Duurzame kledingaankopen via Marktplaats

Duurzame kledingaankopen via Marktplaats

Een van mijn voornemens dit jaar was om wat vaker tweedehandskleding te kopen. Al die duurzame kledingmerken die regelmatig op Naoki voorbij komen zijn natuurlijk hartstikke goed bezig met milieuvriendelijke materialen en eerlijke productie, maar tweedehands kleding is eigenlijk nog duurzamer. Immers hoeven hier helemaal geen nieuwe materialen voor gebruikt te worden en red ik een kledingstuk dat anders misschien zou worden weggegooid. Vandaar dat ik vandaag in samenwerking met Marktplaats twee recente tweedehands aankopen deel.

Marktplaats kennen we allemaal wel, het online handelsplatform trekt maandelijks zo’n 8 miljoen bezoekers aan. Ik gebruik Marktplaats al jaren en heb er zelf al veel kleding en accessoires op verkocht. Daarnaast gebruik ik het platform regelmatig voor overige aankopen – zelfs onze kat Dexter hebben we gevonden via Marktplaats! Ik dook ditmaal voor mezelf in hun kledingassortiment. Dat hier veel te vinden is, is een understatement – ik heb urenlang items bekeken, want er staan zoveel mooie items op de site. Uiteindelijk ben ik op merknaam gaan zoeken en vond ik 2 tweedehands kledingstukken die perfect in mijn garderobe passen.

Alexander Wang Grijze Trui

Duurzame kledingaankopen via Marktplaats

Alexander Wang is een merk dat ik al vaker online en in winkels heb bekeken. Het merk heeft altijd een aantal hele fijne basics in hun assortiment van goede kwaliteit. Omdat de kleding vrij prijzig is, heb ik nog nooit een kledingstuk aangeschaft. Totdat ik deze trui op Marktplaats tegenkwam! Deze casual trui past perfect in mijn garderobe, aangezien hij bij al mijn broeken past en ik graag grijze tops draag. De trui is maar enkele keren gedragen door de verkoper en ziet er bijna als nieuw uit. Hij zit heerlijk comfortabel en ik ben erg tevreden over de kwaliteit.

Duurzame kledingaankopen via Marktplaats

De nieuwprijs van deze trui is €185, ik betaalde €41,95 inclusief verzend & servicekosten. Voor deze prijs had ik hem nooit in een luxe warenhuis kunnen kopen, dus ik ben er erg blij mee.

Selected Zwart Jasje

Duurzame kledingaankopen via Marktplaats

Selected is 1 van mijn favoriete kledingmerken. De kleding past altijd perfect en veel van hun kleding is vrij tijdloos en kan daarom jaren mee gaan. Helaas is Selected niet geheel duurzaam qua productie, dus ik kocht er steeds minder kleding. Via Marktplaats heb ik nu toch weer een mooi item kunnen aanschaffen, want een tweedehands aankoop is natuurlijk wel duurzaam ;)

Het grappige is dat ik dit jasje vorig jaar al meerdere keren voorbij heb zien komen in winkels en online. Alleen was ik vorig jaar een uitdaging aangegaan om een jaar lang geen kleding te kopen en mocht ik het dus niet van mezelf kopen. Ik was daarom aangenaam verrast toen ik dit jasje tegenkwam en ook nog eens in mijn maat! Ik miste nog een nette blazer of jasje in mijn kledingcollectie, een item dat je over topjes en t-shirts kunt dragen om je look net wat netter te maken. Dit jasje is daar perfect voor. Hij zit perfect en aangezien kledingstukken van Selected bij mij altijd heel lang meegaan, zal ik dit jasje vast nog heel vaak gaan dragen.

Duurzame kledingaankopen via Marktplaats

De nieuwprijs van dit jasje was €85, ik betaalde €31,75 inclusief verzend & servicekosten op Marktplaats.

Veilig en makkelijk handelen via Marktplaats

Sinds een paar weken biedt Marktplaats een nieuwe service aan: ‘Gelijk Oversteken’. Hier heb ik meteen gebruik van gemaakt, want het maakt het hele bestelproces een stuk veiliger en betrouwbaarder. Deze service kan je eenvoudig activeren in je Marktplaats account. Het gebruik is heel makkelijk: na de prijsovereenkomst vraag je een betaalverzoek aan en vink je de Gelijk Oversteken service aan. De verkoper stuurt de link naar de betaling en als koper betaal je eenvoudig via iDEAL voor het item, de verzend- & servicekosten. De verkoper stuurt het pakketje op en vult de Track & Trace code in. Pas wanneer jij je pakketje goed ontvangen hebt en de ontvangst via Track & Trace bevestigd is, krijgt de verkoper zijn geld. Erg handig en makkelijk in gebruik, ik zal hier vanaf nu standaard gebruik van maken en kan het jullie ook aanraden. Op de website van Marktplaats vind je meer informatie over deze service en overige tips om veilig te handelen.

