Dierproefvrije updates – September 2017

Dierproefvrije updates - September 2017

Wat ging de maand september snel voorbij! Ik ben de hele maand druk bezig geweest met Naoki en heb de dierproefvrije lijst een aantal keren kunnen aanvullen met mooie nieuwe merken. Welke merken dat zijn en waar je ze kunt shoppen lees je in deze update.

Nieuwe dierproefvrije merken

Onderstaande merken hebben allemaal persoonlijk antwoord kunnen geven op mijn vragen rondom hun dierproevenbeleid. Ze verkopen niet in mainland China en bieden allemaal vegan opties aan.

Eco Minerals

Make-up merk uit Australië, gebaseerd op natuurlijke mineraalpigmenten. 100% vegan.

Website // Binnenkort te koop in Nederland.

Jean Paul Mynè

Italiaans haarverzorgingsmerk voor kappers, de producten worden in Italië geproduceerd.

Website // Zie verkooppunten en kappers op JPMpro.nl.

Juvia’s Place

Amerikaans make-up merk, staan bekend om hun kleurrijke paletten. Veel vegan opties.

Website // Sinds kort te koop bij Beauty Bay.

Hiro Cosmetics

Natuurlijk make-up merk uit Duitsland, alle producten worden duurzaam in Duitsland en Noord Amerika geproduceerd. 100% vegan.

Website // Ook te koop bij Amazingy.

Dierproefvrije updates - September 2017

Kat von D

Luxe make-up merk met een edge uit Amerika. Veel vegan opties. Zie ook mijn eerdere review.

Website // Te koop bij Sephora.

Kester Black

Nagellakmerk uit Australië, de producten zijn “10-Free”. 100% vegan

Website // In Nederland te koop bij Nourished.

PÜR

Amerikaans make-up merk met deels natuurlijke ingrediënten. Veel vegan opties. Zie ook mijn eerdere review.

Website // Te koop bij Beauty Bay.

Sukin

Natuurlijk en deels biologisch verzorgingsmerk uit Australië. 100% vegan.

Website // Te koop bij Holland & Barrett.

Supergoop

Amerikaans huid- en lichaamsverzorgingsmerk met zonbescherming. 100% vegetarisch en veel vegan opties.

Website // In Nederland te koop bij Babassu.

Dierproefvrije updates - September 2017

Weer terug op de dierproefvrije lijst

En dan staat er nog een nieuw merk op de dierproefvrije lijst: INIKA. Dit (compleet vegan!) merk stond eerder op mijn lijst, maar kon/wilde helaas tijdens mijn jaarlijkse check mijn vragen niet meer beantwoorden. Gisteren heb ik met dank aan de Nederlandse distributeur een update mogen ontvangen: INIKA is nog steeds dierproefvrij en voldoet aan al mijn eisen. Ik heb ze daarom weer op de dierproefvrije lijst gezet.

Helaas niet meer op de dierproefvrije lijst…

Nog even een kleine update over ZAO, een merk dat ik vorige maand uit mijn lijst gehaald heb. Ik kreeg hier een aantal vragen over, mede omdat ze zelf nog aangeven dierproefvrij te zijn. Het klopt dat ze op dit moment nog dierproefvrij zijn. Bij mij hebben ze echter in augustus aangegeven dat ze bezig zijn met de verkoop in China. Ze werken al met een Chinese partner samen en alhoewel de producten op dit moment nog niet te koop zijn in mainland China, zijn ze hier dus wel mee bezig. Daarom heb ik het merk uit voorzorg uit mijn lijst gehaald, maar nog niet op de dierproeven lijst gezet. Wanneer ze officieel in China verkopen moet ik ze helaas verplaatsen naar de lijst van merken die in China verkopen. Er bestaat nog een kleine kans dat ze niet met de verkoop in China doorgaan, indien dit het geval is zal ik jullie hierover informeren.

Cruelty Free Beauty update

Wil je Naoki supporten? Ook Cruelty Free Beauty, mijn vegan beauty overzicht/shop, heb ik afgelopen week weer aangevuld met nieuwe producten. Mocht je een aankoop via deze site doen, dan krijg ik in bepaalde gevallen een kleine vergoeding van de webshops met wie ik samenwerk. Een link delen via social media naar de dierproefvrije lijst of mijn blog waardeer ik natuurlijk ook :)

Dat waren de updates van deze maand, ik ben vooral heel blij met de toevoegingen van Kat von D en PUR – twee van mijn favoriete make-up merken op dit moment!

