Dierproefvrije updates – November 2017

Dierproefvrije updates – November 2017

Vlak voor het einde van de maand heb ik weer een overzicht gemaakt met alle dierproef(vrije) updates van november. Ik heb deze maand 16 merken benaderd, waarvan ik er inmiddels 6 op mijn dierproefvrije lijst heb kunnen zetten. Helaas heb ik ook twee merken op mijn lijst van merken die op dieren testen moeten zetten, waaronder een van mijn favoriete merken…

Nieuwe dierproefvrije merken

Allereerst de nieuwste dierproefvrije merken. Onderstaande merken hebben allemaal persoonlijk antwoord kunnen geven op mijn vragen rondom hun dierproevenbeleid. Ze verkopen niet in mainland China en bieden naast hun dierproefvrije assortiment ook een aantal vegan opties aan.

BECCA

Luxe make-up merk uit Amerika, sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Is onderdeel van Estée Lauder.

Website // Te koop bij Douglas.

House of Mistry’s

Natuurlijke verzorgingsproducten voor lichaam, haar en huid. Het gehele assortiment is vegetarisch met veel vegan opties.

Website // Te koop bij Heel Natuurlijk.

Dierproefvrije updates – November 2017

Kaerel Skin Care

Nieuw verzorgingsmerk voor mannen van Nederlandse bodem. Natuurlijke ingrediënten en geheel veganistisch.

Website // Te koop op hun website.

NUI Cosmetics

Natuurlijk make-up merk uit Duitsland. Geheel veganistisch.

Website // Te koop op hun eigen website en bij o.a. De Groene Drogist.

The Rub Scrub

Natuurlijke lichaam- en gezichtsscrubs van eigen bodem. Geheel veganistisch.

Website // Te koop op hun website.

Dierproefvrije updates – November 2017

Trust Fund Beauty

Nagellak & lipstick-merk uit Amerika. Geheel veganistisch.

Website // Te koop in hun eigen webshop en enkele kleuren bij Epiphanie Beauty.

Nieuw op de dierproeven lijst

Ik heb 2 merken aan de lijst van merken die op dieren testen / in China verkopen toegevoegd: Bourjois & Naturtint. Beide merken verkopen helaas in China, waardoor er een grote kans bestaat dat de producten op dieren getest worden. Bourjois heeft trouwens nooit op mijn dierproefvrije lijst gestaan, omdat ze altijd vage antwoorden in hun mails gaven.

Naturtint is een ander verhaal. Zij stonden wel op mijn dierproefvrije lijst en dit merk raad ik al jaren aan, omdat ze vegan haarverf maken. Een paar dagen geleden kreeg ik van een oplettende lezer een comment dat ze iets over China las op de website van Naturtint. Ik heb dit gecontroleerd, maar dacht in eerste instantie dat dit om Hong Kong ging (waar dierproeven niet verplicht zijn). Ik heb ze wel meteen een mail gestuurd en ben de volgende dag op onderzoek uitgegaan. Ik ben in het Chinees gaan zoeken via Google en kwam tot mijn grote teleurstelling een persbericht (1) tegen waar in staat dat ze sinds 2014 in China verkopen en tevens hun Chinese website, inclusief verkooppunten in fysieke winkels in China (2). Dit stelt me erg teleur, omdat ik jaarlijks bij Naturtint controleer of ze nog dierproefvrij zijn en steeds specifiek vraag of ze in China verkopen, waarop hun antwoord steeds “nee” was. Ze liegen hun Westerse consumenten dus voor, want ze betalen achter onze rug om voor dierproeven in China. Erg jammer, ik zal dit merk dan ook niet meer aanraden op Naoki.

Ook benaderd

De volgende merken heb ik in de afgelopen weken ook benaderd, maar nog niets van vernomen:

Aquolina
BadLab
Black Opal
Carmex
Electric Ink
Good Virtues
Kiss
Philip Martin’s
Splat
Susanne Kaufmann

Een merk dat ik afgelopen maand benaderd heb dat wel heeft geantwoord is The Beauty Bakery. Helaas gaven ze aan op dit moment geen tijd te hebben om te controleren of de producten en ingrediënten die ze inkopen inderdaad dierproefvrij zijn. Wie weet kan ik dit merk in de toekomst wel op de lijst zetten.

