Hourglass Ambient Lighting Blush ‘Incandescent Electra’

Hourglass Lighting Blush 'Incandescent Electra'

Ik had onlangs iets te vieren en besloot mezelf te belonen bij Sephora. Want waar kan je dat als beauty liefhebber beter doen? Het was nog een hele opgave om onder mijn vastgestelde budget te blijven (een must bij Sephora haha), maar het is me gelukt. Een van de producten die ik kocht was een nieuwe Lighting Blush van Hourglass in de kleur ‘Incandescent Electra’.

Ik heb al eerder een blush van Hourglass aangeschaft die ik anderhalf jaar lang met veel plezier heb gebruikt. De oude blush was aan vervanging toe en toen ik zag dat deze kleur vegan was (check de handige lijst op de website van Hourglass voor een vegan overzicht) was ik meteen verkocht. De blushes van Hourglass zien er geweldig uit en zijn allemaal uniek. Ze worden namelijk met de hand gemaakt en komen in een luxe verpakking – precies waar ik van houd.

Hourglass Lighting Blush 'Incandescent Electra'

De blushes van Hourglass bestaan uit een mix van natuurlijke en synthetische ingrediënten. De ingrediëntenlijst is dus niet helemaal ‘clean’, maar de blushes bevatten geen ingrediënten die ik liever vermijd dus hier heb ik geen probleem mee. Zo bevat dit product geen parfum en zoals ik hierboven al aangaf is hij vegan, dus de blush bevat tevens geen karmijn. De blush komt met een hele lading aan beloftes: zo bevat de blush een ‘photoluminescent technology’ die dimensie aan je gelaat geeft. De blush belooft een zachte glow aan je wangen te geven en heeft een ‘multidimensional’ kleur. Al die beloftes neem ik met een korrel zout, maar de verpakking en website geven wel het gevoel van luxe en kwaliteit.

Hourglass Lighting Blush 'Incandescent Electra'

Incandescent Electra wordt omschreven als een ‘cool peach blush with Incandescent Light for a celestial glow‘. Door het patroon en de mix aan kleuren krijg je uiteindelijk een zachte, natuurlijk ogende roze-koraal kleur op je wangen. De kleur is op te bouwen (op de foto hieronder heb ik twee laagjes aangebracht) maar ook prima om lichtjes aan te brengen en je huid een zachte glow te geven, aangezien hij een lichte shimmer bevat. De blush geeft een mooie kleur aan mijn wangen en ziet er natuurlijk uit. De kleur blijft goed zitten, ik zie ‘s avonds nog steeds een lichte roze kleur op mijn wangen.

Hourglass Lighting Blush 'Incandescent Electra'

Ingrediënten:
Mica, Synthetic Fluorphlogopite, Boron Nitride, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Polymethyl Methacrylate, Octyldodecanol; Benzoic Acid, C13-14 Isoparaffin, Dehydroacetic Acid, Diamond Powder, Dimethicone, Ethylhexylglycerin, Laureth-7, Magnesium Aluminum Silicate, Phenoxyethanol, Polyacrylamide, Polymethylsilsesquioxane, Potassium Sorbate, Silica, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Sorbitan Sesquioleate, Tin Oxide, Trimethylsiloxysilicate, May Contain: (+/-): Red 7 Lake (Ci 15850), Red 40 Lake (Ci 16035), Ultramarines (Ci 77007), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Titanium Dioxide (Ci 77891).

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja (gecertificeerd door PETA), zie statement.
Eco-friendly: Veel van de producten zijn veganistisch en de productie vindt plaats in in Italië.
Geproduceerd in: Italië

Hourglass Lighting Blush 'Incandescent Electra'

Ik kan deze blush zeker aanraden als je van luxe, dierproefvrije & vegan make-up houdt en het geld hiervoor over hebt! Ik hoop zo dat Hourglass binnenkort ook in Nederland verkocht zal worden, want dit merk is een van de weinige luxe make-up merken die nog dierproefvrij zijn (en hopelijk ook blijven!). Ik kocht de blush in de Amerikaanse webshop van Sephora voor zo’n €36. Hourglass wordt ook in Engeland bij o.a. Space NK in hun winkels en webshop verkocht.

 1. Dit is echt een pareltje hoor! Ik heb al zoveel gelezen over deze blushes en de kleur die je hebt uitgekozen is prachtig. Heel fijn om te lezen dat zo’n mooi merk gewoon dierproefvrij en ook nog eens vegan is. Een mooie aankoop!

 2. Mooi is die zeg! Heel subtiel en wat prachtig dat hij zo goed op te bouwen is. Ik vind dat kleurtje sowieso erg geslaagd, prachtig patroontje zit er ook in. Extra goed dat ‘ie vegan en vooral dierproefvrij is! Malou x

 3. Oef, mooi, en staat je goed! Mijn man gaat eind van de maand naar LA, ik ben al bezig met een boodschappenlijstje van sephora en wholefoods. Eens kijken of ik deze dan kan toevoegen ;)

 4. De kleur op je swatch ziet er echt mooi uit. Op je wangen zie ik het niet echt duidelijk. Zal het aan mijn ogen liggen. ;-) De hele dag blijven zitten, daar hou ik erg van.

 5. Ik heb deze blush vandaag binnen gekregen in precies dezelfde kleur als jou. Het gekke is dat bij mij op het doosje wel Carmine (CI75470) staat. Echt balen dit want had op meerdere site’s gelezen dat deze vegan was, nu ik dit net op het doosje las ga ik hem niet gebruiken.

  • Ik heb dit nagevraagd, op de doosjes staat bij elke blush standaard dezelfde formulering inclusief de kleurpigmenten, maar deze kleur bevat (samen met een paar andere) geen karmijn! Als je niet overtuigd bent kan je ze ook zelf nog even een mailtje sturen, maar ik vertrouw het wel. Je kunt de blush dus gerust gebruiken :)

   • Dankjewel voor je antwoord! Ik dacht misschien heeft het merk de inhoud veranderd en karmijn toegevoegd. Was al helemaal teleurgesteld. Toch vind ik het nog een raar idee om ‘m te gebruiken als karmijn op het doosje staat. Normaal koop ik altijd make-up van een vegan merk en dit keer heb ik een uitzondering gemaakt. Laat ik er dan maar vanuit gaan dat het écht geen karmijn bevat. :)

    • Ja ik snap het! Ik vind het ook jammer, want in de winkel zou ik dit product nooit gekocht hebben. Maar dit zie je meestal op verpakkingen van dezelfde reeks blushes/lipsticks etc, dezelfde ingrediëntenlijst voor het “gemak” van de producent. Hopelijk vind je de blush net zo fijn als ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

watMooi lente collectie

Duurzame mode favorieten uit de lente collectie van watMooi

3 maanden vegan: hoe bevalt het?