Dierproefvrije updates – augustus 2018

Dierproefvrije updates - augustus 2018

In dit artikel heb ik alle updates wat betreft dierproef(vrije) merken van de afgelopen maand verzameld. Inclusief 6 nieuwe dierproefvrije merken, een overname door L’Oréal en waarom ik twee nieuwe merken met vegan keurmerk niet zal toevoegen aan de dierproefvrije lijst.

Nieuwe dierproefvrije merken

Onderstaande 6 merken heb ik in de afgelopen weken kunnen toevoegen aan de dierproefvrije lijst. Al deze merken hebben persoonlijk antwoord kunnen geven op mijn vragen rondom hun dierproevenbeleid. Ze verkopen niet in China en bieden naast hun dierproefvrije assortiment ook vegan opties aan.

Botanique

Betaalbare natuurlijke verzorgingsproducten uit Nederland. Producten bevatten een BDIH certificaat. Alle producten zijn veganistisch.

Website // Te koop bij Ekoplaza.

Byron Bay

Nederlands merk met zonbescherming, after sun en haar & hoofdhuid bescherming tegen de zon.

Website // Te koop bij Kruidvat.

i+m

Natuurlijke verzorgingsproducten voor lichaam en haar uit Duitsland. De producten bevatten een BDIH certificaat. Alle producten zijn veganistisch.

Website // Te koop bij Druantia.

Le Labo

Luxe en unieke parfum, lichaamsverzorging en geurkaarsen uit New York. Alle producten zijn veganistisch.

Website // Te koop bij De Bijenkorf.

V01

“8-FREE” nagellak uit Duitsland. Alle producten zijn veganistisch en worden in Duitsland geproduceerd.

Website // Te koop bij Druantia.

Zoya Goes Pretty

Natuurlijke verzorgingsproducten voor lichaam en gezicht. Alle producten zijn vegetarisch en een groot deel veganistisch.

Website // Te koop bij Big Green Smile.

Dierproefvrije updates - augustus 2018

Nieuw op de dierproeven / China lijst

MIU MIU
Nudestix

Beide merken verkopen hun producten in mainland China, waar ze op dieren getest kunnen worden.

Ook benaderd

De volgende merken heb ik in de afgelopen maand benaderd, maar nog niets van vernomen of ben ik nog mee in gesprek:

2B
Be for Beauty
BYBI
DENIS
Earthwise Beauty
ELEVEN Australia
Equivalenza
Erborian*
Fitglow Beauty
Georganics
Huda Beauty**
Hynt Beauty
Indemne
Kryolan*
label.m
Live Botanical
LEAHLANI
Maria Galland
Miss W
Natessance
NO-AD
Pachamami
Pixi

* deze twee merken hebben mijn mail beantwoord maar hebben nog niet al mijn vragen beantwoord.
** kan op dit moment nog niet al mijn vragen beantwoorden, geven wel aan bezig te zijn met een dierproefvrij certificaat.

Overige updates

Dierproefvrije updates - augustus 2018

Over ‘Love, Beauty and Planet’ en ‘Nature Box’

Ik schreef hier vorige maand al een artikel over en nu zijn de merknamen bekend: Love, Beauty and Planet van Unilever en Nature Box van Schwarzkopf. Ik heb beide merken op mijn overige merken lijst gezet, omdat de bedrijven hierachter niet dierproefvrij zijn. Beide merken zijn namelijk geen echte merken als in dat het een nieuw of apart bedrijf is. Beide merken zijn productlijnen van merken die op dieren testen. Vandaar dat je deze ‘merken’ niet op de dierproefvrije lijst zult vinden, aangezien ik voor mijn dierproefvrije lijst merken beoordeel en niet afzonderlijke producten.

Het kan wel zo zijn dat de producten op dit moment nog dierproefvrij zijn, mits ze niet in China verkocht (gaan) worden zoals overige producten van Schwarzkopf en Unilever.

L’Oréal neemt Logocos over

In mijn laatste update kon je lezen dat ik de merken Logona en Sante weer had toegevoegd aan de dierproefvrije lijst. Helaas heb ik beide merken eerder deze maand van een kenmerk moeten voorzien, want Logocos, het bedrijf achter Logona en Sante, is onlangs overgenomen door L’Oréal. De producten zijn op dit moment nog dierproefvrij, maar het moederbedrijf dus niet meer. Ik zal beide merken in de gaten houden en mochten ze weer richting China gaan (beide merken waren tot 2013 actief op de Chinese markt), verplaats ik ze uiteraard weer op de dierproeven lijst.

