Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

Goed nieuws voor alle vegan beautyliefhebbers: Kruidvat heeft onlangs een 100% natuurlijke & vegan gezichtsverzorgingslijn gelanceerd. Alle producten zijn gecertificeerd vegan (Vegan Society) en natuurlijk (NaTrue). Daarnaast zijn de producten uiteraard dierproefvrij. Ik ontving een aantal producten om uit te proberen die ik review + ik vertel jullie wat meer over deze nieuwe vegan lijn.

– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kruidvat –

De nieuwe Natures lijn van Kruidvat is ontwikkeld vanuit de passie voor schoonheid en de natuur. De producten zijn vrij van synthetische kleur- en geurstoffen, parabenen, grondstoffen op basis van siliconenolie & minerale olie en bevatten geen dierlijke ingrediënten. Daarnaast zijn de producten ook nog eens hartstikke betaalbaar, met prijzen vanaf €1,79 tot €3,99.

De Kruidvat Natures lijn bestaat uit 8 producten:

– Sensitive Micellar Water
– Sensitive Day & Night Cream
– Hydrating Day & Night Cream
– Hydrating Facial Cleansing Wipes
– Hydrating Eye Make-Up Remover
– Anti-Age Q10 Day Cream
– Anti-Age Q10 Night Cream
– Anti-Age Q10 Eye Cream

Ik ontving 2 producten uit de Sensitive lijn: het micellar water en de day & night cream. Daarnaast ontving ik de hydrating facial cleansing wipes.

Sensitive Micellar Water

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

Het milde micellar water van Kruidvat Natures is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. Het bevat maar een aantal ingrediënten, zoals water, milde reinigers en biologische toverhazelaar en melisse. Het flesje bevat 300ml en heeft een handige doseerdop. Het micellar water is ‘s ochtends en ‘s avonds te gebruiken door aan te brengen op een watje en daarmee je huid te reinigen. Het belooft je make-up te verwijderen en je huid effectief te reinigen.

Het gebruik van dit micellar water is erg fijn. Het verwijdert al mijn make-up en laat mijn huid fris aanvoelen. Bij waterproof make-up moet ik het watje wel een paar keer stevig over mijn ogen halen, lichte natuurlijke make-up haalt hij er zonder problemen snel af. Ik gebruik dit micellar water het liefst in de ochtend om mijn huid op een milde manier te reinigen voordat ik mijn dagcrème aanbreng. Het micellar water is vrijwel geurloos en irriteert mijn huid niet. Ik vind hem fijn in gebruik en het flesje ziet er daarnaast ook leuk uit.

Het Sensitive Micellar Water kost €2,49.

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

Ingrediënten
Aqua, Betaine, Glycerin, Decyl Glucoside, Hamamelis Virginana Leaf Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Citric Acid, Alchohol, Sodium Benzoate.

Hydrating Facial Cleansing Wipes

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

De gezichtsreinigingsdoekjes van Kruidvat Natures zijn gemaakt om de huid te reinigen, make-up te verwijderen en de huid te hydrateren. De doekjes zijn vrij van alcohol en bevatten een aantal hydraterende ingrediënten, zoals biologische aloë vera en plantaardige oliën. Kruidvat belooft dat de doekjes zelfs waterproof make-up probleemloos verwijderen. Er zitten 25 doekjes in de hersluitbare verpakking.

Waar het micellar water vooral mijn huid verfrist en lichte make-up moeiteloos verwijdert, zijn deze doekjes ook prima geschikt voor waterproof make-up. Met een paar vegen is mijn huid schoon en zie ik geen make-up meer zitten. Zelfs waterproof liquid lipstick haalt hij er probleemloos af. De doekjes zijn licht geparfumeerd en ruiken lekker fris. Handig om mee te nemen op vakantie of om ‘s avonds snel je make-up mee te verwijderen.

De Hydrating Facial Cleansing Wipes kosten €1,79.

