Lily Lolo Nagellak in de kleur Soft Coral

Lily Lolo Nagellak in de kleur Soft Coral

Ik moet iets bekennen: ik, als liefhebber van nagellak, heb anderhalf jaar lang geen nagellak gedragen. Niet als statement of vanwege de toxische ingrediënten in nagellak, maar omdat ik het door mijn beugel een hele tijd niet mocht dragen en er de maanden daarna helemaal niet aan gedacht heb. Totdat ik de nagellak van Lily Lolo zag en besloot een flesje te kopen.

Lily Lolo is al vaker op Naoki voorbij gekomen en ik was dan ook meteen benieuwd naar hun nagellak. De nagellak is “8-Free”, dat houdt in dat er geen toluene, DBP, formaldehyde (resin), camphor, parabenen, ftalaten, xylene en ethyl in zit. Een aantal van deze ingrediënten zijn behoorlijk chemisch en kunnen onze gezondheid aantasten. Het zijn volgens Lily Lolo ingrediënten die je liever niet wilt inademen of op je nagels wilt lakken en dus zijn ze weggelaten of vervangen door veiligere alternatieven. Nagellak blijft helaas wel een chemisch goedje, ook deze “veiligere” nagellak.

Lily Lolo Nagellak in de kleur Soft Coral

De nagellak van Lily Lolo is verkrijgbaar in 6 kleuren, waarvan ik de kleur ‘Soft Coral’ aanschafte. Alle kleuren uit de collectie zijn vegan en Lily Lolo is uiteraard (gecertificeerd) dierproefvrij. De nagellak zou extra glanzend zijn, makkelijk om aan te brengen en lang blijven zitten. Tevens zou het nagels sterker maken en beschermen (maar met welke ingrediënten is me onduidelijk). Ik was in ieder geval erg benieuwd hoe me deze nagellak zou bevallen.

De nagellak brengt inderdaad makkelijk aan, het borsteltje pakt niet teveel nagellak op en brengt netjes aan. Volgens Lily Lolo heb je twee laagjes nodig voor een dekkend effect, ik merkte dat ik na 2 laagjes nog niet genoeg dekking had. Na 3 lagen waren mijn nagels helemaal bedekt met kleur. Dit heeft deels te maken met de ribbels op mijn nagels denk ik, die het dekkend lakken net even iets moeilijker maken. De nagellak droogde binnen een half uurtje helemaal op en twee uur later heb ik gedoucht zonder dat de nagellak begon te chippen of dat ik deukjes erin kreeg.

Lily Lolo Nagellak in de kleur Soft Coral

Soft Coral is een koraal kleur die op mijn nagels iets feller oogt dan in het flesje. Ik vind hem erg mooi voor de zomer en ga hem de komende maanden zeker vaker dragen. De nagellak had op dag 1 en 2 een mooie glans, maar deze nam op de derde dag wel iets af. Het is nu dag 6 dat ik de nagellak op heb en dit artikel schrijf en hij is nu wel wat matter geworden. Er zijn een paar hele kleine chips aan de onderkant van mijn nagels, maar verder zit de nagellak er nog helemaal op. De eerste 4 dagen zag ik nog geen enkele chip! Hij blijft dus goed zitten, ik denk dat ik hem er morgen pas af hoef te halen. Wat dat betreft is het een goede nagellak.

Ingrediënten
Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Nitrocellulose, Adipic Acid/Neopentyl Glycol/Trimellitic Anhydride Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Styrene/Acrylates Copolymer, Adipic Acid/Fumaric Acid/Tricyclodecane Dimethanol Copolymer, Cellulose, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Silica Dimethyl Silylate, Stearalkonium Bentonite, Polyhydroxystearic Acid, Alcohol Den., Lecithin, Citric Acid, Aqua <+/- CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77002 (Aluminum Hydroxide), CI 19140 (Yellow 5 ), CI 15850 (Red 6 ), Ci 77120 (Barium Sulfate)>.

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Lily Lolo maakt veel gebruik van natuurlijke en vegan ingrediënten en ontwikkelt en produceert alle producten lokaal in Engeland.
Geproduceerd in: Engeland

Lily Lolo Nagellak in de kleur Soft Coral

Ik vind het een goede nagellak, hij blijft goed zitten en bevat iets minder chemische ingrediënten dan standaard flesjes. Ik kon helaas geen Nederlandse webshop vinden die de nagellak verkoopt, ik heb hem daarom bij de Engelse webshop Feel Unique (inmiddels een van mijn favorieten, dankzij hun uitgebreide aanbod) gekocht, waar ik €8,30 voor het flesje betaalde. Een prima prijs voor een goede vegan nagellak! Ik ben benieuwd naar de overige kleuren en ben dankzij dit flesje weer een fan van nagellak geworden :)

 1. Mooi dat het lang blijft zitten! Ik zou zelf wel een 8-free vegan nagellak willen in het zwart, maar kan dat bij de ‘natuurlijkere’ merken nooit vinden.

 2. Mooi hoor! Ik draag ook al heel lang geen nagellak meer, terwijl ik het wel erg mooi vind. Maar de opdroogtijd valt me toch wel tegen, ik heb niet het geduld om een half uur te wachten denk ik…

  • Een snelddrogende topcoat helpt enorm. Ik gebruik hem van essence en mijn nagellak is binnen 5 min droog.

 3. Leuk zeg, ik wist niet dat Lily Lolo ook nagellak heeft! Blijft bij jou nagellak altijd een aantal dagen zonder chips zitten? En heb je nog een base- en topcoat gebruikt? Ik ben een beetje wanhopig, ineens chipt alle nagellak zó snel op mijn nagels… heb nu ook Zoya geprobeerd maar ook die chipt na 1 dag… Bedankt voor je review: een heerlijk vrolijk kleurtje! :D

  • Het verschilt heel erg per merk, maar die van Zoya blijft bij mij ook wel een paar dagen zitten. Ik gebruik geen base of topcoat meer :)

   • Ok, thanx voor je reactie Sophie! Dan ga ik maar duimen dat het goed komt met mijn nagels, want tot een half jaar geleden bleef het bij mij ook wel een paar dagen zitten ;)

 4. Deze lijkt heel erg op de nagellak die ik recent gekocht heb van Benecos. Fijn dat deze ook 8ml is, dat vind ik eigenlijk voor nagellak wel zat. Flesjes a 11ml gaan bij mij nooit op. Wat ik vooral prettig vind aan die van Benecos is dat het voor nagellak een hele zachte geur heeft. Hoe is dat bij deze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kom je erachter wat voor dieet voor jou werkt?

Hoe kom je erachter wat voor dieet voor jou werkt?

Tips voor de beginnende minimalist

Tips voor de beginnende minimalist