‘Dit is een goede gids’ door Marieke Eyskoot

Dit is een goede gids door Marieke Eyskoot

Een paar weken geleden was ik bij de lancering aanwezig van het nieuwste boek van Marieke Eyskoot: Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle. Een dik boek vol duurzame tips, informatie, hotspots en interviews!

Marieke is al jaren een expert wat betreft duurzame mode en lifestyle. Dit is haar tweede boek, een paar jaar geleden schreef ze ‘Talking Dress‘, een boek vol tips en informatie over duurzame mode. ‘Dit is een goede gids’ gaat over alles wat met een duurzamer leven te maken heeft. Denk aan kleding en accessoires, verzorging, eten, wonen & werken en vrije tijd.

Dit is een goede gids door Marieke Eyskoot

Normaal lees ik een boek in een dag of twee uit, maar dit boek heb ik nu al 3 weken in mijn bezit en heb ik nog steeds niet helemaal uit. Er staat namelijk zoveel in! Het boek bevat 336 pagina’s vol informatie, tips, interviews, mooie foto’s, verhalen en ervaringen van Marieke zelf en overige experts. In elk hoofdstuk vind je verschillende interviews met bekende en nog wat minder bekende Nederlanders over hoe zij duurzamer leven en wat hun tips en hotspots zijn. Ook vind je per onderwerp tips wat betreft merken en producten, achtergrondverhalen van duurzame bedrijven en tips waar jij als duurzame(re) consument mee aan de slag kan gaan.

Het mooie aan dit boek vind ik dat het voor iedereen is weggelegd. Ben je je aan het oriënteren op een duurzamere lifestyle, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dit boek geeft je een hoop tips en inspiratie. Ben je al wat langer bezig met je leven wat groener te maken? Ook voor jou staat er veel inspiratie in. Voor mij is het erg leuk om dit boek te lezen, want ook ik leer hier en daar wat bij. Er staan mooie merken in waar ik nog nooit van gehoord heb, restaurants en winkels waar ik nu heel graag naartoe wil en inspirerende interviews met mannen en vrouwen die duurzamer leven op hun eigen manier.

Dit is een goede gids door Marieke Eyskoot

Wat het boek voor mij extra leuk maakt: ik ben een van die vrouwen die Marieke heeft geïnterviewd voor het boek! Je vindt mij op pagina 112 in het hoofdstuk ‘Verzorging’. Ik geef een aantal tips en beschrijf wat ik met Naoki doe. In het hoofdstuk vind je meerdere interviews, tips en merken rondom natuurlijke en vega(n) verzorging. Er staat veel handige informatie in, maar ook helaas een aantal dingen die niet helemaal kloppen. Zoals dat alle verzorgingsproducten in Europa dierproefvrij zijn (helaas is dat nog niet het geval) en verkeerde informatie rondom een paar merken, waardoor die nu wat duurzamer lijken dan ze eigenlijk zijn. Maar goed, dat zijn dingen die mij opvallen omdat duurzame en dierproefvrije beauty een van mijn expertises is geworden. Naast dit kleine puntje van kritiek vind ik dat Marieke alle producten, merken en mensen heel goed gecureerd heeft.

Dit is een goede gids door Marieke Eyskoot

Het boek is erg mooi vormgegeven, staat boordevol foto’s en is toegankelijk geschreven. Het boek heeft een positieve insteek en laat jou vrij om je eigen keuzes te maken. Of je nu al duurzamer leeft of niet, dit boek zal je informeren & inspireren om duurzamere keuzes te maken! Het boek is te koop in boekhandels en online bij bol.com voor €20.

Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog.

  1. Wat tof dat je zelf ook in het boek staat! Ik ben heel benieuwd naar dit boek en gaat zeker op mijn lijstje.

  2. Aaah ik wist niet dat jij ook in Dit is een goede gids stond! Wat cool!

  3. Wat een leuk boek en wat tof dat jij een plekje hebt gekregen in het boek. Wel jammer dat er een aantal dingen in staan die niet helemaal waar zijn. Hopelijk bezoeken mensen na het lezen van dit boek jouw blog en komen ze er achter dat het helaas toch niet zo rooskleurig is.

  4. Heel veel dank, wat een eer – en natuurlijk ook dat ik je mocht interviewen! Dat stel ik echt enorm op prijs. Laat je me weten welke foutjes je ziet (fijn dat het er maar een paar zijn!), dan ik dat aanpassen voor de tweede druk (fingers crossed dat die er komt :)). Ik hoor het heel graag, dank! x Marieke

Alchemy Amla Hair Remedy

Hoe zit het nu eigenlijk met L’Oréal?

L'oreal dierproeven greenwashing Botanicals