Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

Een tijdje terug deelde ik mijn favoriete vegan make-up op dit moment en ik kreeg al snel de vraag om ook overige categorieën te delen. Vandaag deel ik daarom een aantal van mijn favoriete vegan verzorgingsproducten voor het lichaam. Al deze producten gebruik ik graag en een aantal hiervan heb ik al meerdere keren gekocht. Net zoals het eerdere artikel zijn alle producten in dit artikel 100% dierproefvrij en vegan!

Douchegel & Scrub

Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

Alba Botanica Scrub

Over deze scrub heb ik al vaker geblogd, want hij zit al jaren in mijn verzorgingsroutine. Ik gebruik deze scrub 2-3 keer in de week op mijn lichaam en dan met name op mijn bovenarmen, schouders, decolleté en rug. Hier krijg ik namelijk weleens puistjes en heb ik heel lang last gehad van keratosis pilaris (rode bultjes op je huid, met name bovenarmen). Dankzij deze scrub zijn zowel de acne als KP verminderd. Er zijn zelfs weken waar beiden totaal verdwenen zijn :) Je kunt de scrub trouwens ook op je gezicht aanbrengen, hij werkt effectief tegen onzuiverheden. Hij ruikt een beetje “medisch”, maar de werking is top dus dat neem ik maar voor lief. Ik koop deze scrub altijd bij Big Green Smile voor €12,20.

The Body Shop Douchegel

Qua douchegels ben ik eigenlijk niet zo kieskeurig. Ik koop om de zoveel maanden een nieuwe fles van een dierproefvrij merk. Gelukkig zijn de meeste douchegels vegan, omdat veelgebruikte dierlijke ingrediënten zoals bijenwas of karmijn niet zoveel voorkomen in producten die je afspoelt. Deze ‘Virgin Mojito’ van The Body Shop kocht ik onlangs in de sale. The Body Shop heeft twee keer in het jaar een grote sale, waarbij je veel producten met 50% korting koopt. Handig om te weten als je niet teveel wilt betalen ;) Deze douchegel werkt prima – hij ruikt lekker, schuimt goed en je hebt maar weinig nodig. Ik kocht de douchegel voor €3,50 in de webshop van The Body Shop.

Badzout & Schuim

Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

Zarqa Magnesium Badzout

Ik heb thuis een heerlijk bad en daar lig ik ook maar al te graag in met een goed boek. Een jaar geleden ben ik begonnen met het toevoegen van zeezout dat hoog in magnesium is. Magnesium kan namelijk door de huid worden opgenomen en werkt goed tegen o.a. spierpijn. Dit badzout van Zarqa bevat zout uit de Dode Zee dat erg rijk is aan o.a. magnesium, kalium, calcium en ijzer. Ik voeg meestal een handje zout aan het bad toe. Deze zak bevat 1kg en kost €9,35. Ik koop hem altijd bij Big Green Smile.

Bee Honest Rozen Badschuim

Met zo’n naam zou je misschien denken dat alle producten van Bee Honest bijenwas of honing bevatten, maar dat is niet zo. Dit vegetarische Nederlandse merk heeft ook een aantal vegan opties in hun assortiment, waaronder dit badschuim dat tevens als douchegel te gebruiken is. Ik vind hem heerlijk ruiken en hij geeft voldoende schuim, ook als je maar een klein beetje gebruikt. Hij is compleet natuurlijk en fijn om te gebruiken in samenwerking met badzout. Ik kocht deze bij Holland & Barrett voor €9,95.

Deodorant & Balsem

Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

Ben & Anna Deodorant

Over deze deodorant schreef ik onlangs nog een review. Hij bevalt nog steeds goed – zelfs op de allerwarmste dagen ruik ik nog fris :) Omdat het een deodorant is en geen anti-transpirant voorkomt hij niet dat je toch een beetje gaat zweten op warme dagen, maar dat vind ik niet erg. De natuurlijke & vegan formules van Ben & Anna zijn mild voor de huid, door iedereen te gebruiken en komen in verschillende geuren. Ik kocht hem online bij Douglas, maar las in de comments van de review dat hij ook bij grotere Etos filialen te koop is. Deze natuurlijke deo kost €7,30.

LUSH Ultrabalm

Voor droge plekjes (ellebogen, handen, voeten, etc) heb ik altijd wel een balsem in huis. Onlangs kocht ik de Ultrabalm van LUSH, die maar 3 ingrediënten heeft: biologische jojoba-olie, candelilla was en rozenwas. Hij maakt droge en ruwe plekjes zachter, vermindert jeuk van muggenbeten en kan eigenlijk overal (gezicht, lippen, lichaam) aangebracht worden. Een fijne balsem met verschillende toepassingen. Ik kocht dit blikje bij LUSH voor €14,95.

