Gelukkig Nieuwjaar! Mijn doelen voor 2018

Gelukkig Nieuwjaar! Mijn doelen voor 2018

Allereerst wil ik jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar wensen! Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en helemaal klaar zijn voor 2018. Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te leren en om geluk te vinden. Ik begin het nieuwe jaar met een persoonlijk artikel met een aantal goede voornemens die ik voor mezelf gesteld heb.

Werken aan spirituele groei

Dit doel klinkt een beetje vaag, maar zoals je vorige week misschien al las ben ik bezig met mijn spirituele groei. Wat spirituele groei inhoudt, verschilt natuurlijk per persoon. Aan de reacties te lezen is jullie mening hier ook erg over verdeeld. Ik vind het belangrijk om te ontdekken wat het voor mij persoonlijk betekent. Er zijn zoveel boeken, richtingen en geloofsovertuigingen dat er vast wel iets tussenzit dat ook bij mij “klikt”. Ik sta bijna overal voor open, behalve religies waarbij andere geloofsovertuigingen worden uitgesloten. Ik geloof dat spiritualiteit veel meer is dan 1 “ware” religie. Wat het precies is en waarom ik die drang heb om erachter te komen, daar wil ik dus verder mee in 2018.

De Cruelty Free Beauty Guide lanceren

In november vorig jaar ben ik begonnen met het schrijven aan een Cruelty Free Beauty ‘gids’. Dit zal een e-boek worden vol tips, handleidingen, achtergrondinformatie, lijsten en mijn favoriete dierproefvrije en vegan producten. Eigenlijk alles wat ik in de afgelopen 7 jaar heb verzameld aan informatie over cruelty free cosmetica, gebundeld in een e-boek voorzien van alle actuele informatie. Hierin zal ik alle veelgestelde vragen beantwoorden en het voor de lezer makkelijk maken om over te stappen op cruelty free beauty. Ik ben nu nog op zoek naar een layout waarmee ik uiteindelijk een mooie pdf kan maken. Daarnaast moet ik nog een paar hoofdstukken schrijven. Ik hoop dat ik dit deze maand of anders in februari kan afronden en daarna kan publiceren.

Meer vrije dagen inplannen

Het fijne aan (online) ondernemer zijn is dat je je werk altijd en overal kunt uitvoeren. Iets minder fijn is dat je deze werkzaamheden soms 24/7 uitvoert: doordeweeks, maar ook ‘s avonds en in het weekend. Ik merk dat ik dit niet meer fijn vind en steeds vaker de behoefte heb aan een langere pauze. In 2018 plan ik daarom om de week een doordeweekse vrije dag in en ga ik niet meer in het weekend werken. Mijn werk moet, net zoals bij mijn eerdere kantoorbanen, vrijdagmiddag gewoon afgerond zijn. Daarnaast heb ik besloten om tijdens mijn vakanties geen werk meer uit te voeren. Dit betekent dat er dan waarschijnlijk ook even geen artikelen online komen, omdat ik dan niet echt vrij ben. Het continue in de gaten houden van mijn blog, comments en mails beantwoorden, artikelen delen op social media en daar de engagement aangaan is namelijk ook gewoon werk. Hierdoor kan ik niet echt van mijn vakantie genieten. Ik denk dat jullie vast wel met 1 of 2 keer in het jaar een week zonder updates op Naoki kunnen leven ;) Voor mij zal dit in ieder geval voor veel meer rust zorgen.

Mijn vriend meenemen op vakantie

Mijn vriend en ik gaan 2-3 keer in het jaar op vakantie en meestal betaalt hij een groot deel van de reis. In de afgelopen jaren heeft hij met een goede vaste baan meer geld verdiend dan ik, dus dat is niet zo raar. In 2018 wil ik hem mee op vakantie nemen en wil ik alles betalen. Het wordt geen weekendje weg – ik pak het meteen goed aan met een reis naar Amerika. Dit gaat aardig wat geld kosten, maar ik weet zeker dat het met hard werken en een beetje slim investeren gaat lukken. Ik heb hiervoor een financieel doel gesteld en ga hier in 2018 hard voor werken. Ik hoop dat ik hem aan het einde van het jaar mee kan nemen naar 1 van onze favoriete vakantiebestemmingen: Las Vegas. Ik kijk er nu al naar uit!

