Dierproefvrije updates – Januari 2018

Dierproefvrije updates – Januari 2018

Op deze laatste dag van de maand wil ik heel graag een aantal mooie dierproefvrije merken met jullie delen die ik onlangs heb kunnen toevoegen aan de dierproefvrije lijst. Omdat ik december heb overgeslagen, vermeld ik ook de merken die ik in december heb toegevoegd, want die verdienen natuurlijk ook nog wat extra aandacht.

Nieuwe dierproefvrije merken

Allereerst de nieuwste dierproefvrije merken die ik in december en januari heb kunnen toevoegen aan de lijst. Al deze merken hebben persoonlijk antwoord kunnen geven op mijn vragen rondom hun dierproevenbeleid. Ze verkopen niet in China en bieden naast hun dierproefvrije assortiment ook een aantal vegan opties aan.

AVA natural skin care

Nieuw natuurlijk verzorgingsmerk uit Nederland. Het assortiment is vegetarisch.

Website // Te koop op hun website.

Aypa

Natuurlijke en biologische verzorgingsproducten voor de huid. Het gehele assortiment is veganistisch.

Website // Te koop bij Eve’s Kiss.

BLOOMR

Natuurlijk en vegan poeder voor je tanden, gemaakt van houtskool.

Website // Te koop op hun website.

Embryolisse

Verzorgingsmerk uit Frankrijk voor huid en lichaam. Vegan opties verkrijgbaar.

Website // Te koop op hun eigen website en bij verschillende parfumerieën.

Good Virtues

Producten voor huid, haar en lichaam, gecertificeerd halal. De hele collectie is tevens veganistisch.

Website // Te koop in hun Nederlandse webshop.

Dierproefvrije updates – Januari 2018

Maria Nila

Vegan haarverzorgingsmerk uit Zweden. Gecertificeerd dierproefvrij & veganistisch.

Website // Te koop bij verschillende haarsalons.

Soap & Glory

Verzorgingsmerk uit Engeland met producten voor huid, haar, lichaam en make-up.

Website // Te koop bij webshop Cozy Favorites en hopelijk ook snel bij Douglas… ;)

Tints of Nature

Haarverzorging & kleuring zonder ammonia. Alle haarverf is veganistisch, de overige producten in ieder geval vegetarisch.

Website // Te koop bij o.a. G&W Gezondheids Winkel.

Wat maakt je mooi

Verzorgingsmerk uit Nederland met producten voor huid, haar en lichaam. Onlangs is het gehele assortiment veganistisch gemaakt.

Website // Te koop op hun website.

Ook benaderd

De volgende merken heb ik in de afgelopen weken benaderd, maar nog niets van vernomen of nog mee in gesprek:

4711
Alexandre Fabelle
Balance Me
Dille & Kamille
Dr. Grandel
EnergyBalance
I.C.O.N.
JYB Cosmetics
KISS
Lottie London
Mascot
Pink Gellac

Dierproefvrije updates – Januari 2018

Nieuws: Too Faced weer in Nederland te koop

Ik heb nog een nieuwtje dat ik met jullie wilde delen: het mooie dierproefvrije merk Too Faced is sinds kort weer in Nederland te koop! Ik gebruik hun producten al jaren en heb op Naoki al verschillende producten gereviewd. De producten zijn in verschillende winkels van Douglas te koop (hier in Den Haag bijvoorbeeld in De Passage) en uiteraard ook in hun webshop. Mijn favorieten? De ‘Better than Sex’ mascara en de mooie oogschaduwpaletten.

Ik ben blij dat ik weer een aantal mooie merken heb kunnen toevoegen aan de lijst. Mist er nog een merk op de lijst of heb je vragen over een van de nieuwe merken? Laat het me weten in de comments of via de mail!

