Kora Organics Daily Ritual Kit

Kora Organics Daily Ritual Kit

Ik houd het merk Kora Organics al jaren in de gaten en ik krijg regelmatig mailtjes van lezers die de producten aanraden (eerste mailtje hierover kwam in 2012 al in mijn inbox!). Kora Organics is het natuurlijke en dierproefvrije verzorgingsmerk van model Miranda Kerr. Onlangs is de lijn vernieuwd en zijn er nieuwe producten bijgekomen. Ik gebruik nu een aantal weken een setje van drie producten: een reiniger, tonic en moisturizer die ik vandaag review.

De “Daily Ritual Kits” zijn erg handig om de producten een paar weken uit te kunnen proberen. Ze komen in 3 varianten: 1 voor de gevoelige huid, de droge huid en de gemengde/vette huid. Ik bestelde het setje voor de droge huid, aangezien mijn huid in de winter altijd wel wat extra’s kan gebruiken. Alle 3 de sets zijn trouwens vegan: alleen de balsems in de collectie van Kora Organics bevatten bijenwas. De overige producten zijn allemaal veganistisch, dierproefvrij en natuurlijk (gecertificeerd door PETA en Ecocert).

Kora Organics Daily Ritual Kit

De Daily Ritual Kit voor de droge huid bevat 3 producten die ook fullsize verkrijgbaar zijn. In de set zit de Cream Cleanser (25ml), de Balancing Rose Mist (30ml) en de Hydrating Moisturizer (25ml). Ik vind de hoeveelheden prima: ik gebruik ze nu zo’n 3-4 weken en de cleanser en moisturizer zijn iets over de helft leeg, de mist is nog zeker voor 70% vol.

Cream Cleanser

De reiniger is gemaakt voor de droge huid, maar wordt ook aangeraden voor de normale huid. Hij belooft de huid mild te reinigen, te voeden en de textuur te verbeteren. De ingrediënten zijn pretty amazing: de basis is biologische aloë vera, aangevuld met o.a. macadamia olie, zonnebloemolie, avaocado olie, rozenbottelolie en plantaardige reinigers. Dit is een van de zachtste reinigers die ik ooit gebruikt heb: het voelt bijna alsof je een moisturizer gebruikt. Hij schuimt dan ook niet, maar maakt de huid wel schoon. Een hevige make-up laag haal ik er wel eerst even af met een reinigingsdoekje, maar op andere dagen is deze reiniger voldoende. De reiniger droogt mijn huid totaal niet uit en laat hem zacht en glad aanvoelen. De geur is een beetje citrusachtig, maar niet al te sterk aanwezig. Een prima reiniger, vooral voor de droge huid en als je geen of weinig make-up draagt.

Ingrediënten Cleanser:
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Glycerin, Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut) Oil*, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Dicaprylyl Ether, Potassium Olivoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil*, Morinda Citrifolia Fruit Extract *, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Santalum Album (Sandalwood) Oil*, Citrus Reticulata (Mandarin) Oil*, Citrus Paradisi (White Grapefruit) Peel Oil*, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Oil*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Lavandula Angustifolia Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Ascorbyl Palmitate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Squalene, Lecithin*, Water, Quartz, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Potassium Hydroxide, Linalool**, Limonene**, Farnesol**.

Kora Organics Daily Ritual Kit

Balancing Rose Mist

De Rose Mist is de tonic in dit setje en wordt aangeraden voor alle huidtypen. Deze tonic bevat geen alcohol en heeft een basis van biologisch aloë vera en rozenwater, aangevuld met o.a. noni, hibiscus en acerola extract. Een tonic vol tropische ingrediënten, die de huid beschermt, hydrateert en verfrist. De tonic komt in een sprayflacon en daar ben ik altijd een beetje argwanend over: doseert hij wel goed? Komt de tonic naast mijn gezicht ook op mijn kleding terecht? Gelukkig doseert hij prima en heb ik geen sporen op mijn kleding aangetroffen. Ik spray 1 keer van linksonder op de hoogte van mijn hals, een keer rechtsonder en 1 keer net boven mijn voorhoofd. De Rose Mist verfrist mijn huid en ruikt heerlijk naar rozen. Ik gebruik hem elke ochtend, in de avond gebruik ik een sterkere tonic met fruitzuren om mijn huid zuiver te houden. Je kunt deze mist ook overdag aanbrengen voor een extra boost in hydratatie en om je make-up te verfrissen.

Ingrediënten Rose Mist:
Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Rosa Damascena Flower Water*, Glycerin*, Sodium PCA, Aqua (Water), Polyglycerin-10-Myristate, Glyceryl Caprylate, Morinda Citrifolia Fruit Extract*, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Tocopherol, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Maltodextrin, Sea Salt, Lactic Acid, Quartz, Citronellol**, Geraniol**, Linalool**.

