Douglas Naturals Beauty Oil for Hair

Douglas Naturals Beauty Oil for Hair

Vorige maand was het zover: ik besloot eindelijk een product uit de Douglas Naturals lijn aan te schaffen. Deze collectie maakt onderdeel uit van het huismerk Douglas en is gecertificeerd natuurlijk (NaTrue), veganistisch en uiteraard dierproefvrij. Ik houd van natuurlijke haarolie en serums, dus was heel benieuwd hoe dit product zou bevallen.

Douglas Naturals Beauty Oil for Hair

De ‘Beauty Oil for Hair’ van Douglas Naturals is een compleet natuurlijke en vegan haarolie die speciaal voor droog en beschadigd haar gemaakt is. De olie bevat grotendeels biologische ingrediënten en is geparfumeerd met natuurlijke, essentiële oliën. De ingrediënten die zijn uitgekozen zijn rijk aan essentiële vetzuren, vitamine E en antioxidanten. Zo heeft de olie een reparerende werking en beschermt hij het haar. De basis van deze haarolie is biologische soja olie, arganolie en olijfolie. Ik gebruik al jaren arganolie op mijn haar en merk dat mijn haar hier echt baat bij heeft. Serums met siliconen gebruik ik amper, tenzij ik mijn haar stijl met een stijltang. Voor dagelijks gebruik en voor en na het föhnen gebruik ik meestal een natuurlijke olie.

De haarolie komt in een mooi glazen flesje met 50ml product erin. Het flesje voelt stevig aan en bevat een pompje waaruit je de olie kunt sprayen. Je kunt de olie eerst in de palm van je hand sprayen, daarna in je haar aanbrengen. De olie heeft een heerlijke geur, ik weet niet goed hoe ik hem moet omschrijven, maar hij ruikt naar luxe haarverzorgingsproducten. Heel lekker! Je kunt de olie op twee manieren aanbrengen: op droog haar voordat je het wast (minimaal 10 minuten laten inwerken) of dagelijks op droog haar om het haar te beschermen. Ik gebruik het op droog en vochtig haar en dat bevalt prima. Op mijn vochtige haar breng ik het aan voordat ik mijn haar föhn. Ik merk dat het hierdoor een stuk gladder aanvoelt dan wanneer ik enkel arganolie gebruik. Daarnaast breng ik het bijna elke avond voordat ik ga slapen aan op mijn droge haar. Hierdoor ziet mijn haar er in de ochtend mooi vol en glad uit. Het voelt heel zacht aan en het glanst wat meer. Ik ben erg tevreden over deze haarolie!

Douglas Naturals Beauty Oil for Hair

Ingrediënten:
Glycine Soja Oil*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Olea Europaea Fruit Oil*, Isoamyl Laurate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Helianthus Annus seed Oil, Pongamia Glabra Seed oïl*, Tocopherol, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Citral.
* Biologisch, ** Afkomstig van essentiële oliën.

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: De Douglas Naturals lijn bestaat enkel uit natuurlijke en vegan ingrediënten en de producten worden lokaal in Duitsland geproduceerd. De lijn heeft een NaTrue & Vegan Society certificering.
Geproduceerd in: Duitsland

Deze olie is in korte tijd een van mijn favoriete producten geworden. Mijn haar ziet er beter uit, vooral in de ochtend als ik ‘s avonds 2-3 druppels heb aangebracht over de lengtes. De olie is zuinig in gebruik en ruikt erg lekker. De Beauty Oil for Hair kost normaal €14,99, maar is nu in de webshop van Douglas in de aanbieding voor maar €7,50. Ik kan dit product zeker aanraden als je net zoals ik dun (maar veel!) tot normaal haar hebt dat wat aan de droge kant is, omdat je het bijvoorbeeld verft. Ik ga deze week nog maar een flesje inslaan, want dit is een product dat ik zeker nog lang ga gebruiken.

  1. Wauw, dat klinkt als een heel fijn product! Zeker omdat ik al een tijdje worstel met haar dat eigenlijk wat te dun is. Ik ga eens kijken bij Douglas. Wat een goede aanbieding ook!

  2. Ik heb én dun haar én weinig haar, dus een olie is bij mij geen goed idee haha… Maar super fijne review, ik ga dit merk toch weer eens wat beter in gedachten houden!

  3. Hoi! Ik ben m net gaan halen bij de winkel omdat je er zo lovend over bent. Ze gaan m ‘verbeteren’ dus degene waar je zo tevreden over bent wordt gediscontinueerd. Zou er snel nog n paar inslaan als je zo tevreden bent. ;)

    • Hmm ik had begrepen dat ze alleen de verpakking gaan aanpassen, niet het hele product :( Ik ben benieuwd, mochten ze de formule echt aanpassen dan hoop ik dat hij net zo goed of zelfs beter wordt ;)

  4. Ik ben er al een tijdje naar op zoek maar hij was bij geen een Douglas meer te krijgen en ze konden hem ook niet bestellen. Ze hebben de lijn aangepast. Maarrrr vandaag was ik in Alexandrium en daar hadden ze nog een paar dingen uit de oude collectie. Heb er gelijk twee gekocht, nu voor 4,50 euro per stuk. :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dierproefvrije updates - Januari 2018

Dierproefvrije updates – Januari 2018

Op vakantie – Tijdelijke blogpauze