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

Ingrediënten
Aqua, Glycerin, Olus Oil, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Di-Polyhydroxystearate, Sodium Levulinate, Caprylyl Glycol, Hydroxyacetophenone, Sodium Anisate, Dicarpylyl Carbonate, Clyceryl Oleate, Citric Acid, Diproylene Glycol, Glyceryl Caprylate, Parfum, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Maltodextrin, Camellia Sinesis Leaf Extract, d-Limonene.

Sensitive Day & Night Cream

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

Deze moisturizer voor de gevoelige huid is zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken. De crème is gemaakt om de huid te kalmeren, te hydrateren en irritaties te voorkomen. Met ingrediënten zoals amandelolie, zonnebloemolie, shea butter en biologische toverhazelaar kan je huid weer tot rust komen. Er zit 50ml product in de tube.

De Day & Night Cream heeft een volle textuur, die desondanks snel intrekt. Hij voelt fijn aan, precies zoals ik van een hydraterende huidcrème verwacht. De crème is mild geparfumeerd en ruikt een beetje zoet. Mijn huid voelt gehydrateerd, glad en zacht aan. Een paar uur na het aanbrengen voelt mijn huid nog steeds soepel en zacht aan. Ik gebruik hem ook op mijn nek en decolleté en deze voelen ook heel gevoed aan. Een prima moisturizer, die goed werkt en fijn is in gebruik.

De Sensitive Day & Night Cream kost €3,99.

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

Ingrediënten
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Caprylic Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Helianthus Annuus Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Oil, Orbigyna Oleifera Seed Oil, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Bisabolol, Alcohol, Tocopherol, Glycine Soya Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Hamamelis Virginiana Leaf Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Xanthan Gum, Phytic Acid, Ciric Acid, Parfum, Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool, Sodium Benzaote.

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Enkel gebruik van natuurlijke en vegan ingrediënten. De producten zijn gecertificeerd door NaTrue en Vegan Society.
Geproduceerd in: Nederland

Kruidvat Natures Sensitive Skincare review

De Kruidvat Natures producten herken je aan het natuurcosmetica logo van NaTrue en het vegan logo van Vegan Society, die duidelijk op alle producten staan. Houd jij van natuurlijke verzorgingsproducten? Dan kan ik deze lijn zeker aanraden. De ingrediënten zijn prima, de verpakkingen zien er leuk uit en bovendien: alles is lekker betaalbaar. De Kruidvat Natures producten zijn nu te koop bij Kruidvat filialen en online in de webshop van Kruidvat.

 1. Zomg! Hiervoor ga ik zeker eens langs bij Kruidvat, wat fijn dat ze zo’n goede ingrediënten gebruiken en hun prijzen toch laag houden! Zo zie je maar dat meer betalen voor een verzameling van ingrediënten niet per se betekent dat de werking van het product beter is.

  • Ben ik ook positief verrast door, de ingrediënten zijn helemaal oké en ook nog eens gecertificeerd, dat zie je niet vaak voor zo’n lage prijs :)

 2. Ik heb de producten toevallig gisteren gezien en ben heel benieuwd! Ik ga sowieso de micellair water een keer uitproberen.

  x

 3. Ik gebruik zelf de hydraterende dag en nachtcreme! ik heb last van adult acne en deze creme is echt geweldig ! prijs -kwaliteit verhouding is top! ik heb ook last van eczeem op mn gezicht en heb al van alles geprobeerd (la roche posay etc) maar deze is echt geweldig! geen last van jeuk of prikken en het is ook niet te vet waardoor het niet glimt !