Kora Organics Daily Ritual Kit

Hydrating Moisturizer

En dan de Hydrating Moisturizer: mijn favoriet uit deze set. Deze moisturizer is geschikt voor de droge, normale en gecombineerde huid. Hij belooft je huid minder droog te maken, fijne lijntjes tegen te gaan en de huidtextuur te verbeteren. Ook dit product bevat geen water als basis, maar verzorgende aloë vera. Verder zitten er heel veel verzorgende oliën en extracten in deze moisturizer, waaronder macadamia olie, avocado olie, olijfolie, noni extract, jojoba olie, shea butter en rozenbottelolie. De eerste keer dat ik de moisturizer aanbracht voelde mijn huid meteen compleet verzorgd aan: zacht, glad, gevoed en soepel. Ik heb hem een paar weken samen met rozenbottelolie gebruikt en dan krijgt mijn huid een hele mooie gloed (zie video van afgelopen week, ik kreeg er ook complimentjes over – dat is dus te danken aan deze combinatie!). De rozenbottelolie is nu op en sinds deze week gebruik ik de Noni Glow Face Oil van Kora Organics, wat ook een hele fijne combinatie is (die olie review ik over een paar weken). Deze moisturizer is alleen of samen met een huidolie heel fijn in gebruik, voorkomt een droge huid en laat mijn huid de hele dag zacht aanvoelen.

Ingrediënten Moisturizer:
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut) Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Cetearyl Glucoside, Morinda Citrifolia Fruit Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Juniperus Virginiana Oil, Guaiacum Officinale Wood Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Fusanus Spicatas Wood Oil*, Cananga Odorata Flower Oil, Benzyl Alcohol, Punica Granatum Sterols, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Dicaprylyl Carbonate, Xanthan Gum, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil*, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Lavandula Angustifolia Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Ascorbyl Palmitate, Alpha Bisabolol, Quartz, Potassium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Water, Farnesol**, Citronellol **, Geraniol**.
*From organic farming, **From essential oils.

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (gecertificeerd door PETA, geen verkoop in China)
Eco-friendly: Enkel gebruik natuurlijke ingrediënten, de gehele collectie is vegetarisch, gebruik biologische ingrediënten. COSMOS/Ecocert certificatie. Lokale productie in Noord Amerika en Nieuw Zeeland.
Geproduceerd in: Noord Amerika

Kora Organics Daily Ritual Kit

Ik weet eigenlijk niet waarom ik zolang gewacht heb met het proberen van Kora Organics producten, want ik vind deze producten erg fijn in gebruik. De verpakking is mooi en het flesje en de tubes voelen luxe aan. Helaas is Kora Organics nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel via hun eigen webshop. Ik kocht deze set daar voor €27, waar nog importkosten (€6) en verzendkosten (€10) bijkwamen. Mocht Kora Organics ooit in Nederland verkopen (laten we het hopen!), dan zal ik het op Naoki vermelden en ook zeker nieuwe producten uitproberen.

  1. Die importkosten zijn echt vervelend vaak! Er zijn zoveel fijne merken die niet in Europa verkocht worden. Als ik de volgende keer naar de US moet zal ik proberen om dit te onthouden want het klinkt erg goed!

    • Ja klopt, al valt het bij Sephora wel mee, want als je vanuit Amerika zelf bestelt betaal je ook extra kosten (btw is daar vaak nog niet inbegrepen in de prijs), dus uiteindelijk is het een paar euro extra per product. Ik vind het wel vervelend als je niet vooruit kunt betalen, want 23,65 contant aan de postbode betalen lukt me nooit :D

  2. Dit klinkt echt ontzettend fijn. En wat zien de verpakkingen er mooi uit: clean maar ook heel luxe. Daar heb ik echt een zwak voor. Door jouw positieve review heb ik helemaal zin gekregen om weer wat producten van mij te gaan reviewen. Iets waar ik eigenlijk de laatste tijd even helemaal geen zin in had.

  3. De cleanser en moisturiser spreken mij erg aan! Ik hou dus helemaal niet van schuimende cleansers en zo ver is de enige niet schuimende cleanser die ik fijn vind de Camellia & Rose Gentle Hydrating Cleanser van Pai maar die is wel op water basis. Ik ben binnenkort weer in Amerika dus ga kijken of ik het kan oppikken :)

  4. Wat jammer dat de link naar de website nu een foutmelding geeft en dat de producten niet meer bestelbaar zijn…Door het lezen zo enthousiast geraakt. Mijn zoektocht naar gezichtsproducten voor een gevoelige en ietwat soms droge en onrustige huid gaat door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

I Quit (Challenge)

Female Empowerment