De dierproefvrije lijst update van 2018

De dierproefvrije lijst update van 2018

Jaaa – mijn onderzoek is eindelijk afgerond! De afgelopen anderhalve maand ben ik bijna elke dag wel een paar uur bezig geweest met onderzoekwerk. Merken benaderen, ingrediënten controleren, certificaten opzoeken en de lijsten en statements updaten. Vandaag licht ik al mijn werk en updates toe en vertel ik je welke merken ik uit de lijst verwijderd heb en waarom.

Uit de dierproefvrije lijst gehaald

Onderstaande merken heb ik in de afgelopen weken uit de dierproefvrije lijst gehaald. Gelukkig niet omdat ze allemaal opeens op dieren testen, het merendeel verkoopt helaas geen producten meer in Nederland en past daarom niet op de ‘Nederlandse’ dierproefvrije lijst. Hierbij een overzicht:

Niet meer in Nederland te koop:

Africa Organics
Alima Pure
Anatomicals
Baija Paris
Belle & Fleurelle
BM Beauty
Cake Beauty
Dahliana
Deep Steep
E.L.F.
Eco Minerals
Erbaviva
Fushi
Lippy Girl
Le Chateau du Bois
Love & Toast
Maggie Anne
MUN
NCLA
NEOM Organics
One Love Organics
Okko Skincare
Ogario
PRTTY PEASHUN
Pop Beauty
Sylveco
Skin & Tonic
Trilogy
The Chemisty Brand
Vianek

Grote kans dat bovenstaande merken wel nog dierproefvrij zijn, alleen omdat ik geen (officieel) verkooppunt kon vinden heb ik ze uit de lijst gehaald. Ik focus me voor de dierproefvrije lijst op merken die makkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn en maak enkel uitzonderingen wanneer het bekende internationale merken betreft die ik veelal ook op Naoki review. Mocht ik een erkend verkooppunt gemist hebben van bovenstaande merken, laat het me gerust weten! Dan kan ik het merk eventueel weer toevoegen.

Deze merken hebben niet gereageerd op mijn verzoek rondom een update over hun dierproevenbeleid:

& Other Stories
AGEMA
Alexami
Alphanova
Arc en Sels
H&B Dead Sea Minerals
Kevin Murphy (inmiddels weer toegevoegd)
La Bella Figura
Lily Lolo (inmiddels weer toegevoegd)

Indien deze merken mij nog terug mailen kan ik ze eventueel weer op de dierproefvrije lijst terugzetten. Een aantal van deze merken bezitten een dierproefvrij certificaat, maar heb ik toch gemaild omdat ik mogelijke verkooppunten in China ben tegengekomen. Vragen over of dit enkel online of ook fysieke verkooppunten zijn staan dus nog open.

Bestaan niet meer:

Meeki
Obsessive Compulsive Cosmetics
RS Natural Cosmetics

Deze 3 merken bestaan volgens mij niet meer, ik kon in ieder geval niemand bereiken van het merk en de websites en/of social media kanalen worden niet meer bijgehouden of zijn offline gehaald.

Twijfelgeval:

Zoya

Dit merk antwoordde wel mijn vragen, maar niet compleet. Tevens gaven ze aan geen overzicht te hebben van al hun leveranciers en of deze dierproefvrij zijn. Daarom kan ik Zoya helaas op dit moment niet op mijn dierproefvrije lijst vermelden.

Wel nog dierproefvrij

Wat er nog overblijft zijn 340 cosmeticamerken die volgens mijn onderzoek nog steeds dierproefvrij zijn. Je vindt ze allemaal op de dierproefvrije lijst en op de dierproefvrije pdf die ik eerder deze week heb geüpdatet.

Ook nieuw zijn de pagina’s, per letter, waarop alle dierproefvrije statements per merk vermeld staan. Ik heb hier tevens de verkooppunten aan toegevoegd, vermeld of het merk vega(n) is, of het onderdeel is van een groter moederbedrijf dat eventueel nog op dieren test en wanneer ik voor het laatst onderzoek heb gedaan naar een merk. Je bekijkt deze pagina’s door op een merknaam te klikken op de lijst. Als voorbeeld is dit de pagina voor alle merken die met de letter ‘A’ beginnen. Ik heb het statement van de merken indien mogelijk uitgebreid met vegan opties en het gebruik van eventuele dierlijke ingrediënten, indien de merken dit hebben doorgestuurd. Zo is het bij deze merken nu makkelijker te beoordelen welke producten vega(n) zijn.

Ik ben blij dat dit onderzoekwerk weer af is, want het is niet mijn favoriete bezigheid ;) Ik ben dan ook blij dat ik vanaf vandaag weer wat extra tijd overheb om aan andere werkzaamheden te besteden: meer artikelen schrijven, actiever zijn op social media en Cruelty Free Beauty updaten. Vanaf volgende week zullen er dus in ieder geval weer 3 artikelen in de week online komen en zal ik de nieuwsbrief weer versturen. Bedankt voor jullie geduld en ik hoop dat jullie de dierproefvrije lijst volop blijven gebruiken!

bron foto: Austin Chan via unsplash

 1. Topper! Wat een werk zeg… En zo gek dat sommige merken zo vaag doen, net als Zoya. Echt stom, want dat verwacht je niet van zo’n merk…

  • Ja, erg jammer! Maar wanneer ze dit zelf al aangeven is er meestal iets niet helemaal goed, dus achter dit merk kan ik helaas niet meer staan.

