Cruelty Free Beauty Swaps #2

Cruelty Free Beauty Swaps #2

Vorige maand deelde ik de eerste ‘Cruelty Free Beauty Swaps‘ – alternatieven voor bekende beauty producten die op dieren getest zijn. Vandaag deel twee, waarbij ik 4 nieuwe categorieën highlight die door jullie zijn aangevraagd :)

Parfum

Cruelty Free Beauty Swaps Parfum

Ik begrijp goed dat parfum een wat lastiger product is om te vervangen – bijna alle luxe parfummerken testen helaas op dieren. Vegan parfum is nog lastiger te vinden: tenzij een dierproefvrij merk ook vegan is, is het helaas lastig om te bepalen wanneer een parfum vegan is. Dit komt omdat de formule (mix van ingrediënten) in parfum bijna altijd beschermd is en daarom niet op de ingrediëntenlijst wordt vermeld. Nu is het meestal wel zo dat dierlijke geurnoten duurder zijn dan synthetische ingrediënten. Dus hoe goedkoper het parfum, hoe groter de kans dat het vegan is.

Gelukkig zijn er online en in winkels inmiddels wel aardig wat fijne dierproefvrije parfums verkrijgbaar (check ook mijn eerdere artikel over dierproefvrij parfum).

Niet cruelty free: Bijna alle luxe merken zoals Calvin Klein, Chanel, Dior, Dolce & Gabanna, Hugo Boss…

Vervang door: & Other Stories, Acorelle, Kruidvat (huismerk), LUSH, Pacifica, Rituals, Stella McCartney, The Body Shop.

Mijn persoonlijke favorieten: De geur ‘Stella’ van Stella McCartney (review) en de geuren van Pacifica (reviews) – beiden vegan.

Douchegel

Cruelty Free Beauty Swaps Douchegels

Drogist en supermarkten staan helaas vol douchegels van merken die op dieren testen. Daarom kan het nog best lastig zijn om een nieuwe favoriet te vinden die ook nog een beetje betaalbaar is. Gelukkig heb ik inmiddels al heel wat dierproefvrije douchegels getest die ik kan aanraden. Natuurlijk in elke prijsklasse, want ik begrijp dat niet iedereen €20 over heeft voor een biologische douchegel ;)

Niet cruelty free: Axe, Dove, Fa, Kneipp, Nivea, Palmolive.

Vervang door: Alba Botanica, Avalon Organics, Bee honest, Bulldog, Dr. Organic, Etos (huismerk), Hema, Kruidvat (huismerk), Lovelife, LUSH, Sukin, Therme, Treacle Moon, Treets, Yes To, Zarqa.

Mijn persoonlijke favorieten: De douchegels van Yes To (review) en de douchegels van LUSH (reviews) – beiden vegan.

Bodylotions & butters

Cruelty Free Beauty Swaps Bodylotions

Nu het weer kouder wordt gebruik ik na bijna elke douchebeurt een bodylotion of olie. Gelukkig zijn ook deze in elke prijsklasse verkrijgbaar en werken ze net zo goed als de populaire bodylotions van de ‘reguliere’ merken (die helaas vaak op dieren testen…).

Niet cruelty free: Dove, Kneipp, Nivea, Vaseline + bijna alle luxe merken zoals Lancaster, Biotherm, Collistar…

Vervang door: Avalon Organics, Inecto, Douglas (huismerk), Etos (huismerk), Hema, Kruidvat (huismerk), Love Spa, LUSH, Rituals, The Body Shop, Yes To.

Mijn persoonlijke favorieten: De body butters van The Body Shop en de bodylotions van Avalon Organics (review).

Tandpasta

Cruelty Free Beauty Swaps Tandpasta

Omdat ik met de dierproef(vrije) lijsten op Naoki op cosmetica richt, heb ik nog nooit uitgebreid onderzoek gedaan naar tandpasta. Volgens PETA zijn onderstaande bekende merken echter niet dierproefvrij. Ik deel daarnaast graag mijn 2 favorieten die sowieso dierproefvrij zijn.

Niet cruelty free: Aquafresh, Colgate, Oral-B.

Vervang door: Dr. Organic, Etos (huismerk), Jason, Hema, Green People, Kruidvat (huismerk).

Mijn persoonlijke favorieten: De Nutrismile tandpasta van Jason (vegan & 100% natuurlijk) (review) en de ‘Everclean Sensitive’ tandpasta van Hema is ook prima.

Ben jij nog opzoek naar een dierproefvrij en/of vegan alternatief? Laat het me weten in de comments, dan neem ik het mee in een toekomstig artikel.

