Josie Maran Whipped Argan Oil Face Butter

Josie Maran Whipped Argan Oil Face Butter Review

Ik ben de laatste paar maanden een beetje aan het experimenteren met huidverzorgingsproducten. Een aantal van mijn favoriete producten waren op en ik besloot een paar nieuwe producten uit te proberen. Een van die producten is de ‘Whipped Argan Oil Face Butter’ van het Amerikaanse merk Josie Maran. Hoe deze gezichtscrème me bevalt lees je in dit artikel.

Josie Maran is al een paar keer eerder voorbij gekomen op Naoki, ik vind het namelijk een erg mooi merk. De producten zijn allemaal dierproefvrij, er zijn genoeg vegan opties en alle producten bevatten (grotendeels) natuurlijke ingrediënten. Deze dagcrème had veel positieve reviews op de website van Sephora, dus ik besloot hem een kans te geven.

Josie Maran Whipped Argan Oil Face Butter Review

De crème komt in een mooie chique verpakking en in een nog mooier donker potje met een rosé-gouden dop. De ingrediënten zijn nagenoeg natuurlijk en de crème is helemaal vrij van dierlijke ingrediënten. De crème heeft een basis van water, aloë vera en arganolie (eerste drie ingrediënten). Daarnaast zitten er nog een hoop actieve ingrediënten in, zoals shea butter, sodium hyaluronate dat de huid van vocht voorziet en plantaardig squalaan. Volgens Josie Maran is deze crème geschikt voor ieder huidtype en is hij vooral geschikt om een droge huid te voeden, de eerste rimpels en lijntjes aan te pakken en roodheid te verminderen.

De Face Butter is zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken en bevat geen SPF. Dat is een klein minpuntje, waardoor ik deze crème voornamelijk ‘s avonds gebruik. De crème voelt heerlijk zacht en romig aan en hij doet me denken aan andere luxe crèmes die ik in het verleden gebruikte. De crème trekt snel in de huid en laat mijn huid meteen zachter en gladder aanvoelen. Als mijn huid wat droger is, bijvoorbeeld na het aanbrengen van een sterke exfoliant, dan voeg ik nog een druppel pure arganolie aan dit product toe. Mijn huid voelt dan weer helemaal gezond aan en deze combinatie voorkomt schilfertjes en een droge huid.

Josie Maran Whipped Argan Oil Face Butter Review

Ingrediënten:
Aqua (Water)**, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*, Glyceryl Stearate**, Glycerin**, Cetyl Alcohol**, Ethylhexyl Palmitate**, Dicapryl Carbonate**, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)**, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyl Dimethyl Taurate Copolymer**, Caprylic/Capric Triglyceride**, Xylitylglucoside**, Anhydroxylitol**, Sodium Stearoyl Glutamate**, Squalane**, Xylitol, Glyceryl Caprylate**, Stearic Acid**, Polysorbate-60**, Glyceryl Undecylenate**, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract**, Xanthan Gum**, Sodium Hyaluronate**, Lysolecithin**, Citrullus Lanatus (Watermelon) Extract**, Sclerotium Gum**, Phenoxyethanol, Tocopherol**, Sodium Phytate**, Potassium Sorbate**, Glycine Soja (Soybean) Oil**, Allantoin**, Ethylhexylglycerin**, Panthenol**, Pullulan**, Citric Acid**.
*Organic **Natural

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee (wel grotendeels)
Dierproefvrij: Ja, gecertificeerd door PETA
Eco-friendly: Josie Maran maakt veel gebruik van natuurlijke ingrediënten, koopt biologische & fair trade ingrediënten in en steunt verschillende goede doelen.
Geproduceerd in: Noord Amerika

Josie Maran Whipped Argan Oil Face Butter Review

Ik vind deze crème erg fijn in gebruik: de verpakking oogt luxe, de crème voelt zacht aan en trekt snel in de huid. Hij is goed te combineren met een natuurlijke olie zoals arganolie (die immers ook al in dit product zit verwerkt) en bevat een aantal goede ingrediënten die de huid verzorgen. Ik ben fan!

Josie Maran wordt helaas nog niet in Nederland verkocht, maar je kunt de producten wel in de webshop van Sephora bestellen die naar Nederland verzendt (belasting en importkosten inbegrepen). Een potje van 50ml kost $40, dat is omgerekend zo’n €37,50 – een prima prijs voor luxe vegan en zo goed als natuurlijke gezichtsverzorging.

  1. Oeps, dit merk ken ik niet zo goed! Maar het klinkt goed :) Balen wel weer dat het niet zo makkelijk ‘om de hoek’ verkrijgbaar is…

  2. Nog nooit van dit merk gehoord maar het klinkt heel goed! Ik heb zelf de laatste tijd heel veel last – ineens- van onzuiverheden terwijl ik anders altijd een hele schone en gevoelige huid heb. Weet me er geen raad meer mee. Heb jij tips?

  3. Fijn om een nieuw merk te leren kennen. Argan Oil vind ik echt prettig in gebruik voor mijn haar en mijn wimpers. Jammer idd dat ze het nog niet verkopen in Nederland. Lijkt mij een heerlijke crème.

  4. Het klinkt als een enorm fijne crème. De verpakking ziet er ontzettend luxe uit, wauw! <3 Wel jammer dat de crème geen spf bevat. Gelukkig heb ik een foundation met spf 25. Ook vegan. :)

  5. Product klinkt fijn en ziet er ook mooi uit inderdaad maar denk niet dat het wat voor mij is. Een spf in dagcreme is voor mij wel echt een must ook al draag ik ook altijd zonnebrand met spf50. En sinds ik meerdere artikelen gelezen heb over dat echt goede merken hun producten niet in open potten verpakken omdat de ingrediënten daardoor in contact komen met zuurstof en licht, en dat ook al is bij sommige producten het effect hierop minimaal, koop ik zelf dus niets meer in een open pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo heb ik geleerd te vergeven

Zo heb ik leren vergeven

Waarom ik vandaag geen Earth Day vier

Earth Day