  • Geen Leaping Bunny, maar PETA wel inderdaad. Helaas negeren mijn vragen en gaven een tijd geleden terug op Twitter aan in China te verkopen. Ik kan het merk daarom op dit moment niet aanraden, ondanks een dierproefvrij certificaat zoals in de tekst staat.

 2. Vraag; ik kan het parfum merk Le labo nergens meer vinden. Stond op proefdiervrije lijst.

  • Hi Marielle, ik ken dit merk niet en het stond volgens mij dan ook nooit op mijn dierproefvrije lijst. Ik zal het op mijn lijst zetten van merken die ik zal benaderen!

 3. Goed werk! Daar maak je een hoop mensen blij mee. Ik denk ook gelijk aan je lijst als ik een onbekend merk tegen kom in de winkel. Eerst Naoki checken, dan pas kopen (of niet).

 4. Hai! Betekent dit dat Maria Galland niet dierproefvrij is? Of nog niet onderzocht? Hoor het graag! Liefs

  • Nog niet aan toegekomen sorry! Staat op mijn (hele) lange lijst van merken om nog onderzoek naar te doen. In de afgelopen maand heb ik me gefocust op de merken die al op de lijst stonden, komende week ga ik weer nieuwe merken benaderen.

 5. Handig!!! Bedankt!
  Zelf zou ik trouwens wel heel geinteresseerd zijn in alle prooefdiervrije make-up die niet in Nederland wordt verkocht. Als we op vakantie zijn en ik zie een merk in de schappen zoals E.L.F., dan is het prettig om nog steeds die bevestiging te hebben dat het proefdiervrij is.

 6. Super weer!! Ik gebruik je lijst echt zo vaak en ben je echt dankbaar voor de tijd en energie die je erin steekt.

 7. Super bedankt voor al je harde werk, deze lijst is zo ontzettend fijn! Ik check altijd eerst jouw website als ik een nieuw merk aangeraden krijg of wil proberen en waardeer je harde werk enorm 💚

 8. Africa Organics is nog steeds proefdiervrij!
  Alleen nog te koop bij schoonheidsspecialistes :)

 9. E. L. F. Zie ik nog wel in een Nederlandse webwinkel staan. Niet hun eigen website maar wel te koop.

 10. Ik check deze lijst altijd als ik interesse heb in een nieuw product. Het maakt het veel gemakkelijker en toegankelijker om voor dierenproefvrije merken te kiezen. Ik heb interesse in producten van Peggy Sage. Op de website staat dat ze dierenproefvrij zijn maar ook dat ze ‘wereldwijd’ verkopen. Dus nu twijfel ik of deze producten oke zijn. Iemand die hier meer over weet?

 11. Ik check de lijst regelmatig, fijn dat er weer ge-update is, dank voor al je werk! Nu wilde ik Coola zonnebrand aanschaffen. In de lijst staat ‘additional, dat zij in Hon Kong wel verkopen’. Wat betekent dat precies of mis ik iets? Dank alvast voor jouw hulp! Groetjes, Madeleine

  • In China zijn dierproeven verplicht op cosmetica, maar in Hong Kong niet. Verkoop in Hong Kong is dus oké (en dierproefvrij). Ik maak de statements altijd zo uitgebreid mogelijk zodat het duidelijk is of een bedrijf enkel in Hong Kong of ook China verkoopt, want daar krijg ik altijd veel vragen over :)

 12. Helemaal Top Sophie! Gelukkig valt het mee dit jaar, alleen erg jammer dat Zoya geen volledig antwoord meer wil geven…

  Meeki bestaat trouwens nog wel, maar zijn nu geswitcht naar gezichts make-up die ze bij de Action verkopen: https://www.instagram.com/meeki.cosmetics/ Tenminste als je de Meeki van de nagellak boxen bedoelt ;)

  En ik had jou een hele tijd geleden getagd op Instagram bij Schmidt’s over de samenwerking met Unilever: https://www.instagram.com/p/BcsedCTFvP2/?taken-by=schmidtsnaturals Zijn ze dan toch nog dierproefvrij?

  Super bedankt voor je harde werk weer! 💚🐰👌

 13. O ja schiet me ook nog L.O.V. binnen. Dit merk heeft volgens mij hetzelfde moederbedrijf als Catrice en Essence. ;)

  • L.O.V. en Schmidt’s staan beiden op mijn dierproefvrije lijst ;) In mijn ogen nog dierproefvrij dus. Ik zal even naar Meeki kijken, dankje voor de update!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"Vegan" producten van bedrijven die op dieren testen

“Vegan” producten van bedrijven die op dieren testen

Plastische chirurgie om jezelf te “fixen”?

Waarom ik bijna voor plastische chirurgie koos