 1. Wat fijn dat er weer nieuwe merken op de dierproefvrije lijst staan! Altijd mooi nieuws :) Ik ben benieuwd naar de merken waar je nog mee in gesprek bent, vooral Little Lottie. Het zou zo leuk zijn als zij ook dierproefvrij zijn.
  Bedankt voor de fijne update! :)

 2. Too Faced is vorig jaar toch verkocht aan Estee Lauder? Ik denk dat het wel interessant is om te zien of ze ook naar China aan het uitbreiden zijn nu…

  • Klopt, maar ze zijn nog steeds gecertificeerd dierproefvrij en hebben aangegeven geen interesse in de Chinese markt te hebben totdat de wetgeving verandert. Ik houd het natuurlijk wel in de gaten, mochten ze van gedachten veranderen ;)

  • Ja meende ik ook al gelezen te hebben een tijd terug. Vind het een mooi merk en ook leuk dat het bij de ingrediënten bij Douglas ( sommige producten van Too Faced) * Vegan Friendly staat. Maar toch twijfel ik of ik producten wil kopen van dit merk, juist omdat Estee Lauder het gekocht heeft.

 3. Soap & Glory test niet zelf maar kon voordien niet garanderen dat hun ingrediënten niet op dieren waren getest, te lezen in hun policy. Is dat inmiddels dan veranderd? Hoop het want zijn zalige producten, ik vond het jammer dat ik ze niet meer kon kopen.

  • Ze geven inderdaad aan dat ze niet kunnen garanderen dat er voor 2013 geen ingrediënten op dieren getest zijn, maar dat klopt natuurlijk ook omdat daarvoor in de EU nog ingrediënten op dieren getest werden. Aangezien ze zelf nooit op dieren getest hebben en ze in Engeland (sinds 2013 productie geheel dierproefvrij door de wet) produceren, zijn ze sindsdien wel echt dierproefvrij.

 4. Oh, wat een mooie merken! Naar Soap & Glory en Wat maakt je mooi ben ik ontzettend benieuwd, alleen moet ik eerst maar eens wat dingen opmaken. :’)

 5. Jaa Too Faced. Ik vind die Better Than Sex ook erg goed, maar nu i kweinig geld heb neig ik toch meer naar die budget versie van Catrice. Ik vroeg me af, Too Faced is toch geen duurzaam merk en ook niet natuurlijk? Zijn er dan nog voordelen van die boven die van Catrice?

  • De mascara van Catrice is echt prima, ik gebruik hem graag, maar als je hem vergelijkt met bijvoorbeeld Too Faced of Charlotte Tilbury dan winnen die laatste twee. In mijn ervaring geven de wat duurdere mascara’s echt veel volume, blijven ze de hele dag zitten en krijg ik ook vaak complimenten als ik ze draag. Maar als je niet veel geld wilt uitgeven en gewoon een prima mascara wilt gebruiken, dan is die van Catrice ook goed :)

 6. vandaag bij apotheker staaljes van producten van Galénic meegekregen en dat was op mijn vraag of het zeker dierproefvrije producten waren; zij (de apothekeres) heeft naar de firma gebeld en daar werd bevestigd dat de verzorgingsproducten van Galénic dierproefvrij zijn. Maar daar ze niet op jouw lijst staan, noch op de lijst die ik van Gaia heb gekregen heb ik mijn twijfels. Hoe kan ik dat nu zeker weten ?

  • Volgens mij wordt dit merk niet in Nederland verkocht, dus ik kan je hierbij niet helpen helaas. Je kunt ze zelf altijd een mail sturen met de vraag of ze dierproefvrij zijn qua producten en ingrediënten en zo ja, sinds welke datum. En check even of ze in China verkopen, want het moederbedrijf van Galenic verkoopt andere merken die in China zitten (en die ze du sop dieren testen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dr. Organic Charcoal Review

Dr. Organic Charcoal Review

Douglas Naturals Beauty Oil for Hair

Douglas Naturals Beauty Oil for Hair