 4. Het maakt mij zo blij dat het Kruidvat een hele natuurlijke en vegan lijn op de markt brengt! Het artikel staat toevallig ook vandaag op mijn blog. Het Micellar water, de oogmake-up remover en de Q10 oogcrème hebben mij erg verrast en blijven voorlopig in mijn routine :)

 5. Wat super goed dat de Kruidvat deze lijn heeft uitgebracht! Fijn ook omdat het iets is wat je makkelijk kan aanraden :)

  Zelf wacht ik nog even met 1 van de producten proberen omdat ik in een jaar te veel nieuwe producten heb geprobeerd waardoor ik mijn huid van slag bracht en daar steeds irritatie enzo van kreeg. Nu doe ik al een aantal weken niets met mijn huid en komt deze weer helemaal tot rust. Maar als ik over een tijdje weer (nieuwe) producten ga aanbrengen dan ben ik vooral benieuwd naar de sensitive dag- en nacht creme!

 6. Yeay yeay yeay voor Kruidvat <3
  Gebruik zelf al enige tijd tot grote tevredenheid de Kruidvat Naturals lijn want ook die producten zijn vegan (maar hebben helaas (nog) geen certificering).
  Dank ook voor deze duidelijke review en – zoals al eerder gezegd – hopelijk volgt snel een uitbreiding van deze nieuwe verzorgingslijn!

 7. Yes, heel blij mee. Nu mijn portemonnee alleen maar lijkt te krimpen is dit zeer welkom! Volgende week even naar het Kruidvat. Fijn, dank je wel voor de review.

 8. Dat klinkt goed! Fijn dat Kruidvat hier zo mee bezig is. Ik zag ze al staan in de winkel maar na deze positieve review ga ik ze de volgende keer denk ik aanschaffen. Ik heb wel een vraagje over de siliconenolie die je noemt. Is dit ook natuurlijk? Het klinkt als niet-natuurlijk namelijk en nu ben ik in de war :) Alvast bedankt voor je antwoord! Groetjes, Emma

   • Ik had de zin ‘de producten zijn vrij van synthetische kleur- en geurstoffen, parabenen, grondstoffen op basis van siliconenolie…’ verkeerd gelezen! Sorry! Ik had het woord ‘grondstoffen’ over het hoofd gezien waardoor het net leek alsof de producten juist wél op basis van siliconenolie waren. Vandaar dat ik me afvroeg waarom dat positief was. Sorry voor de verwarring en bedankt voor het antwoord! Ik heb de nachtcrème inmiddels in huis :) En keep up the good work met je blog, ik lees ‘m graag!

 9. Wauw, wat tof dat voor zo een betaalbare prijs natuurlijke producten op de markt gebracht kunnen worden. Hele goede stap van Kruidvat, en hopelijk wordt hiermee natuurlijke producten toegankelijker voor meer mensen. Go Kruidvat!

 10. De reinigingsdoekjes ga ik zeker gebruiken. De lijn staat me erg aan, maar helaas geen spf in de dagcreme en dat is voor mij toch echt wel een must! Misschien ga ik ‘m gewoon alleen als nachtcreme gebruiken. Dank voor de review!

 11. In de micellair water zit alchol in. Is dat dan wel goed als je een gevoelige huid hebt.

 12. De reinigingsdoekjes wil ik zeker eens gaan proberen! De dag/nachtreme lijkt me ook wel wat. Tof van Kruidvat deze vegan producten!

 13. Reinigingsdoekjes zijn erg slecht voor het milieu, het doekje wordt slechts 1x gebruikt en weggegooid. Gebruik liever herbruikbare wattenschijfjes en een lotion. Jammer dat dit niet onder de aandacht wordt gebracht in dit artikel.

  • Herbruikbare wattenschijfjes? Heb ze nog nooit gezien ik winkel altijd bij Ekoplaza of Gimsel, waar zijn ze te koop??

   • In de winkel heb ik ze niet gezien maar als je googelt op wasbare wattenschijfjes krijg je aardig wat webshops die ze verkopen

 14. Jammer dat er alcohol en parfum in sommige producten zit. Anders had ik deze lijn aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pacifica Dream Big Mascara review

Pacifica Dream Big Mascara review

Zijn we allemaal niet een beetje raar?

Zijn we allemaal niet een beetje raar?