Hiro Cosmetics Foundation & Concealer

Hiro Cosmetics Foundation & Concealer

Het vegan make-up merk Hiro Cosmetics stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om ‘ooit eens uit te proberen’. Toen ik twee maanden geleden op dezelfde dag door twee lezers over de producten getipt werd, besloot ik dat het hoog tijd was. Ik heb inmiddels een paar producten in mijn bezit, waaronder een foundation en concealer die ik vandaag review.

Hiro Cosmetics is een 100% dierproefvrij, vegan & natuurlijk make-up merk uit Duitsland. De producten bevatten allemaal biologische ingrediënten en worden lokaal in Duitsland geproduceerd, plus enkele producten in Noord Amerika. Naast dat de ingrediënten in de make-up top zijn, hebben ze ook nog eens een mooie selectie aan kleuren. Hierdoor zullen de producten bij velen van jullie vast in de smaak vallen :)

Space Balm Concealer – Nala

Hiro Cosmetics Foundation & Concealer

Als eerste de ‘Space Balm’: een veelzijdig product dat ik als concealer gebruik. De Space Balm kan je gebruiken om oneffenheden te verbergen, wallen en donkere kringen te verminderen, als highlighter tijdens het contouren en als oogschaduw primer. De Space Balm komt in 6 kleuren, waarvan ik de op een na lichtste kleur heb: Nala. Nala is een lichte kleur met een gele ondertoon. Het product bestaat uit 88% biologische ingrediënten en heeft als basis castorzaadolie, kokosolie, candelilla was en jojoba olie. Dit zorgt voor een hele zachte, creamy applicatie waarmee de huid tevens gevoed wordt.

Ik breng de Space Balm aan met mijn vingertoppen, 1 zachte veeg in de balm is genoeg voor beide ogen. Het product brengt heel makkelijk aan en voelt zacht aan, bijna alsof je een lichte huidbalsem aanbrengt. De concealer is niet geparfumeerd en door de natuurlijke ingrediënten is hij heel mild en geschikt voor de gevoelige huid. De dekking is voor mij prima: hij dekt beter dan een gemiddelde natuurlijke concealer en het resultaat is erg natuurlijk. Mocht je echt donkere kringen hebben of acne, dan is dit product wellicht iets te licht voor je. Wil je lichte kringen bedekken en hier en daar wat oneffenheden, dan is dit resultaat dekkend genoeg. Ik draag hem zowel met als zonder foundation, hij blendt perfect in mijn huid.

De Space Balm is verkrijgbaar in 6 tinten, bevat 3 gram product en kost €24,95.

Ingrediënten:
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Theobroma Cacao Seed Butter*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit*, Red Iron Oxide (CI 77491), Black Iron Oxide (CI 77499), Yellow Iron Oxide (CI 77492), Titanium Dioxide (CI 77891), Tocopherol (Vitamin E), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract. *Certified Organic Ingredients (100% natural – 88% Organic)

Foundation – Fitzgerald

Hiro Cosmetics Foundation & Concealer

Qua foundations heeft Hiro genoeg keuze: er zijn 9 kleuren verkrijgbaar, van een hele lichte koele kleur tot aan donkere kleuren met warme ondertonen. De foundation is zo samengesteld dat hij de huid niet alleen van een natuurlijke kleur voorziet, maar de huid ook beschermt, voedt en verzacht. De foundation is voor alle huidtypen geschikt en is licht geparfumeerd met natuurlijk vanille extract. Ik koos de kleur ‘Fitzgerald’ uit, de allerlichtste kleur.

Deze natuurlijke foundation heeft een basis van biologisch aloë vera, water, zink oxide (voor een natuurlijke SPF) en shea butter. De foundation voelt hierdoor bijna als een huidcrème aan, hij is wat dikker dan andere natuurlijke foundations die ik geprobeerd heb. Ik breng hem met een kwast aan, door eerst wat foundation op mijn hand aan te brengen en mijn kwast hier in te deppen. Met ronde bewegingen breng ik het product vervolgens aan over mijn gezicht. Zo krijg ik een natuurlijke finish die je bijna niet ziet zitten, maar die mijn huid wel een medium dekking geeft. Hierdoor wordt mijn huid een stuk egaler en oogt hij frisser en jonger. In combinatie met de Space Balm ziet mijn huid er echt mooi uit (zie onderste foto voor het resultaat in natuurlijk licht). De kleur is tevens licht genoeg voor mijn lichte huid. Hij is zelfs net iets te licht, omdat ik nog een heel licht tintje heb van afgelopen zomer. Wanneer dit tintje helemaal verdwenen is, zal Fitzgerald echt de perfecte kleur voor mij zijn.