 1. Wat fijn dat er in de lijst met updates dit keer vooral nieuw toegevoegde merken staan op de dierproefvrije lijst. Dat is toch een goed teken :) Van Kat von D wil ik ook snel eens producten uitproberen. Ik heb daar al zoveel goede verhalen over gehoord. Wat fijn dat het merk nog vegan opties aanbiedt ook!

 2. Inderdaad fijn dat er nieuwe merken bijkomen! Ik had nog een kleine vraag over het merk Yes To …. Ze staan nog op je dierproefvrije lijst, maar ik merkte onlangs dat ze hun cruelty free logo van hun verpakkingen hebben gehaald. Heb je hier toevallig wat meer info over?

 3. Heel erg bedankt! Jammer maar echt goed om te weten dat ik van ZAO naar een ander merk zal moeten overstappen (had bijna een nieuwe concealer besteld). Gelukkig kan ik hier veel opties vinden :-).

 4. Wat heb je toch prachtige Australische merken aan jouw update toe kunnen voegen. Het land heeft zoveel mooie pure en natuurlijke merken, en ben blij te horen dat steeds meer merken Nederland bereiken :) Bedankt weer voor alle energie die je erin steekt om het ons weer een stukje makkelijker te maken!

 5. Mooie lijst weer.
  En voor iedereen die het wil weten: Sukin wordt vanaf heden verkocht bij Holland & Barret (voorheen De Tuinen).
  Mooie producten voor een mooie prijs :-)

 6. Super!
  Ik wil er ook nog bij zeggen dat ik handig vind dat je een onderscheid maakt tussen vegetarisch en vegan en dat je ze allebei benoemd. Veel dierproefvrije websites geven alleen aan dat merken vegan producten hebben.

  Mijn persoonlijk opgestelde regels voor het kopen van cosmetica zijn als volgt:
  Ik koop het liefste alleen producten van merken die een 100% vegetarisch beleid hebben en binnen dat bedrijf koop ik dan het liefst de vegan producten (met bijenwas en lanoline heb ik iets minder moeite).

  Wanneer een bedrijf veganistische opties heeft, maar ook producten met karmijn en zijde (en dierlijke vetten e.d.), dan kies ik toch niet snel voor dat bedrijf om er iets van te kopen. (Eigenlijk niks, met uitzondering van Etos douchegel…)

  Zoals je begrijpt werkt dat vaak lastig, maar zoals jij de merken beschrijft kan ik er zeker wat mee!

  • Wat goed dat je er zo bewust mee bezig bent :) Ik koop mijn huid-, lichaams- en haarverzorging zo goed als natuurlijk en veganistisch, het liefst ook van merken die geheel vega(n) zijn zoals Antipodes en PAI. Alleen make-up, dat blijft een lastige ;) Omdat zowel reguliere als natuurlijke merken vaak karmijn gebruiken, voornamelijk de wat “luxere” merken waar ik vaak voor val. Ik ben dan ook erg benieuwd naar Hiro en las laatst dat Kat von D streeft naar een compleet veganistisch assortiment, dat maakt het zoveel makkelijker!

 7. weet je toevallig of welde dierproefvrij is. ze zeggen wel dat welde 100% natuurlijk is en ik vroeg me daarom af of het dierproefvrij is.

  • Ja klopt, ik wilde het updaten na de officiële lancering maar zie dat ze al verkrijgbaar zijn ;) Ik zal het vermelden.

 8. Hallo Naoki, elke maand even jouw lijst checken, ik ben eer erg blij mee, nu heb ik een vraag, cake De Bertrand en L’othanique, en Nesti dante, weet je daar ook achter te komen,, alvast bedankt !

 9. Beste,

  Ik kocht zonet make up van het Belgische merk Cent pur Cent. Ze beweren volledig natuurproduct te zijn, vrij van enige dierproeven. Is dit merk u gekend?

  Met vriendelijke groeten,
  Veerle

  • Ze zullen waarschijnlijk wel dierproefvrij zijn, aangezien ze volgens mij enkel in België produceren en verkopen :) Helemaal natuurlijk of vegan zijn ze helaas niet, je kunt de ingrediënten nalopen op de website. Het is een mix van natuurlijk, synthetisch en dierlijke ingrediënten.

  • Kan ik helaas geen uitspraken over doen, ze staan dan ook op mijn ‘overige merken’ lijst (zie boven in het menu).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fair Fashion Outfit 01

Fair Fashion Outfit #01

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3

Persoonlijk stijl