H&M Conscious Beauty

H&M Conscious Beauty

toevoeging: H&M geeft sinds eind 2017 aan hun cosmeticaproducten in China te verkopen. Omdat in China nog steeds dierproeven worden uitgevoerd op geïmporteerde producten kan het zijn dat de cosmetica van H&M hierdoor niet meer dierproefvrij is. Ik raad het merk op dit moment dan ook niet meer aan.

Vorig jaar tipte ik jullie al over de nieuwste H&M beauty collectie: Conscious Beauty! Sinds een paar weken liggen er een aantal producten uit deze collectie in de winkel. Ik kocht twee producten om ze uit te testen, want ik was erg benieuwd. Ik koos een handzeep en een handcrème, beiden natuurlijk & gecertificeerd door Ecocert.

Sweet Lemon hand wash

H&M Conscious Sweet Lemon Hand Wash

Ik zag twee flesjes handzeep in de winkel liggen en besloot voor de frisse ‘Sweet Lemon’ variant te gaan. De handzeep bevat milde zepen (zoals sodium coco sulfate – mijn favoriete milde reiniger, ook in shampoos), biologisch aloe vera als tweede ingrediënt en een aantal natuurlijke extracten zoals granaatappelextract en citroenschilolie. Het product is natuurlijk, maar bevat wel wat bewerkte natuurlijke ingrediënten. Het is wel in bezit van een Ecocert label en is daarnaast ook vegan.

De handzeep ziet er in mijn ogen luxe uit: een mooie donkere fles met een chique label. De handzeep komt uit een handige pompflacon en ruikt heel lekker: fris naar citroen, maar ook ietwat plantaardig. Hij is geparfumeerd met essentiële oliën en de geur is niet te aanwezig. Mijn handen maakt hij in ieder geval schoon, zonder ze droog aan te laten voelen. Het flesje staat daarnaast ook zeker niet verkeerd op mijn wastafel! De handzeep bevat 250ml en kost €6,99.

Ingrediënten:
Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin**, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract*, Glyceryl Caprylate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Polyglyceryl-4 Caprate, Lavandula Augustifolia (Lavender) Oil, Fragrance (Parfum), Linalool, Limonene, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Sodium Chloride, Sodium Glutamate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid.
*Ingredients from organic farming (22%), **made using organic ingredients

White Tea and Peppermint Cream hand cream

H&M Conscious White Tea and Peppermint Hand Cream

De handcrème besloot ik in de tweede geur te kopen (deze is dus ook verkrijgbaar als handzeep en andersom): White Tea & Peppermint Cream. Ik had geen idee wat ik me hierbij moest voorstellen, maar ik vond de verpakking er in ieder geval leuk uitzien: mintgroen, strak en in een praktische tube. Ook dit product is natuurlijk, maar niet vegan: hij bevat biologische bijenwas. Hij is dus wel vegetarisch. Er zitten een aantal verzorgende ingrediënten in deze handcrème zoals aloe vera, shea butter en jojobazaadolie.

De geur is heerlijk: hij ruikt fris naar pepermunt, maar heeft een zacht randje. Ik zou deze variant ook wel graag als douchegel willen hebben! De handcrème voelt zacht aan en trekt snel in. De crème is niet heel dik en laat geen laagje achter. Van mij had hij iets dikker mogen zijn, want na een paar uur moet ik hem met dit koude weer wel opnieuw aanbrengen. Ik denk dat dit in de lente en zomer geen probleem zal zijn. De handcrème bevat 75ml en kost ook €6,99.