De foundation is verkrijgbaar in 9 tinten, bevat 30ml en kost €34,95.

Ingrediënten:
Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Water, Zinc Oxide, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit*, Glycerin¹*, Oryza Sativa (Rice) Powder*, Boron Nitride, Lecithin ¹*, Euphorbia Cerifera Cera (Candelilla Wax), Squalane, Matricaria Recutita (Chamomile) Flower Extract*, Tocopherol (Vitamin E), Vanilla Planifolia*, Origanum Vulgare (Oregano) Leaf Extract*, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract*, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract*, Hydrastis Canadensis (Goldenseal) Root Extract*, Linalool**, Geraniol**, Limonene**. May contain: CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxide Red), CI 77492 (Iron Oxide Yellow), CI 77499 (Iron Oxide Black). * Organic
¹ Derived from plants. **naturally occurring in essential oils

Hiro Cosmetics Foundation & Concealer

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Enkel gebruik natuurlijke, vegan en biologische ingrediënten, deels lokale productie in Duitsland.
Geproduceerd in: Duitsland (foundation), Noord Amerika (concealer)

Hiro Cosmetics Foundation & Concealer

Ik ben erg onder de indruk van beide producten: ze geven een mooie, natuurlijke dekking en zijn makkelijk aan te brengen. Ik gebruik de concealer dagelijks en de foundation wanneer ik foto’s maak of op dagen wanneer ik mijn make-up uitgebreider aanbreng. Het enige minpuntje vind ik de verpakking: deze bestaat grotendeels uit plastic en voelt daarom iets goedkoop aan in vergelijking met andere producten in deze prijsklasse. Desondanks ben ik erg tevreden met de foundation en concealer en zou ik zeker overwegen om ze aan te schaffen wanneer ze op zijn. De producten van Hiro Cosmetics zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar shop je wel eenvoudig bij het Duitse Amazingy.

Ik heb deze producten ontvangen om uit te proberen.

 1. Ah wat balen dat het hier niet verkrijgbaar is! Maar ik sla het merk zeker op in mijn gedachten, want ik ben heel benieuwd. En ik heb wel vaker bij een Duitse shop besteld dus dat komt dan ook wel goed :)

 2. Ik bedoel dit niet verkeerd maar ik vind de zin ‘Qua foundations heeft Hiro genoeg keuze’ wat gevolgd wordt door dat er 9 kleuren zijn niet heel slim gekozen. Ik vind 9 kleuren aanbieden in foundation eigenlijk juist heel beperkt. Zelf gebruik ik geen foundation maar alleen concealer maar als ik 1 ding continue mee krijg over foundation dan is het hoe beperkt het aanbod is qua kleuren en ondertonen.

  Als ik af ga op de swatches en beschrijving van de kleuren dan heb ik 08 of 12 nodig, en ik ben blank. Iedereen na mij moet het dan dus in 3 kleuren passen daarmee sluit je natuurlijk een enorm grote groep consumenten uit. Jij bent vrij licht maar ik ken zat mensen die nog veel lichter zijn dan dat jij bent en die vallen hier dus ook buiten de boot.

  Ik begrijp alle redenen waarom ze maar 9 kleuren hebben, en ook hoef je hiervoor een bedrijf absoluut niet af te vallen, maar aanmoedigen tot meer uitbreiding en dus inclusiviteit is natuurlijk nooit een slecht idee.

  Maar goed, los daarvan klinken beide producten fijn en vooral de Space Balm. Op de foto ziet je huid er heel fris, egaal en natuurlijk uit :)

  • Ik begrijp wat je bedoelt, ik baseer het op mijn eigen ervaring – de meeste natuurlijke foundations die ik heb getest of voorbij zien komen hebben hoogstens 4 of 5 kleuren. Daarbij is de lichtste kleur vaak te donker voor mij en is de donkerste kleur vaak een soort “medium beige” en kunnen consumenten met een donkere huid daar nooit terecht. Het kleurenaanbod van Hiro is naar mijn mening dus al een stuk beter! Maar je hebt gelijk, dat wil niet zeggen dat het niet nog beter kan ;)

 3. Door jou deze foundation gekocht. Echt een top foundation, vooral voor vrouwen die een hele lichte huid hebben. Denk dat dit wel de beste foundation is die ik gebruikt heb. Alleen jammer dat het niet in Nederland te koop is maar bestelling was alsnog wel snel binnen, met een paar proefmonsters erbij..maak je niet vaak meer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drie dingen die ik heb losgelaten, zodat ik gelukkiger kon worden

Drie dingen die ik heb losgelaten, zodat ik gelukkiger kon worden

Wat zou je doen als je nog een jaar te leven had?

Wat zou je doen?