Dit waren alle updates voor afgelopen maand. Mochten jullie nog tips hebben qua nieuwe merken of vragen hebben over bovenstaande dan hoor ik dat natuurlijk graag. De dierproefvrije PDF (handig om op te slaan zodat je hem ook offline kunt bekijken) is weer aangevuld met de nieuwste merken. Je kunt hem hier downloaden.

 1. Super om weer op de hoogte te zijn. Vraagje, klopt het dat er geen zoekfunctie meer is op je site? (Ik lees steeds op m’n mobiel.)Sinds een paar dagen zie ik dat niet meer. Ik vond dat zo makkelijk om te kijken als ik iets wilde weten. ;))

  • Hi Ingeborg, bedankt voor het doorgeven – ik heb twee dagen geleden aan de achterkant van Naoki.nl gesleuteld en ben vergeten op mobiel te checken of het nog wel werkt ;) Ik heb het net aangepast, als het goed is zie je nu het menu en de zoekfunctie weer :)

 2. Ik zag nature box in de kruidvat en door de labels die erop stonden (vegan label met name) dacht ik dat het wel goed zat.
  Toen ik thuis, onder de douche de fles bestudeerde zag ik Schwarzkopf logo. toen voelde ik me wel genept. Ik ga de fles opmaken, maar met tegenzin.

  Love, Beauty and Planet zag in de appie en vond ik enorm lekker ruiken! maar 10 euro voor een fles zeep ging me echt te ver, gelukkig niet gekocht dus :)

  • Ik heb al zeker 20 mailtjes ontvangen van lezers die er ook voor vielen en bij thuiskomst pas het Schwarzkopf logo zagen ;) Gewoon opmaken en de volgende keer weer van een dierproefvrij merken iets kopen :)

 3. Indemne wordt verkocht via SoloBioMooi; als blijkt dat die niet dierproefvrij is, stuur ik daar ff een mailtje naartoe, want dan vind ik dat wel heel jammer.

 4. Ah love Le Labo, heb gisteren in de Bijenkorf tijdje met de verkoopmedewerkster gekletst. Als je een fles koopt, zetten ze kosteloos een persoonlijk tekstje op de flacon. Iemand had er 1 “a new beginning” op laten zetten, dat vond ik echt heel leuk haha :).

  • Was dit het merk dat je eerder bedoelde waar we op zoek naar zijn gegaan? Ik vind het zo’n mooi merk en super dat alles vegan is! :)

 5. Hallo! Waarschijnlijk hebt je al hierover wat gezegd… alleen heb ik je site vandaag ontdekt. Ik zie niet op je dierproofvrij lijst de merk Weleda. Ze zeggen dat ze 100% dierproofvrij zijn en alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken. .. waarom wordt die merk niet genoemd? Ik vind het heel belangrijk om dpf producten te kopen (en indien mogelijk ook veganistisch) en nu ben ik op zoek naar verantwoordelijk producten voor baby’s. Alvast bedankt! !

  • Weleda staat voor nu nog op mijn overige merken lijst, wie weet in de toekomst op mijn dierproefvrije lijst :) Ze zijn namelijk niet altijd dierproefvrij geweest en ik wil op dit moment enkel bedrijven promoten die dat wel 100% zijn.

 6. Hoi!
  Ik ben benieuwd wat Huda beauty gaat doen. Laatste wat ik hoorde was dat ze wimpers hebben van echt dierenhaar. Dan zijn ze naar mijn mening niet crueltyfree. Dus ben benieuwd hoe het zit en wat jij er van vindt. Groetjes!

  • Veel wimpers (en ook haarborstels) worden gemaakt met dierlijke haren helaas – ook van dierproefvrije merken. Dat staat dus wel los van elkaar, ook al zou ik het zelf niet gebruiken ;)

   • Dank voor je antwoord! Zo gek vind ik dat…wel dierproefvrij maar wel echte haren gebruiken. De manier waarop de haren ‘geoogst’ worden is vaak alles behalve fijn voor de dieren. Dus voor mij ook een no go. Maar wel lastig om daar achter te komen soms.

 7. Hoi Sophie!

  Ik vind nergens informatie over T. LeClerc.
  Ik heb ooit ergens gelezen dat hun producten dierproefvrij zijn.

  Zou jij uitsluitsel kunnen geven?

  Thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Revolution Pro Brow Pomade 'Blonde'

Revolution Pro Brow Pomade ‘Blonde’

De voordelen van squalaan in huidverzorging

De voordelen van squalaan in huidverzorging