Bodylotion & Huidolie

Dierproefvrij & Vegan Favorieten: Lichaamsverzorging

A’kin Body Cream

Dit is een hele fijne bodylotion, vooral als je een droge of gevoelige huid hebt. Ook hier schreef ik onlangs nog een review over. Hij smeert makkelijk uit, trekt snel in en maakt de huid heerlijk glad en zacht. Ook goed geschikt voor huidirritaties, bultjes en plekjes op je lichaam waarbij reguliere bodylotions niet werken. De Body Cream is aan de wat prijzige kant, maar dat maken de natuurlijke en biologische ingrediënten dan weer meer dan goed. Ik kocht hem bij Big Green Smile voor €20,50.

Trilogy Pure Plant Body Oil

Wanneer ik mijn huid enkel soepel en zacht wil maken, dat gebruik ik liever een huidolie in plaats van een bodylotion/crème. Ik kocht onlangs deze van Trilogy en vind hem erg fijn. De ingrediënten zijn simpel: amandelolie, abrikozenpitolie en rozenbottelolie. Je hebt maar een heel klein beetje nodig en je huid zal zacht aanvoelen en krijgt een subtiele glow. Ik kocht deze olie bij Love Lula voor zo’n €17. Je kunt trouwens ook pure olie kopen bij bijvoorbeeld Holland & Barrett. Voor een paar euro heb je al een flesje amandelolie of kokosolie dat ook prima werkt als huidolie en een stuk goedkoper is dan de meeste “luxe” flesjes huidolie!

Er mist nog 1 product in dit overzicht: een goede handcrème. Ik heb echt pech, want telkens als ik een fijne heb gevonden, wordt hij uit het assortiment gehaald (I’m looking at you, Etos & Douglas Naturals…). Ik gebruik op dit moment de handcrème van Inecto die prima werkt, maar ook weer niet heel goed is. Mocht een van jullie een goede tip hebben, graag! :)

 1. Wat leuk, A’kin is een Australisch merk! Die body cream lost hier zo tussen de 17 en 20 AUD (= tussen de 10 en 13 euro). Ik raad aan om hem te bestellen bij een australische webshop die internationaal verzend (of waar je in Australische dollar kan betalen). Scheelt behoorlijk!

  • Ah dat is wel een verschil idd – alleen zullen de verzendkosten wel aardig hoog liggen ben ik bang, plus dat je dan importkosten moet betalen. Dan is hij via Love Lula toch iets goedkoper denk ik ;)

 2. Ik heb een heel fijne handcrème van Alverde, van de DM (de rode). Altijd leuk om je favorieten te zien!

  • Zo jammer dat dit merk niet in Nederland verkocht wordt! Als ik in Duitsland ben koop ik altijd een aantal Alverde producten :)

 3. De spraydeo’s van Lavera is ook een aanrader. Het wordt gemaakt zonder gassen en het is vegan ( Zocht hem net op jouw dierproefvrije en non-dierproefvrije lijst maar kwam hem niet tegen). Eigenlijk een soort van parfum :)

  Qua handcrème gebruik ik momenteel een crème van Kruidvat met vanille en shea. Het bevat wel siliconen, weet niet of je daar een fan van bent.

  • Lavera staat op de derde “overige merken” lijst ;) Dit komt omdat ze in China verkochten/verkopen en daarom kan ik het merk nu nog niet promoten als dierproefvrij helaas. Wellicht in de toekomst wel.

   Ik zal die van Kruidvat eens bekijken, dankjewel voor de tip!

 4. Qua handcreme, weet niet precies wat je zoekt qua voedend of niet. En ik weet niet zeker of ze vegan zijn want met cosmetica begin ik pas net met vegan producten te kopen. Maar ik ben dol op de handcreme van Zarqa, en van Dr. Organic (olijf versie).

 5. Ik heb de deodorant ook al aangekocht! Ik ben echt benieuwd. Deze deo is ook te koop bij Holland and Barret en in de Bioplanet (misschien handig voor de mensen die in Belgie wonen ;) )

 6. Wat een fijne producten. In mijn volgende Big Green Smile bestelling zal ik zeker die scrub eens meebestellen..
  En qua handcreme’s.. Ik vind zelf die van gewoon Rituals fijn. Weet niet of dat die vegan zijn? In ieder geval wel dierproefvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je bent niemand iets schuldig (behalve jezelf)

Je bent niemand iets verschuldigd (behalve jezelf)

Onlangs gelezen: Verlangen naar minder, What are you doing with your life & I’m Fine and other lies

Onlangs gelezen: Verlangen naar minder