Naast bovenstaande doelen heb ik nog wat kleinere doelen voor mezelf gesteld op persoonlijk vlak. Waaronder mijn dieet: iets minder suiker, iets meer eiwitten. Ik wil ook mijn capsule garderobe bijhouden en dit blijven delen op Naoki. Daarnaast wil ik meer leuke dingen met mijn vriend ondernemen en vriendschappen beter onderhouden. Ik kijk uit naar dit nieuwe jaar en hoop alle doelen te bereiken, veel te leren en sterker en slimmer uit 2018 te komen.

Heb jij al een aantal doelen voor 2018 gesteld of doe je daar niet aan?

 1. Gelukkig nieuw jaar en succes met het behalen van je doelen!
  Wat leuk dat er al een artikel online staat zo vroeg :)
  Mijn goede voornemen is om afstand te houden van een slechte relatie in mijn leven (zo moeilijk) en verder een beter mens worden voor de aarde en andere mensen.
  Ohja en een heel jaar gaan patat en pizza eten haha oeii ja ik hou wel van een uitdaging!

  • Dankjewel Janine, jij ook succes – al lijkt me een heel jaar geen patat en pizza eten nog best een uitdaging haha. Ook geen zelfgemaakte pizza of patat? ;)

 2. Wat lief dat je je vriend wilt meenemen op vakantie! En dan ook gelijk zo’n grote reis, wauw. Heel goed trouwens dat je tijdens de vakanties en in de weekenden niet gaat werken, dat gaat je vast meer rust geven! Malou x

 3. Wat een fijne lijst met doelen! Ik hoop dat het je lukt om alles te behalen en ik ben heel benieuwd naar je e-book. Super gaaf!

 4. Ik ga proberen om een low buy te doen, want een no buy is me even te lastig! :) Ik ben trouwens erg benieuwd naar het e-boek! Als je nog op zoek bent naar iemand voor redactie/correctie, stuur me dan een mail.

 5. Gelukkig nieuwjaar, Sophie! Wat een mooie voornemens :-) Heel concreet ook, dat maakt het gemakkelijker om ze te halen. Succes ermee!
  Mijn voornemens zijn o.a. volledig vegan te worden, minder plastic te gebruiken, me verdiepen in “gentle parenting” en meer te doen aan self care. Hoop dat dit me ook gaat lukken :-)

 6. Mooie doelen! En wat een reis, zeg. Ik ben benieuwd naar je e-book!
  Zelf heb ik niet echt goede voornemens, alleen dat ik dit jaar eindelijk wat gezonder wil leven. Ik voel me al geruime tijd niet meer goed in m’n vel, vandaar. :-)

 7. Ik vind het heel mooi om te lezen dat jij zo bewust bent gaan leven, en jouw leven nog fijner in wilt gaan richten voor jezelf. Dat klinkt zo fijn en liefdevol. En je hebt nog gelijk ook. Die oplaad dagen heb je nodig om creatief te blijven. Dus ik snap het helemaal. En zo’n reis in het vooruitzicht hebben, wat heerlijk, een erg mooi en lief gebaar!

  En ja je boek, ik ben er benieuwd naar. Veel succes met afronden!

 8. Ook voor jou de aller beste wensen voor 2018. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar De Cruelty Free Beauty Guide. Echt heel erg gaaf en goed dat je daar mee bezig bent! Topper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat doe je met ongewenste cadeaus?

Wat doe je met ongewenste cadeaus?

Antipodes Kiwi Seed Oil Eye Cream

Antipodes Kiwi Seed Oil Eye Cream