op The Big Green Smile (maar meteen voor 60eu voor de gratis verzendkosten, want ja, blijven hollanders he haha)

  Dus bij deze, bedankt voor je motivatie en ik ga veel aan jouw site hebben in mijn persoonlijke switch die ik door zal maken op het gebied van bewustere merk-keuze!

  Liefs, Ivon

 7. Hallo,
  Ik shop soms op Lumabelle.be
  Een belgische webshop die enkel crueltyfree producten verkoopt. Wel geen supergroot aanbod maar toffe, betaalbare merken o.a. schmidt’s, hurraw, laidbare en nourish.
  Je krijgt er ook soms persoonlijk advies bij van de eigenares en laatsts stuurde ze mij zomaar een kortingsbon op van 5 euro. Altijd leuk. Ook staaltjes in je pakket. Echt de moeite om ze op je lijst toe te voegen!
  Nele

 8. Allereerst bedankt voor de fantastische lijst, maar ook voor al de rest wat jij doet!
  Ik ben onmiddellijk gaan kijken naar de site van Love Lula, maar heb een probleem met welke foundation (kleur) is correct voor mijn huid. Vroeger kocht ik bij de apotheker van het merk Roch-Posay de kleur beige sand. Sinds korte tijd ben ik omgeschakeld naar diervriendelijke producten, maar ik vind het nogal lastig allemaal. Ik weet totaal niet welke kleur past bij mij. En ik heb echt wel dekkende foundation nodig, daar ik pigmentvlekken heb. Hoe lossen jullie dit op?
  Bedankt!

  • Swatches zoeken online in Google Images bijvoorbeeld :) Door de naam in de typen van het product + kleur + ‘swatch’. Zo kan ik redelijk goed beoordelen of iets voor mij geschikt is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 X Vegan Budget Lipsticks getest

3 X Vegan Budget Lipsticks getest

Duurzaam en stijlvol afval scheiden? Dat kan!

Tips om makkelijker te recyclen