Ingrediënten:
Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Coco-Caprylate/Caprate, Cetearyl Alcohol, Coco-Caprylate/ Caprate, Glycerin**, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Glyceryl Stearate, Shorea Stenoptera Seed Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chiensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Kernel Oil*, Gluconolactone, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, Cetearyl Olivate, Beeswax (Cera Alba*), Xanthan Gum, Sorbitan Olivate, Lecithin*, Fragrance (Parfum), Linalool, Limonene, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Sodium Gluconate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid.
*Ingredients from organic farming (24%), **made using organic ingredients

H&M Conscious Beauty review

Vegan: handzeep: ja, handcrème: nee (bevat bijenwas)
Vegetarisch: ja
100% natuurlijk: ja
Dierproefvrij: ja (zie statement)
Eco-friendly: de H&M Conscious Beauty collectie is natuurlijk en gecertificeerd door Ecocert. De producten zijn verpakt in gerecyclede materialen.
Geproduceerd in: Denemarken

Ik vind het erg leuk om te zien dat H&M hun Conscious collectie aan het uitbreiden is met een cosmetica en verzorgingslijn! Binnenkort worden de overige producten gelanceerd, waaronder een shampoo, deodorant, lichaamsolie & crème en gezichtsmaskers. Ik weet dat H&M als algemeen bedrijf nog niet ‘groen’ is, maar ik vind het altijd fijn om dit soort initiatieven te zien. Immers gaat nog niet iedereen naar een natuurlijke drogist of supermarkt voor cosmetica en wil ook niet iedereen online producten kopen. H&M maakt natuurlijke producten hierdoor net wat toegankelijker en dat kan ik alleen maar toejuichen. De producten zijn vanaf nu in de grote winkels te koop en online in de webshop van H&M.

 1. Oh wat leuk zeg om hiermee kennis te maken! Ik had al wel over de lijn gehoord maar nog niks ervan in het echt gezien. Nu ben ik heel nieuwsgierig geworden :-)

 2. Heel tof dat H&M hiermee bezig is. Zeker omdat dit ook een winkel is waar de jongere generatie veel komt en wellicht dat dat weer wat meer bewustwording met zich mee brengt. Ontzettend goed van H&M. Ik ga ze in de gaten houden.

 3. Ik sta echt te springen om de rest van de lijn. Ik heb al voldoende fijne proefdiervrije handproducten staan, maar heb plek genoeg voor fijne haar- en cosmetica spulletjes ;) En net wat je zegt; op deze manier worden bewuste producten wel een stuk toegankelijker voor het grote publiek, en dat vind ik alleen maar om toe te juichen!

 4. Heel goed idee, deze collectie! Pepermunt trekt me niet zo aan maar verder lijkt het me heel lekker en fijn spul :D

 5. Oh, wat leuk! Ik koop m’n verzorgingsproducten meestal bij Essenza/Holland & Barrett, maar het is inderdaad fijn om te zien dat zo’n grote keten dit soort producten zicht- en beschikbaar maakt voor het grote publiek. Applausje voor H&M!

 6. Zeker een tof initiatief! Als we H&M over een paar jaar een groene keten mogen noemen, hebben we denk ik heel wat bereikt!

 7. Oh ik ben hier heel benieuwd naar! Jammer dat de handcreme niet vegan is, maar wel fijn dat de handzeep dat wél is! Ik ga snel maar weer even naar H&M :)

 8. Wat fijn dat de H&M deze kant op gaat :)
  ik ben benieuwd, zoals je het omschrijft klinkt het hemels

 9. Deze twee producten zet ik meteen in mijn shoppinglist.
  Heel fijn dat H&M deze dier- en milieuvriendelijke trend ook wil volgen.

 10. hele goede zet van H&M! En je hebt gelijk, zo worden natuurlijke producten toegankelijker. Top! Deze producten wil ik graag proberen. Ik ben benieuwd naar de rest van de lijn.

 11. De ingrediënten zijn nog niet eens zo slecht! Ik ga eens kijken wat er nog meer in deze collectie zit, bedankt voor de tip! :D

Mijn huidige huidverzorgingsroutine

Nieuwe Lush goodies voor de lente & Moederdag

Lush lente, moederdag & pasen