Limited Edition ‘Cruelty Free Beauty’ Tas

Cruelty Free Beauty Tas

Vorig jaar kreeg ik het idee om een tas te laten bedrukken. Ik wist meteen wat voor design ik wilde en wat voor tas het zou worden. Wat ik nog niet wist, is hoeveel werk er achter het produceren van zo’n tas zit en dat het nog maanden zou duren voordat ik hem in mijn handen zou hebben… Maar vandaag is hij er en verkoop ik hem als limited edition tas!

Cruelty Free Beauty Tas

Het idee ontstond in de supermarkt terwijl ik mijn boodschappen aan het inpakken was. Ik had 2 herbruikbare boodschappentasjes die ik vaak gebruikte, beiden met een logo van een winkel erop. Ik vond het eigenlijk een beetje gek dat ik dagelijks reclame maakte voor deze winkels, daarbij zagen de tassen er niet eens leuk uit. Ik bedacht me dat ik dat vast beter kon, dus ik ging op onderzoek uit.

Je kunt op veel plekken tassen laten bedrukken, maar de meeste bedrijven gebruiken tassen gemaakt van standaard katoen zonder duidelijke herkomst of certificaat. Wat voor inkt gebruikt wordt is een raadsel en de kwaliteit van de goedkope tasjes is zo slecht dat je ze niet lang mee zullen gaan. Ik heb heel veel onderzoek gedaan naar een beter alternatief. Ik wilde een stevige tas die ik kon opvouwen of oprollen in mijn handtas. Een tas die lang mee zou gaan en die het milieu minder zou schaden. Het liefst fair trade gemaakt en van biologisch katoen. En liever geen productie in China, maar zo lokaal mogelijk. Na uitgebreid onderzoek doen, heb ik hem eindelijk gevonden.

Cruelty Free Beauty Tas

De tas die ik heb gekozen om te laten bedrukken is gemaakt van stevig, gecertificeerd biologisch katoen. Ik heb hem lokaal hier in Den Haag laten bedrukken met milieuvriendelijke inkt op waterbasis en ben bij het hele proces betrokken geweest. Ik ben zo blij met het resultaat! De tas is precies zoals ik hem voor ogen had: een handig formaat (38 x 42 cm), stevig, mooi en er past genoeg in (hij kan tot 10 liter dragen). Ik gebruik de tas nu een paar weken en hij ziet er nog net zo mooi uit als op de eerste dag. Je kunt hem makkelijk in een kleinere handtas meenemen en het hengsel heeft een fijne lengte (67 cm), zodat hij comfortabel over je schouder draagt.

Cruelty Free Beauty Tas

De print op de tas heb ik zelf ontworpen. Ik hem hem voor alle Cruelty Free Beauty’s gemaakt die van dierproefvrije en vegan cosmetica houden en die bewust leven. Ik heb mijn eigen logo bewust wat kleiner gehouden, zodat de drager niet het gevoel heeft reclame voor Naoki te maken :) Aan de zijkant zit een klein groen label en de tas komt met een biologisch certificaat.

De tas is te koop via Cruelty Free Beauty (mijn gelijknamige vegan beauty overzicht) en kost €12,95. De verzendkosten bedragen €3,95, dit zijn standaard verzendkosten voor een brievenbuspakket via PostNL*. Na het verzenden krijg je een track & trace code op het pakketje te volgen. Ik verzend de tassen binnen 2 werkdagen na aankoop. Betalen kan via iDEAL.

Steun je Naoki via Patreon? Dan vind je daar een exclusieve kortingscode, zodat je hem voor de kostprijs kunt inkopen. De code kan je invullen tijdens het afrekenen.

Cruelty Free Beauty Tas

Ik vind het zo leuk een spannend – alles wat ik doe is digitaal en nu heb ik een “echt” product ontworpen. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden! Heb je vragen over de tas of over het verzenden, stuur me gerust een mailtje. Ik heb de tas in beperkte oplage ingekocht en weet nog niet of er een tweede oplage aankomt, dus op=op :)

* Je kunt de tas ook eventueel ophalen in Rotterdam en zo verzendkosten besparen :) Stuur me in dat geval even een mailtje op sophie@naoki.nl.

 1. Wat GAAF!!! Het is dat ik er nu genoeg heb en heel veel geld heb uitgegeven door de verhuizing, anders zou ik je zeker steunen ♡

 2. Wat is het een mooie tas geworden! Ik ga passen, want ik heb er al een aantal – waaronder eentje van Lush en Dille & Kamille– , maar anders zou ik je sowieso steunen!

 3. Heel leuk Sophie, ik heb er een besteld. Ik vind het trouwens niet erg om “reclame” voor je mooie site te maken hoor :)

 4. Supertof, hij is prachtig geworden! Ik loop al tijden met eenzelfde soort idee rond, maar aan zo’n proces zitten inderdaad wel haken en ogen..

  • Dankjewel Lidia! Inderdaad, het is lastig om een goede tas te vinden die ook echt duurzaam is en dan nog een bedrijf dat in kleine oplage (want veel printen pas vanaf 100 of 200 stuks) print met vegan inkt… Maar het is me gelukt haha :)

 5. Wat is het een mooie tas geworden! Wauw. Op dit moment heb ik twee soortgelijke tassen in gebruik. Eentje zit standaard in mijn werktas. Het wil nog weleens voorkomen dat ik na het werk even een boodschap wil doen.

 6. Wat ontzettend gaaf! Je mag trots zijn op jezelf, gewoon helemaal zelf dit gedaan. En hij is ook nog eens zo mooi geworden, met een mooie visie erachter. Ik ga erover nadenken om hem aan te schaffen :) Ik vind het trouwens ook bewonderenswaardig hoe je patreon al zo in je blog hebt kunnen verweven. Zij krijgen vaak iets extra’s, maar het is niet essentieel dus als je jou niet steunt via patreon krijg je wel nog het hele naoki gevoel haha

 7. Wat een leuk idee om met deze tas rond te lopen i.p.v. reclame tas van supermarkt dat je niet eens leuk vindt. De boodschap komt ook duidelijk over!

 8. Mooi zeg, en lijkt me gaaf/leerzaam om zelf dit proces door te gaan!
  Ik ben zelf nogal van zwart dus ik weet niet of dit bij mijn garderobe zou passen (probeer voor de capsule te gaan) maar ik ga het zeker overwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn favoriete ontbijt smoothie, gemaakt met de Byzoo vacuümblender

Capsule wardrobe update – Zomer 2017