Capsule Wardrobe – Zomer 2018

Capsule Wardrobe - Zomer 2018

Afgelopen weekend ben ik weer door mijn kledingkast gegaan en heb ik hem ‘zomer proof’ gemaakt. Ik heb alles schoongemaakt, een aantal lente items die nu te warm zijn geworden opgeborgen en mijn zomerse topjes weer terug in mijn kast gelegd. Voor de zomer heb ik 25 items uitgekozen, waaronder 3 nieuwe kledingstukken die ik in de afgelopen maanden heb gekocht.

Zoals elk seizoen komt mijn zomer garderobe voor een deel overeen met mijn overige garderobes, aangezien ik eigenlijk een soort ‘jaarlijkse’ capsule garderobe heb met 39 kledingstukken in totaal. Ik wissel om de 3 maanden een aantal kledingstukken om en schaf een aantal nieuwe kledingstukken aan. Items die ik al een tijdje niet meer gedragen heb of die “op” zijn, verkoop of doneer ik. In de afgelopen maanden heb ik 3 nieuwe items gekocht die in mijn lente/zomer collectie misten.

T-shirt ‘Chloe’ van GOAT

Aangezien er tot voor kort maar 2 t-shirts in mijn garderobe zaten, heb ik hier 2 nieuwe t-shirts aan toegevoegd. Dat was een goed idee, want ik houd van t-shirts en ik heb beiden dan ook al vaak gedragen. Het eerste t-shirt komt van het Nederlandse duurzame merk GOAT. Dit donkerblauwe shirt is oversized en gemaakt van de zachte stof modal. Ik ben blij met het t-shirt, alleen minder blij met de service: ik moest namelijk een maand wachten op mijn pakketje en hier steeds zelf achteraan gaan. Ik las op Twitter dat anderen ook al weken wachtten, ik weet dus niet of ik de webshop echt wil aanraden op dit moment. De t-shirts zijn ook te koop in de winkel van GOAT in Amsterdam (Geiten Wollen Winkel).
Het t-shirt kost €24,95.

Capsule Wardrobe - Zomer 2018

T-shirt ‘Bisou’ van ArmedAngels

Capsule Wardrobe - Zomer 2018

Het tweede t-shirt dat ik kocht is dit fijne streepjes t-shirt van ArmedAngels. Ik kwam hem tegen bij Hudson’s Bay in Den Haag, die 3 rekken vol met ArmedAngels kleding in de winkel hadden. Fijn dat ze dit merk verkopen! Het is een casual shirt, gemaakt van 100% biologisch katoen. Hij is tevens verkrijgbaar in het rood-wit. Wolf & Storm heeft dit t-shirt nog in maat M, de Duitse ArmedAngels webshop heeft hem ook nog op voorraad. Dit t-shirt kost €39,95.

Top ‘Carlotta’ van People Tree

Capsule Wardrobe - Zomer 2018

En dan heb ik nog een mooie top toegevoegd: de Carlotta top van People Tree. Deze top met plooien sluit nauw aan en heeft een print met bloemetjes. De top is gemaakt van biologisch katoen en 5% elastaan. Hij zit heel lekker door een lichte stretch en ik draag hem graag in mijn broek. Helaas is deze top bijna overal uitverkocht, de enige webshop die hem nog op voorraad heeft is Natur-el, waar hij €65 kost. Ik heb geen ervaring met de webshop, maar zo te zien hebben ze wel een uitgebreid aanbod aan duurzame kleding.

Capsule Wardrobe voor de zomer

Bovenstaande 3 nieuwe items vormen samen met 22 items die ik al had mijn capsule garderobe voor de zomer. Dit zijn alle kledingstukken:

Capsule Wardrobe - Zomer 2018

Grijze tanktop Selected – Zwarte tanktop Selected – Top met print Selected
Donkerblauwe top ArmedAngels – Zwarte top met print People Tree – Zwarte top Komodo
Zwart hemdje H&M – Top met print Selected – Grijs t-shirt Sissy Boy

Capsule Wardrobe - Zomer 2018

Grijs t-shirt Berschka – Gestreept t-shirt ArmedAngels – Donkerblauw t-shirt GOAT
Gestreepte off-shoulder top ArmedAngels – Gestreepte top ArmedAngels – Jurkje met print People Tree
Donkerblauw jurkje Abercrombie & Fitch – Maxidress Jutka & Riska – Rokje met print Ambercrombie & Fitch

Capsule Wardrobe - Zomer 2018

Rokje met print ArmedAngels – Broek met print People Tree – Donkerblauwe skinny jeans H&M
Grijze skinny jeans H&M Conscious – Zwarte jeans Monki – Taupe parka ONLY
Zwart nepleren jasje H&M

