Hiro Cosmetics Lipstick review

Hiro Cosmetics Lipstick review

Een paar maanden geleden deelde ik een hele fijne foundation & concealer van het Duitse merk Hiro Cosmetics (review). Omdat ik zo onder de indruk was van deze producten (die ik nog steeds gebruik), vandaag nog een review: twee vegan & natuurlijke lipsticks.

Hiro Cosmetics is een bijzonder merk, omdat het zowel 100% vegan en natuurlijk is. Dus geen verborgen dierlijke ingrediënten, plus de producten worden duurzaam geproduceerd in Duitsland en Noord Amerika. Ik kreeg twee lipsticks opgestuurd die volgens Hiro Cosmetics mooi bij een lichte huid staan: de kleuren Woop Woop & Yeah.

Hiro Cosmetics Lipstick review
Links: Yeah, rechts: Woop Woop

De lipsticks van Hiro Cosmetics zijn geheel natuurlijk en bevatten gecertificeerde biologische ingrediënten. De basis van de lipsticks is castorzaadolie en kokosolie, aangevuld met o.a. cacaoboter, mango-, avocado- & jojoba olie. De lipsticks voelen hierdoor megazacht en verzorgend aan, alsof je een lippenbalsem aanbrengt. Hiro Cosmetics belooft dat de lipsticks veel kleurpigment bezitten, je lippen hydrateren en van een lichte shimmer voorzien.

Hiro Cosmetics Lipstick review

De kleur ‘Woop Woop’ wordt omschreven als een “rich, dusty rose”. Ik vind het een hele mooie roze kleur, die niet te fel is. De lipstick brengt makkelijk aan en met 1 laagje zie je al een mooie roze kleur op je lippen. Met twee laagjes is de lipstick helemaal dekkend. De kleur ‘Yeah’ wordt omschreven als “peachy, warm coral”. Hij bevat veel kleurpigment, met 1 laagje zijn mijn lippen al helemaal bedekt. Ik vind het een mooie kleur voor de herfst en winter, maar hij is voor mijn lichte huid net iets te aanwezig waardoor ik wat bleker lijk.

Hiro Cosmetics Lipstick review

De lipsticks brengen makkelijk aan en blijven een paar uur op mijn lippen zitten, daarna moet ik de kleur wel even bijstiften. Een nadeel van deze lipsticks: de verpakking. Deze vind ik wat goedkoop ogen, door het gebruik van plastic. Het voelt wat goedkoop aan en het zou me niets verbazen als de huls op een gegeven moment kapot gaat. Dit is jammer, want de formule van deze lipsticks en productie is wel luxe & duurzaam.

Ingrediënten:
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Isostearyl Palmitate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax*, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Glycerine¹*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Mica, Cetyl Alcohol, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Persea Gratissima (Avocado)* Oil, Theobroma Grandiflorum (Cupuacu) Seed Butter*, Tocopherol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil*, Potassium Sorbate, Vanilla Planifolia*, May contain CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxide Red), CI 77491 (Iron Oxide Yellow), CI 77499 (Iron Oxide Black).
*Certified Organic, ¹ derived from plants

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Enkel gebruik natuurlijke, vegan en biologische ingrediënten, deels lokale productie in Duitsland.
Geproduceerd in: Duitsland

Hiro Cosmetics Lipstick review

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over de lipstick: de ingrediënten zijn top en het beleid van Hiro Cosmetics is helemaal ‘Naoki-waardig’. Alleen de verpakking vind ik echt tegenvallen, de lipstickhuls voelt aan als een lipstick van €3 of €4. De kleur ‘Woop Woop’ draag ik wel regelmatig, maar ik weet niet of ik hem zelf zou aanschaffen voor de prijs. De lipsticks kosten namelijk €24,95 en dat vind ik iets te prijzig voor een weliswaar prima lipstick, maar in een goedkope verpakking. De lipsticks en overige make-up producten van Hiro zijn te koop bij Amazingy.

Ik heb deze producten ontvangen om uit te proberen.

  1. Zijn dit de foto’s van 1 of 2 lagen? Als ik eerlijk ben zou ik als ik zo naar de foto’s kijk, op beide maar vooral de rechter, denken dat je geen lipstick op hebt. Misschien een getinte lipbalm op de linker. De Hurraw tinted lipbalm geeft mij hetzelfde effect is 100% natuurlijk, vegan, biologisch en grotendeels fairtrade en kost €4,99 voor 4,3g wat maar 0,2g minder is dan de lipstick.

    Ik vind deze lipstick echt enorm overprijsd. Voor dat geld verwacht ik iets zoals Axiology of Studded Kiss van Kat von D.

  2. Mmm ik vind ze er ook cheap uitzien :( En de kleuren vind ik ook niet geweldig. Maar ik denk dat het verder wel een mooi merk is!

  3. Ik vind ze er ook nogal goedkoop uit zien. Kleuren spreken mij ook niet echt aan. Voor die prijs verwacht je toch wel een wat luxere verpakking. Ik heb van Hiro die multi stick. Geeft heel mooi effect maar net als deze lipsticks ziet de verpakking er inderdaad goedkoop uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zelfbewustzijn

Zelfbewustzijn ontwikkelen – Wie ben je en wat wil je?

Vegan Beauty Favorieten Winter Editie

Vegan Beauty Favorieten Winter Editie