Dierproefvrije merken in het buitenland (+ vakantie update)

Dierproefvrije merken in het buitenland

Een paar weken geleden kondigde ik het al aan: ik ben bezig met een buitenlandse dierproefvrije lijst. Hij is nog niet helemaal compleet, maar aangezien het vakantieseizoen is begonnen wilde ik vandaag alvast delen wat ik heb gevonden. In dit artikel vind je zo’n 70 dierproefvrije merken die verkrijgbaar zijn bij winkelketens in het buitenland. Ik heb de 3 landen meegenomen waar ik de meeste vragen over krijg: Duitsland, Engeland en Noord Amerika.

Onderstaande merken zijn verkrijgbaar in fysieke winkels (de winkel staat tussen haakjes) in de desbetreffende landen. Ik vermeld hier specifiek de merken die niet in Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn. Uiteraard zijn alle merken die in Nederland dierproefvrij zijn en op mijn dierproefvrije lijst staan ook in onderstaande landen dierproefvrij.

Dierproefvrije merken in Duitsland

Aiko System (Müller)
Alterra (Rossmann)
Alverde (DM)
Aveo (Müller)
Balea (DM)
Body & Soul (Müller)
For your Beauty (Rossmann)
i + m (DM)
Isana (Rossmann)
Jessa (DM)
Mel Merio (Rossmann)
Müller Kosmetik (Müller)
RdeL Young (Rossman)
Réell’e (DM)
Saubär (DM)
Soap & Glory (Douglas)
Sundance (DM)
Terra Naturi (Müller)
Trend it up (DM)

Voor meer informatie en dierproefvrije merken die verkrijgbaar zijn in Duitsland check ook de blog Kosmetik-Vegan.de en de Duitse dierproefvrije lijst van PETA.

Dierproefvrije merken in Engeland

3INA
Ardell (Superdrug)
Asda eigen merk (Asda)
B. (Superdrug)
Dirty Works Beauty (Sainsbury’s)
Eyeko (Space NK)
Herbivore (Space NK)
Hourglass (John Lewis, Space NK)
Isle of Paradise (Boots)
Kat von D (Debenhams)
Maui Moisture (Boots)
Model’s Own (Boots, Superdrug)
Nad’s (Boots)
Nip + Fab (Boots, Superdrug)
Paul Mitchell (Paul Mitchell salons)
Sainsbury’s eigen merk (Sainsbury’s)
Skin Doctors (Boots)
Soap & Glory (Boots)
Spectrum (Boots)
Stella McCartney (Boots, John Lewis)
Superdrug eigen merk (Superdrug)
Trilogy (ABC Pharmacy)

Voor meer informatie en dierproefvrije merken die verkrijgbaar zijn in Engeland check ook de blog van Friendly and Free en de Leaping Bunny lijst van Cruelty Free International.

Dierproefvrije merken in Noord Amerika

Acure (Target, Whole Foods)
Ardell (Walmart)
Aubrey Organics (Whole Foods)
Bare Minerals (Sephora, Ulta)
Bite Beauty (Sephora)
Cake Beauty (Ulta)
Colourpop (Sephora, Ulta)
Deep Steep (Whole Foods)
e.l.f. Cosmetics (Target, Ulta, Walmart)
Flower Beauty (Ulta, Walmart)
Hard Candy (Walmart)
Herbivore (Sephora)
Hourglass (Sephora)
JASON (Whole Foods)
Jordana (Walmart)
Josie Maran (Sephora)
Kat von D (Sephora)
KORA Organics (Sephora)
Lavanila (Sephora, Ulta)
Milk Makeup (Sephora)
MyChelle
NCLA (Target)
Paul Mitchell (Walmart)
Physician’s Formula (Target, Walmart)
PUR (Ulta)
Stella McCartney (Sephora)
Sunday Riley (Sephora)
Tarte (Sephora, Ulta)
The Honest Company (Target, Ulta)
The Ordinary (Sephora)
Tom’s (Walmart, Whole Foods)
Wet’n’Wild (Target, Walmart)
Youth to the People (Sephora)

Voor meer informatie en dierproefvrije merken die verkrijgbaar zijn in Noord Amerika check ook de blog van Logical Harmony, Cruelty Free Kitty en de dierproefvrije lijst van PETA.

