Fair Fashion Outfit #01

Fair Fashion Outfit #01

Vandaag deel ik mijn eerste “Fair Fashion Outfit” – een nieuwe reeks op Naoki waarbij ik mooie duurzame modemerken meer aandacht wil geven op Naoki. Wist je dat ik al sinds 2012 over duurzame mode op Naoki schrijf? Maar daadwerkelijk duurzame mode kopen doe ik pas sinds een jaar of twee. Mijn nieuwe fair fashion vondsten, gecombineerd met al bestaande items in mijn garderobe, ga ik vanaf vandaag wat vaker delen met jullie.

Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn eigen stijl – een heel proces waar ik al zo’n twee maanden mee bezig ben. Ik wil duidelijk hebben wat voor items ik graag draag, welke kleuren mij mooi staan, waar ik mee wil experimenteren en wat er mist in mijn garderobe. Deel 1 & 2 uit deze reeks staan inmiddels al online. Hierdoor heb ik onlangs een lijstje gemaakt van items die ik deze herfst en winter graag wil toevoegen aan mijn garderobe. Een van die items is een comfortabele, oversized trui in een neutrale kleur. Deze trui heb ik inmiddels gevonden!

Fair Fashion Outfit #01

De trui komt van het Nederlandse merk MUD Jeans en is verkrijgbaar bij Papita. Toen ik hem zag wist ik meteen dat dit hem zou worden: hij voldoet namelijk aan al mijn eisen. De trui is eerlijk geproduceerd in Tunesië (MUD Jeans is onderdeel van de Fair Wear Foundation) en bestaat uit deels biologisch katoen en deels recycled katoen. Het recyclede katoen komt van oude spijkerbroeken, die MUD Jeans recyclet en omtovert tot nieuwe kledingstukken, zoals deze fijne trui.

De oversized trui is unisex, komt in verschillende kleuren en is verkrijgbaar in 5 maten, waarvan ik maat XXS draag. De trui valt namelijk vrij ruim en ik draag normaal maat XS of S qua truien. De maat XXS past in dit geval perfect! De trui is heerlijk om te dragen, hij is lekker warm, casual en past bij elke broek. Ik heb hem gekregen van Papita, een Nederlandse duurzame mode webshop. De trui kost €69.

In samenwerking met Papita hebben we een code aangemaakt voor 15% korting, die geldig is op de gehele nieuwe collectie! De kortingscode is NaokilovesPAPITA en hij is geldig t/m 30 november 2017. Deze trui valt trouwens ook onder de nieuwe collectie ;)

Fair Fashion Outfit #01

Ik heb de trui gecombineerd met mijn lichtblauw-grijze jeans uit de H&M Conscious collectie, verkrijgbaar in winkels en online. Alhoewel ik H&M niet zo snel een duurzaam bedrijf zou noemen, zetten ze wel goede stappen richting meer transparantie en een duurzamere productie met hun Conscious lijn. Zo bestaat deze jeans uit 85% biologisch katoen. Het model is de ‘Super Skinny Low Waist’ en ik draag hem in maat 28/30. Hij is heel zacht, comfortabel en blijft mooi, ook na vele keren wassen.

De schoenen die ik draag zijn van TOMS en kocht ik zo’n anderhalf jaar geleden bij De Bijenkorf. TOMS heeft verschillende verkooppunten in Nederland en ook een webshop. Door middel van hun ‘One for One’ belofte heeft TOMS inmiddels al meer dan 75 miljoen paar schoenen gedoneerd aan kinderen in nood. Sinds 2013 wordt zo’n 1/3 van alle schoenen van TOMS geproduceerd in regio’s waar TOMS actief is met hun programma’s, om zo werkgelegenheid en duurzame toekomstperspectieven te stimuleren. TOMS heeft veel vegan opties en de vegan schoenen staan allemaal duidelijk aangegeven in de webshop.

Als laatste draag ik een zwarte leren tas van O MY BAG en oorbellen van HINTH. De tas is het model ‘Ally Bag Maxi’, verkrijgbaar in de webshop van het Nederlandse label. Ik heb deze tas al een aantal jaar in mijn bezit en alhoewel ik nu niet meer zo snel een nieuwe leren tas zou kopen, ben ik erg blij met deze tas. Hij is net groot genoeg voor al je belangrijke spullen plus wat extra’s en is overal mee te combineren. O My Bag produceert al hun tassen in fair trade ateliers en de productie is duurzaam en transparant. Ook de oorbellen die ik draag zijn eerlijk geproduceerd. Dit model ‘Lek’ bestaat uit een zilverkleurige hanger met transparant en zilverkleurige kraaltjes. Het merk HINTH werkt fair trade in Thailand en betaalt alle vrouwen die de sieraden maken een eerlijk loon. De oorbellen kosten €17 en zijn verkrijgbaar in de webshop watMooi.

Fair Fashion Outfit #01

Het is een casual, heerlijk zittende herfst outfit die ik het liefst meerdere keren in de week draag. Wanneer het kouder wordt vervang ik de jeans en open schoenen met mijn favoriete zwarte jeans en laarsjes voor een iets chiquere look. Ik ben erg blij met deze aanwinst!

 1. Leuke outfit Sophie. Die trui ziet er heerlijk warm en zacht uit en de kleur staat je goed.

 2. Aww…. wat een leuk artikel en een mooie trui! Ik ga toch eens kijken, wel wat prijzig maar aangezien t duurzaam is en je nu korting krijgt is t wel te doen, denk dat je er ook wel lang plezier van hebt :) Leuk dat je meer van deze artikelen gaat plaatsen.

 3. Bedankt voor je fantastische artikel en de mooie foto’s, lieve Sophie!
  De kortingscode voor onze nieuwe collectie is overigens NaokilovesPAPITA
  Liefs,
  Elsa & Saskia van PAPITA

 4. @Denise en Dorien, je zou Papita altijd even een mailtje kunnen sturen met de vraag of ze kunnen bijbestellen, de kortingscode is nog even geldig.. :)

 5. trui ziet er heel mooi uit en aangenaam om te dragen, het zou nog eentje van mij kunnen zijn, goede aanwinst!!!!

 6. Die trui is echt super mooi, staat je goed! Zou ook mijn ding wel zijn. Het is dat ik nu eerst nog op zomervakantie ga ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Struggles van een duurzame / vega(n) / bewuster blogger

Dierproefvrije updates – September 2017

Dierproefvrije updates - September 2017