Ik ben blij dat ik weer een aantal mooie merken heb kunnen toevoegen aan de lijst, ik hoop in december nog meer merken te kunnen toevoegen. Wel vind ik het erg jammer van Naturtint, ik hoop dat ik daar een alternatief voor kan vinden want ik gebruik hun haarverf al een hele tijd… Tips zijn welkom!

bronnen: 12

 1. Wat onwijs oneerlijk dat Naturtint er zo omheen draait en er niet voor uitkomt dat ze ook in China verkopen. Goed dat je dat hebt onderzocht! Gelukkig zijn er ook een paar fijne merken toegevoegd aan de dierproefvrije lijst!

 2. Ik zag je tweets voorbij komen, mega k*t, oeps ik mag niet schelden! Maar je bent zo goed bezig meis! Ik ben trouwens blij dat Bourjois nu ook een plekje heeft, ook al is het het verkeerde plekje, maar dan kan ik mijn lezers tenminste ook weer informeren en verwijzen naar jouw lijst!

 3. Hoi Sophie. Zou je misschien Soap and Glory kunnen onderzoeken? Deze is als het goed is binnenkort bij Douglas te koop.

  • Ooh daar ga ik meteen mee aan de slag – dit was jarenlang mijn favoriete merk (ik kocht het destijds bij Target in Amerika haha, ik kan de geur van de douchegels nog zo naar boven halen). Super dat ze eindelijk naar Nederland komen!

 4. Dank voor de updates weer! Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden. Qua dag- en nachtcrème ben ik trouwens voor de twee best geteste gegaan, die ook dierproefvrij zijn: Kruidvat Hydro (dag) en Cien Q10 (nacht). Opgelost dus!

 5. Wat balen van Naturtint! Het is al erg genoeg dat ze kiezen voor de Chinese markt maar om er dan ook nog oneerlijk over te zijn?

  Misschien toch Herbatint weer is proberen? En het kan ook een mooi moment zijn weer is voor een andere kleur te gaan 😉

  • Ik denk dat ik inderdaad voor Herbatint ga kiezen, ik wil nog even blond blijven en zie dat zij mooie asblonde tinten hebben! :)

 6. Wat een teleurstelling is dat zeg als een merk je gewoon zo belazerd!
  The beauty bakery koopt hun producten in van de site the soap shop.
  Ik zag ineens een heleboel overeenkomsten met beide shops. Weet alleen niet of ze er alles vandaan halen.
  Maar dacht misschien heb je er wat aan.

 7. Ik kan er niet bij dat merken mensen voorliegen. Wel extra fijn dat jij zulke oplettende lezers hebt! En weer wat mooie merken op de lijst, dat maakt mij heel erg blij. Hopelijk blijft deze lijst iedere maand groeien <3

 8. Begrijp ik goed dat zowel Becca als Estee lauder dierproefvrij is? Ik dacht altijd dat estee lauder echter niet dierproefvrij was, omdat het een luxe ding is.
  Heeft de herbatint ook highlighter?

  • Becca is dierproefvrij. Estee Lauder test zelf niet meer op dieren, maar betaalt wel voor dierproeven in China zodat hun producten daar verkocht kunnen worden, daarom vermeld ik het ook op de lijst en in dit artikel.

   Ik heb nog geen ervaring met Herbatint en ken hun assortiment nog niet helemaal, maar als het me bevalt zal ik het op Naoki reviewen :)

 9. Ahh balen van Naturtint, die kleur staat je altijd zo mooi! Zijn er geen kappers die vegan/biologische haarverf gebruiken? Of verf je het liever zelf? Ik vind dat ook altijd zo moeilijk met haarverf.

 10. Vervelend dat Naturtint gewoonweg liegt. Wat The Beauty Bakery betreft ging ik ervan uit dat het merk proefdiervrij is! Ik hoop oprecht dat het ook effectief zo is…

 11. Dank voor al je goede werk!Heb jij al eens geïnformeerd bij I.C.O.N products naar de haarverf? Ik zie ze niet terug op jouw lijst. De haarverzorging wordt in ieder geval gepresenteerd als Vegan. Ik kan nergens vinden of ze ook in China leveren? Ik dacht alleen VS en EU. Ik zie ze ook niet terug in de Petalijst. Ik hoop dat dit klopt want ik gebruik de producten al jaren met veel plezier.

 12. Ik gebruik ook naturtint maar nu ik lees dat ze in China verkopen gebruik ik het dus niet meer maar wat ik wel graag wil weten is herbatint wel geschikt voor veganisten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame cadeaus voor de feestdagen van Wolf and Storm

Duurzame cadeaus voor de feestdagen van Wolf & Storm

Mijn meditatie challenge fail (en waarom dat oké is)

Meditatie challenge fail