Fair(er) Fashion Outfit #6

Fair(er) Fashion Outfit #6

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een fair fashion outfit deelde. Dit komt o.a. omdat ik afgelopen zomer geen nieuwe kleding gekocht heb – ik probeer namelijk nog steeds max. rond de 40-45 kledingstukken te bezitten, dus er komt niet heel veel bij ;) Voor de herfst heb ik echter een aantal nieuwe kledingstukken gekocht, waaronder een nieuwe blouse waar ik superblij mee ben. Omdat deze blouse fair(er) is, wilde ik er graag een outfit post van maken.

Wat bedoel ik met fair(er)? Wanneer een kledingstuk helemaal ‘fair’ is, dan is het eerlijk geproduceerd en is het gemaakt van duurzame materialen die het milieu minder belasten. Wanneer een kledingstuk aan 1 van die 2 eisen voldoet, vind ik het nog steeds wel duurzaam, maar niet helemaal ‘fair’. Vandaar fair(er): deze outfit is namelijk gemaakt van duurzame materialen, maar over de productie is niet heel veel bekend.

Fair(er) Fashion Outfit #6

De blouse die ik draag is van het merk Selected, dat een van mijn favoriete merken is – ook al zou ik ze tot voor kort niet fair(er) hebben genoemd. De kledingstukken die ik van Selected in mijn kast heb hangen gaan jaren mee en ze hebben altijd items in hun collectie die helemaal ‘Sophie’ zijn. Vandaar dat ik toch elk seizoen even bij dit merk kijk en af en toe iets aanschaf. Ik ben daarom erg blij met hun nieuwe collectie: op hun website vind ik nu maar liefst 106 items die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, zoals wol en polyester, plus 80 items die biologisch katoen bevatten. Een mooie stap in de goede richting!

Fair(er) Fashion Outfit #6

Deze blouse ‘Dynella’ kocht ik bij De Bijenkorf, die altijd een fijne selectie van dit merk in hun winkels en webshop hebben. Hij valt wat ruimer en heeft een luipaardprint. De blouse bestaat uit 100% gerecycled polyester, waardoor er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn geweest voor dit kledingstuk. Daarom is hij een stuk fair(er). Omdat hij wat ruimer valt kocht ik hem in de kleinste maat, maat 34, en dat was een goede keuze. Ik vind hem mooi om in mijn broek te dragen of half eroverheen. Ik ben erg blij met deze aankoop en draag de blouse graag. Hij kost €49,99 en je vindt hem in de webshop van De Bijenkorf.

Fair(er) Fashion Outfit #6

Verder draag ik mijn favoriete jeans die al vaker op Naoki voorbij is gekomen. Hij is van het merk Monki en ook deze jeans is deels duurzaam: hij is namelijk gemaakt van biologisch katoen. Alle jeans bij Monki zijn trouwens gemaakt van biologisch katoen (net zoals veel shirtjes in de winkel), dus als je niet al teveel te besteden hebt maar toch een wat duurzamere jeans wilt kopen kan je hier goed terecht. Ik heb het model ‘Mocki Black Deluxe’ welke €30 kost en je in Monki winkels en in de webshop vindt.

Daarnaast draag ik mijn favoriete tas op dit moment: de City Bag van Denise Roobol, waar ik een apart artikel over schreef. Ik heb deze tas nu bijna 5 maanden in mijn bezit en hij ziet er nog steeds geweldig uit. Je vindt hem bij Wolf & Storm voor €129,95.

Mijn schoenen zijn denk ik al bijna 2 jaar oud en kocht ik bij van Haren, die altijd veel vegan opties hebben (want: goedkoop betekent vaak geen leer). Mijn oorbellen en ketting zijn beiden van het merk Orelia en kocht ik ook bij De Bijenkorf.

Fair(er) Fashion Outfit #6

Ik ben blij dat ik eindelijk weer eens een outfit op de foto heb laten zetten. Nog blijer ben ik met deze mooie foto’s, die gemaakt zijn door Mary Josie – een vriendin van mij die zich specialiseert in fotografie en content creatie. Check dan ook zeker even haar portfolio, mocht je mooie foto’s nodig hebben voor social media, je eigen blog of persoonlijk gebruik :)

  1. Wat een schitterende foto’s van jou! Vooral die laatste vind ik zo mooi! De outfit is ook helemaal jou en staat je echt prachtig.

    • Dankjewel! En idd, ze maken de allerfijnste jeans die nog lang meegaan ook en laatst zag ik ook een aantal fijne truien en t-shirts gemaakt van biologisch katoen. Progressie ;)

  2. Het zijn inderdaad hele mooie foto’s! Zijn deze allemaal in Den Haag genomen? Is het zo mooi daar?

    • Ja :) In de Archipelbuurt, Duinoord en Statenkwartier heb je dit soort straten, erg fijn voor foto’s ;) De laatste is bij Lange Voorhout in het centrum genomen.

  3. Wat een mooie outfit zeg! Ik vind selected ook een heel fijn merk. Met Denise roobol heb ik minder goede ervaringen. Afgelopen zomer heb ik ook een city bag gekocht, omdat ik die van jou zo leuk vind. Hij was echter al na een week kapot.. Ik kan hem nog wel gebruiken, maar die knoopjes waar het hengsel aan de tas zit raken los. Dit ziet er nogal lelijk uit en ik ben er nog niet uit hoe ik het kan repareren. Wat dat betreft helemaal niet duurzaam, ben bang dat ik hem snel weg gooi.

    • Echt? Wat zonde – ik zou Denise Roobol of de winkel waar je hem gekocht hebt benaderen en om een nieuw exemplaar vragen, want dat is niet de bedoeling lijkt me…

  4. Wat fijn om weer eens een outfit voorbij te zien komen. De blouse is mooi en vind ik ook heel erg goed bij je passen. Ik ga eens rondkijken, ik ken namelijk nog maar weinig van dit merk. En de foto’s zijn prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw in dierproefvrij & vegan beauty land #2

Nieuw in dierproefvrij & vegan beauty land #2

Hoe we onszelf in de weg zitten

Hoe we onszelf in de weg zitten