Ik ben erg blij met mijn aankopen en vind het goed dat Marktplaats het online handelen steeds makkelijker en veiliger maakt. Maken jullie weleens gebruik van Marktplaats?

Dit artikel is in samenwerking met Marktplaats geschreven.

 1. Wat een mooie aankopen! Mijn budget is te klein om mooie duurzame kleding nieuw te kopen. Dit is dan een goed alternatief. Handige tip ook, van gelijk oversteken.

 2. Je hebt echt mooie aankopen gedaan, vooral dat jasje! Als het gaat om duurzame kleding, koop ik ook het liefst tweedehands. Dat is net iets betaalbaarder en ik vind op die manier ook sneller kledingstukken die helemaal bij mijn stijl passen. Zo heb ik een mooie Oilily-tas op de kop weten te tikken voor de helft van de prijs via Marktplaats. Helemaal blij mee!

  • Wat een fijne deal! Ik wil al jaren een Stella McCartney tas en ga Marktplaats daar nu voor wekelijks voor in de gaten houden… Wie weet kan ik mijn droomtas ook met veel korting scoren :)

 3. Top! Ik koop regelmatig via marktplaats en verkoop er ook vaak kleding. Ik ga proberen an 2018. Een no buy jaar te maken. Alles wat op ik op gebruik aan cosmetica zet ik op insta. Haha. Beetje stok achter de deur. Ga je nog meer YouTube filmpjes maken?

  • Wat een goed voornemen! En ja ik ga in 2018 weer filmpjes maken, ik had er de afgelopen maanden helaas geen tijd voor :)

 4. Ik kocht eigenlijk nooit tweedehands kleding, wel andere spulletjes, totdat ik tegen een paar mooie Vero Moda t-shirts aan liep à € 2,00 per stuk, toen is er bij mij een knop omgegaan en sindsdien ben ik altijd aan het ‘sneupen’ zoals de Friezen zo mooi zeggen (snuffelen). Mooiste aankoop tot nu toe een prachtige, donkerblauwe Hugo Boss herenmantel voor mijn man à € 12,50……jaja. Ik kijk de kleding altijd wel heel goed na maar deze jas was perfect. Een reden voor mij om geen kleding op Marktplaats te kopen is dat ik niet kan passen en ik vind dan het eventueel terugsturen teveel gedoe. Maar in 2e hand- en kringloopwinkels kun je me nu veel vaker vinden :)

 5. Door deze blogpost ben ik weer eens op Marktplaats gaan rondneuzen… ik heb een paar mooie boeken op de kop getikt! En dat nieuwe systeem is echt ideaal.

 6. Ik maak wel eens gebruik van Marktplaats, maar niet voor kleding. Het is altijd een gok of het je wel past.. lijkt me niet dat je het dan nog kan terug sturen? Sowieso hou ik zelf niet zo van tweedehands kleding, ieder zijn/haar ding. Wil me niet onzeker voelen in kleding wat ik niet leuk vind. Babykleding kan ik me nog iets in vinden, omdat ze er zo snel uitgroeien. Zelf koop ik weinig kleding.

 7. Kleding via Marktplaats: ideaal! Ik ‘volg’ verschillende van mijn favoriete merken en heb via Marktplaats ondertussen een halve garderobe gescoord voor minder dan de prijs van een nieuw jurkje ;) Ook voor mijn positiekleding, die in de winkel duur is en die je maar kort draagt, was mp mijn beste vriend.

  Tip voor wie bang is dat de kleding niet past: pas iets van het merk in de winkel, dan weet je naar welke maat je kunt zoeken. Of probeer het via Marktplaats met een goedkoper item, past het niet verkoop je het gewoon voor dezelfde prijs weer door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik bereikt heb in 2017 & waar ik trots op ben

Wat ik bereikt heb in 2017 & waar ik trots op ben

Wat doe je met ongewenste cadeaus?

Wat doe je met ongewenste cadeaus?