Tips voor overige merken

Ga je naar een ander land op vakantie of wil je in een buitenlandse webshop iets bestellen van een ander merk? Bij twijfel of ze dierproefvrij zijn, check dan de volgende internationale lijsten waar nog veel meer dierproefvrije merken op vermeld staan:

Cruelty Free International
PETA
Choose Cruelty Free

Verder hebben cosmeticamerken op hun website in de ‘FAQ’ meestal wel wat informatie staan over het dierproefvrij zijn of niet. Als ze dierproefvrij en / of vegan zijn, dan vermelden ze dit vaak ook duidelijk op hun website. Doe wel nog even een check of het merk niet toevallig China bij hun verkooppunten heeft staan. Net zoals in Nederland zijn de meeste lokale Europese merken daarnaast automatisch (door de EU wetgeving) dierproefvrij. Denk aan huismerken in de drogist en supermarkt of kleinere merken die enkel in hun eigen land verkopen.

Er zullen vast dierproefvrije merken missen in dit overzicht, ik heb gezocht naar merken die wat bekender zijn in deze landen en die makkelijk verkrijgbaar zijn. Mist er een mooi dierproefvrij merk (het liefst met dierproefvrij keurmerk) in dit overzicht? Laat het gerust weten in de comments of via de mail, dan doe ik onderzoek en kan ik het eventueel nog toevoegen. Ik zal dit artikel blijven uitbreiden en eventueel nog andere landen toevoegen.

… en ik ga ook op vakantie

De komende dagen ga ik me eerst volledig focussen op het updaten van de dierproefvrije lijst. Ik ga een groot deel van de merken opnieuw benaderen voor hun actuele dierproevenbeleid, zal de statements updaten en weer een (vegan) ingrediënten check doen. Daarnaast komen er nieuwe pagina’s aan waar de dierproefvrije / vegan statements op vermeld staan, deze keer per letter zodat het wat overzichtelijker wordt. Een paar dagen later neem ik een weekje vrij en ga ik met mijn vriend op vakantie naar Stockholm. Op Naoki zal het daarom de komende anderhalf / twee weken wat rustiger zijn: er zullen geen nieuwe artikelen online komen en ik zal minder actief zijn op social media. Belangrijke mailtjes beantwoord ik wel, andere mails zullen even moeten wachten totdat ik terug ben.

Mocht jij binnenkort op vakantie gaan: veel plezier! En zo niet, geniet van het heerlijke weer in Nederland de komende weken! :)

 1. Wat een fijn en handig artikel! Ik ga het erbij houden als ik een keer naar een van deze landen ga :) En gaaf zeg, jullie vakantie naar Stockholm! Dat is een prachtige stad, dus jullie gaan het er vast naar je zin hebben. Veel plezier alvast!

 2. Wauw wat een fijne lijst heb je er van gemaakt. Super fijn dat er nu ook van de buitenlandse landen lijsten zijn.
  Dat heeft vast veel werk en tijd gekost, super dat je dit doet.
  Fijne vakantie!

 3. Wat top dat je dit gedaan hebt Sophie! Ik kijk zelf vaak op vergelijkbare sites als die van jou maar dan de Engelse of Amerikaanse variant om merken die daar verkocht worden te controleren maar altijd extra fijn ze ook bij jou te kunnen checken :)

  Ik denk dat voor Noord Amerika de volgende merken wel een goede zijn Coola en MyChelle. Beide online en winkels te koop zoals Sephora, Ulta, Dermstore. Coola is trouwens ook (online) in Nederland te koop bij Hudson’s Bay en via Engelse websites. Beide merken zijn cruelty free en hebben veel vegan opties. De (meeste) zonnebrands van deze merken zijn ook reef safe omdat ze geen chemische maar fysische filters bevatten.

  Voor Engeland lijken 3INA en Face Theory mij een goede toevoeging. 3INA heeft een winkel in Londen en is online o.a. in Nederland te bestellen en verkopen make-up en huidverzorging met een hoop vegan opties. Facetheory is volgens mij alleen online te verkrijgen, zijn cruelty free international certified en alle producten zijn vegan.