 1. Wat leuk dat je een aantal dierproefvrije parfums op een rijtje hebt gezet! Ik moet snel weer eens bij The Body Shop en Rituals gaan kijken daarvoor. Zelf vind ik de serie The Master Perfumer van Kruidvat ook heel erg fijn.
  Ook ben ik zo blij dat de body butters van Action (die gekleurde blikjes) dierproefvrij zijn. Ik maak nu dankbaar gebruik van mijn budgetproof vanille body butter van dat merk :)

 2. Ik ben fan van deze nieuwe rubriek! Zou je in de volgende editie de dag- en nachtcrèmes willen meenemen? Daar zit ik nog een beetje mee te puzzelen, ik heb Garnier gebruikt, maar heb nu een olie van Rituals om te proberen… maar vond de werking van Garnier met name op anti-rimpel gebied (fijne lijntjes…) veel beter werken.

 3. Fijn overzicht, ik dacht dat ik alles inmiddels wel helemaal dierproefvrij had maar blijkbaar kan ik nog wat beter op de tandpasta letten (en dan vooral die je ergens gratis bij krijgt)

 4. Ik had de tandpasta van Splat er ook wel bij verwacht, maar ik zie dat die ook niet in je proefdiervrije lijst staat. Is Splat niet proefdiervrij?

  • Volgens mij is Splat inderdaad dierproefvrij, maar voordat ik dat op Naoki plaats wil ik eerst een duidelijke statement van ze hebben. Ik heb ze gisteren benaderd met mijn vragenlijst, dus ik hoop dat ik ze achteraf nog aan dit artikel kan toevoegen :)

 5. Ik vind dit een hele leuke en fijne rubriek!
  Zeker mee door gaan. Als mij iets te binnen schiet voor vergelijkingen dan zoek ik dit artikel weer even op.

 6. De geur ‘Stella’ van Stella McCartney is echt heerlijk!
  Ook aangeschaft na het lezen van deze website. Het kost wel wat, maar heel weinig nodig om heel de dag lekker te ruiken. En nog vriendelijk ook.
  Bedankt Sophie ook voor je overige tips.

 7. Fijn overzicht!
  Ik denk dat de Rituals parfum niet vegan is? Weet ik niet zeker. Daar koop ik ‘t altijd, maar wil graag over naar een echt vegan parfum – niet alleen dierproefvrij.

  • Ik weet het niet zeker, ze hebben in het verleden vaker “vegan” claims gemaakt terwijl er dierlijke ingrediënten in de producten zaten… Ik hoop dat ze daarvan geleerd hebben en dat de parfums vegan zijn, maar durf dit niet met zekerheid te zeggen helaas.

 8. Ariane Inden heeft ook heel veel lekkere cruelty-free parfums en alles is vegetarisch! Echt de moeite waard om te proberen. En je kan de parfums eerst ruiken bij een schoonheidssalon van Ariane Inden.

 9. Leuke rubriek! Is Albert heijn dierproefvrij? Ik heb daarvan tandpasta gekocht omdat ik las dat Colgate op dieren test, maar ik zie het er niet bij staan

  • Waarschijnlijk wel, alleen kunnen ze mijn vragen rondom hun dierproevenbeleid niet beantwoorden en daarom kan ik ze helaas niet toevoegen aan mijn lijst of in dit soort artikelen vermelden… Ik heb het al vaker geprobeerd bij ze, maar helaas.

 10. oh jeetje wat een goed nieuws!!! Ik heb een fantastische geur bij &other stories gevonden, maar was in de veronderstelling dat dit niet dierproefvrij zal zijn (tegenwoordig is dat gwn mijn aanname bij dit soort merken helaas), maar dat is hij dus wel!! Nu weet ik wel wat ik mijzelf dit weekend cadeau ga doen ;)

 11. Heb je misschien al eens over haarlak, gel en haarschuim een review gedaan? Zou ik erg fijn vinden om te weten welke dierproefvrij en/of vegan zijn. Alvast bedankt!

  • Nee want ik gebruik deze producten helaas niet… Ik weet wel dat al deze producten bij bijvoorbeeld Hema, maar ook het huismerk van Etos, Kruidvat en Trekpleister dierproefvrij zijn. Ook de kappersmerken Fuente, Fudge en Kevin Murphy zijn dierproefvrij met vegan opties :)

 12. Ik vind deze rubriek echt super!
  Mocht je de volgende keer (vegan) dagcremes meenemen met spf dan zou dat helemaal top zijn!
  Ben al een tijdje op zoek maar het is lastig om er een te vinden met én spf én vegan en niet al te duur..
  Bedankt :)

  Groetjes

  • Ik heb dit recent nog nagevraagd, ze geven aan dat de Paradontax tandpasta’s wel vegetarisch zijn maar kunnen niet garanderen dat ze veganistisch zijn. Tevens test GSK (fabrikant Paradontax) nog op dieren dus of deze producten echt ‘cruelty free’ zijn durf ik niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sukin Oil Balancing Facial Masque

Sukin Oil Balancing Facial Masque

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen – Conclusie

Zoektocht naar je persoonlijke stijl