INIKA Baked Mineral Illuminisor & Light Reflect Cream

INIKA Baked Mineral Illuminisor & Light Reflect Cream

Wat was ik blij dat ik INIKA vorige maand weer terug op mijn dierproefvrije lijst kon zetten. Mijn eerste blog over dit merk schreef ik al in 2012 en nu is het eindelijk tijd voor een nieuwe review :) Ik mocht een aantal producten uitzoeken en mijn oog viel meteen op twee hele mooie highlighters: de Baked Mineral Illuminisor en de Light Reflect Cream.

Mocht je het merk INKIA nog niet kennen: dit Australische make-up merk is 100% vegan, dierproefvrij, natuurlijk, halal en gebruikt waar mogelijk biologische ingrediënten. Veel mooier dan dit kan je het niet krijgen. Het merk is altijd dierproefvrij geweest, maar bij mijn jaarlijkse controle kreeg ik helaas geen antwoord op mijn mails. Daarom heb ik het merk een tijdje van mijn dierproefvrije lijst af moeten halen. Sinds INIKA een nieuwe distributeur heeft in Nederland is de communicatie weer op orde en staat het merk weer op mijn lijst. Tijd voor een nieuwe review!

Light Reflect Cream

INIKA Baked Mineral Illuminisor & Light Reflect Cream

De biologisch gecertificeerde Light Reflect Cream is een crème highlighter in een tube met 8ml product. Dit lijkt misschien weinig, maar ik heb gemerkt dat je maar een heel klein beetje product nodig hebt. Deze natuurlijke & vegan highlighter bevat natuurlijke minerale pigmenten zoals mica die het licht reflecteren en je huid verheldert. Hij is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt de highlighter op je jukbeenderen aanbrengen, je wenkbrauwbot, je oogleden (de natuurlijke formule is veilig om over je hele gezicht te gebruiken) en boven je lippen.

De Light Reflect Cream komt in een mooie tube waar je eenvoudig een klein beetje van de vloeibare highlighter uithaalt. Aanbrengen is makkelijk: gewoon direct met je vingers of een kwast. Op mijn jukbeenderen breng ik het lichtjes deppend aan met mijn vingers en wat nog overblijft dep ik op mijn wenkbrauwbot. De highlighter is subtiel of intensiever aan te brengen met meerdere laagjes. Ik kies voor 1 laagje, wat mijn jukbeenderen van een mooie, natuurlijke glans voorziet. De highlighter blijft een paar uur zitten, tegen het einde van de avond is hij wel deels vervaagt. Omdat de tube in elke handtas past en je de highlighter makkelijk opnieuw aanbrengt, hoeft dit geen probleem te zijn.

De Light Reflect Cream kost €22,50.

Ingrediënten:
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Glycerin*, Lactobacillus Ferment, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Silica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492). * Certified Organic

Baked Mineral Illuminisor

INIKA Baked Mineral Illuminisor & Light Reflect Cream

En dan de Baked Mineral Illuminisor: een natuurlijke highlighter in compact poeder vorm. Het poeder komt een een mooie, luxe verpakking die stevig aanvoelt. Het doosje heeft een spiegel aan de binnenkant en bevat 8 gram product. De highlighter is te gebruiken over je foundation of bronzer, maar kan ook direct over je dagcrème aangebracht worden. Je kunt het aanbrengen zoals je wilt: over je jukbeenderen, maar ook over je hele gezicht, decolleté en schouders. Breng het overal aan waar je een subtiele glans wilt creëren.

De highlighter breng je het beste aan met een kwast, een blush of bronzer kwast werkt hiervoor prima. De Illuminisor is subtieler dan de Light Reflect Cream, maar bevat wel meer mini glittertjes. Deze zie je niet direct terug in de spiegel, behalve als je je huid van heel dichtbij bekijkt. Het poeder geeft je huid een mooie en subtiele glow. Mijn huid straalt meer en weerkaatst het licht op een natuurlijke manier. Mocht je een wat doffe huid hebben, dan kan dit product zeker helpen om je huid van een natuurlijke glow te voorzien. Het poeder blijft goed zitten, ik zie aan het einde van de dag nog een subtiele glow op mijn huid. Ik draag het poeder het liefst rondom mijn jukbeenderen, wangen en op mijn schouders als ik een mouwloze of top met smalle bandjes draag. Perfect voor tijdens het uitgaan dus!

De Baked Mineral Illuminisor kost €36.

Ingrediënten:
Mica, Zea Mays (Corn) Starch, Octyldodecanol, Hectorite, Squalane, Magnolia Officinalis Bark Extract, Lauroyl Lysine, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Potassium Sorbate, Aqua, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

INIKA Baked Mineral Illuminisor & Light Reflect Cream

Op bovenstaande foto draag ik links op de foto beide producten, rechts heb ik niets op.

Vegan: Ja (gecertificeerd door Vegan Society)
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (gecertificeerd door PETA)
Eco-friendly: Enkel gebruik van natuurlijke en biologische ingrediënten, alle producten zijn vegan, eerlijke productie.
Geproduceerd in: Italië

INIKA Baked Mineral Illuminisor & Light Reflect Cream

Ben je op zoek naar een natuurlijke highlighter voor je jukbeenderen? Dan kan ik de Light Reflect Cream zeker aanraden. Ben je meer van de subtiele, gezonde glow over je hele gezicht? Dan is de Baked Mineral Illuminisor een product dat je kunt proberen. De producten van INIKA zijn in Nederland in verschillende webshops te koop, waaronder die van de distributeur: Biocare Online. Naast deze highlighters vind je ook o.a. natuurlijke foundations en vegan lipstick in de collectie.

Ik heb deze producten ontvangen van Biocare Online

  1. Mooi! Ik zag de producten al bij Shizo (ken je die webshop Sophie? Verkopen veel natuurcosmetica). Ik heb een lip & cheeck cream in mijn bezit waar ik erg tevreden mee ben. Mooi merk.

  2. Wauw. Ik vind beide producten echt ontzettend mooi! De cream highlighter zou je misschien ook heel voorzichtig en subtiel kunnen mengen met een foundation om een mooie glow te krijgen.

  3. Hoi Sophie, ik zag dat The Beauty Bakery nog niet in je dierproefvrije lijst staat maar het wel zijn.
    Op de website staat ook dat The Beauty Bakery dit regelmatig nacheckt bij de leveranciers.
    Misschien is het iets voor jou? Ze maken er handgemaakte zeepjes, bodybutters en scrubs en het is ook helemaal niet duur en daarnaast ziet er super cute uit.

    xx Jia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fair Fashion Outfit #02

Capsule Wardrobe – Herfst 2017

Capsule Wardrobe - Herfst 2017