  Fijne vakantie in Stockholm! Ben benieuwd hoe jij het vegan eten daar ervaart. Mijn zus en haar man waren er verleden jaar en die vonden het aanbod nog wat tegenvallen dus hoop dat het ondertussen daar ook weer meer is geworden :)

 4. Wat fijn dankjewel! Ik woon zelf dicht bij Duitsland en haal graag mijn producten daar, met dit artikel en de link van het Duitse blog wordt dat een heel stuk gemakkelijker!

 5. Hoi Sophie! Dank je dat je wederom zo veel moeite hebt gedaan om dit voor ons uit te zoeken. Dat kost vast ontzettend veel tijd. Mijn vraag is, waarom doe je al deze moeite terwijl bijvoorbeeld peta ook een lijst heeft gemaakt? Wilde je die niet overnemen omdat hij niet aan jouw normen voldoet?
  Oh ja, en ik vraag me al tijden af wat een naoki is. :-)

  Je inspireert een boel mensen en ik vind je reviews altijd zo leuk geschreven!

  X, Dagmar

  • Hi Dagmar, het kost inderdaad veel tijd, maar ik vind het belangrijk dat er een betrouwbare Nederlandse lijst bestaat en omdat ik hier al heel lang onderzoek naar doe ben ik die zelf begonnen. De lijst van PETA vertrouw ik inderdaad niet 100% en daarnaast staan daar weinig Nederlandse/Europese merken op, waardoor je er als Nederlandse consument weinig aan hebt… Vandaar dat ik me focus op merken die in Nederland verkrijgbaar zijn en aan mijn eisen voldoen.

   Naoki is een Japans woord en staat o.a. voor eerlijkheid :)

 6. Wat ben ik blijjjj met deze lijst! Bedankt weer Sophie. Ik ga geregeld naar Duitsland om daar wat producten te scoren. Heel erg fijn dat ik nu verder kan kijken dan bepaalde merken waarvan ik toch al wist dat het goed zat. Misschien is Jean & Len ook een merk om eventueel aan het Duitse lijstje toe te voegen. Als dit merk volgens jou dierproefvrij wordt bevonden. Ik heb al eerder Duitse bloggers benaderd en zij gaven aan dat dit merk dierproefvrij is. :)

 7. Wat een superfijn artikel! Ben heel blij met alle tijd & moeite die je er wederom aan het onderzoeken besteed hebt. Geniet van je vakantie!

 8. Wat geweldig werk jij levert Sophie. Ik gebruik jouw lijstjes dan ook heel veel en denk hierbij natuurlijk ook aan jouw updates.
  Bedankt en geniet van een welverdiende vakantie.

  Groetjes
  Nina

 9. Een heel knappe blog Sophie en heel uitgebreid. Mijn complimenten! Wat ik nog miste in de lijst van producten te koop in Noord Amerika is het merk Pacifica . Daar te verkrijgen bij Target en Walmart en goedkoper dan in Europa. Fijne vakantie!

  • Dat merk heb ik er niet bijgezet omdat het ook in Nederland te koop is :) Pacifica staat uiteraard ook op mijn dierproefvrije lijst en is idd dierproefvrij.

 10. Top deze lijst!

  Misschien is het handig deze toe te voegen bij de linkjes onderin bij je Nederlandse proefdiervrije lijst? Anders wordt het wat lastig zoeken ;)

  Volgens mij kun je bij Duitsland ook Rival de Loop en RdeL Young toevoegen (Rossman), dat is een eigen Rossman make-up merk net zoals Trend it Up dat van de DM drogist is.

  Thanx voor al je werk, ben hier zo Happy mee! :D

  • Dankje voor de tip, net gedaan! Rival de Loop bestaat trouwens niet meer en is vervangen door Isana, die stond al in het lijstje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

City Bag van Denise Roobol

Mijn nieuwste vegan aanwinst: de City Bag van Denise Roobol

Stockholm reisverslag + (vegan) tips

Stockholm reisverslag + (vegan) tips