Voordat ik er weer commentaar op krijg: ik weet dat mijn stijl niet heel uitbundig is en ook dit keer heb ik gekozen voor voornamelijk zwart, grijs en donkerblauw ;) Echte “Sophie kleuren” waar ik me comfortabel en mooi in voel. Ik probeer af en toe wel kleur te kopen, maar ik merk dat ik die items gewoon niet vaak draag. Ook afgelopen maand had ik wat extra kledingstukken besteld in mintgroen en lichtroze om uit te proberen, maar al deze items uiteindelijk geretourneerd. Ik voel steeds beter aan wat bij mij past en als dit vaak dezelfde kleuren zijn vind ik dat prima.

Ik ben in ieder geval blij met mijn nieuwe garderobe! Het organiseren van je kleding en uitzoeken van een aantal items geeft veel rust en zorgt ervoor dat ik (bijna) al mijn kledingstukken regelmatig draag. Mocht jij de komende tijd ook een capsule wardrobe samen stellen voor de zomer, alvast veel plezier! :)

 1. Ik ben nooit geinteresseerd geweest in het concept van een capsule wardrobe, maar dit is de eerste keer dat ik zo’n overzicht van items bekijk en denk “goh, misschien is dit ook wel wat voor mij”! Ik heb stapels kleding die ik al jaren heb, die eigenlijk te oud en te gaar zijn om te dragen, die ik niet meer zo leuk vind en die ik zonde vind om weg te doen. Eigenlijk kan dat beter.

  • Ik weet zeker dat je er zoveel rust uit zult halen, mocht je beslissen het een kans te geven :) Het hoeft natuurlijk ook niet meteen naar een laag aantal, als je nu bijvoorbeeld 150 kledingstukken bezit dan scheelt het al zoveel als je hier 100 van kunt maken. Gewoon alle oude kleding die je niet meer draagt doneren of verkopen. Scheelt veel tijd qua opruimen/opbergen! Vanuit daar kan je een volgende stap nemen, gewoon in jouw tempo :)

 2. Juist tof dat jij je vasthoudt aan wat uit eigen ervaring goed werkt. De meeste mensen die commentaar geven, zullen zelf niet toekunnen met 25 kledingstukken, gok ik zo. En het is geen wedstrijd ‘ minste l;eding hebben’, maar laat wel zien dat jouw methode goed voor je werkt. Houden zo! Jammer van je mindere ervaring met GOAT. Ik heb juist heel goede (snelle) ervaringen en kreeg laatst mijn t-shirt gratis thuisgestuurd toen het er in de winkel niet was en ik op het aanraden om de week erna langs te komen aangaf dat ik niet in Amsterdam woon. Dat vond ik enorm geode service en ik had het shirt snel binnen. Hopelijk leren ze van deze communicatiestruggle, want het is een geweldig merk wat mij betreft.

  • Precies – het aantal kledingstukken maakt niet uit, of het er nou 25 of 100 zijn, als je voor je kleding zorgt en er blij van wordt is het toch goed? In welke kleur of vorm dan ook ;) Fijn om te horen dat jij wel een goede ervaring met GOAT hebt, misschien geef ik ze in de toekomst nog een kans – ik ben namelijk wel blij met het t-shirt.

 3. Superleuk om te zien, ik krijg zin om mijn kast ook weer uit te zoeken. Fijn dat je steeds meer kunt blijven bij wat bij jou past:) Ik probeer soms ook wel meer kleur uit om uit te proberen of ik niet teveel draag wat in mijn gewoontes en comfortzone zit, maar ik kom altijd weer tot de conclusie dat ik zwart en diepdonkere kleur gewoon echt het mooiste vind:)

 4. Ik vind jouw garderobe mooi op elkaar afgestemd. Bij mij is er nog wel verbetering nodig. Ik koop niet altijd duurzaam, maar ben wel zuinig. Bij sommige kleding heb ik herinneringen. Soms moet ik aan mijn oma denken die altijd zei dat die jurk nog best een seizoen mee kon. Zuinigheid heeft voor mij iets moois. Mijn oma repareerde haar kleding ook met liefde vanachter haar handnaaimachine. Veel mensen gooien te snel iets weg.

 5. Ik vind juist dat je een erg mooie stijl hebt. Subtiel, maar dankzij de printjes en details toch gevarieerd. Lijkt me heerlijk om zo’n opgeruimde kast te hebben. Ik grijp ook altijd naar dezelfde items, maar heb er wel een massa spullen die ik niet draag omheen liggen/hangen. Dit seizoen m’n kleerkast uitmesten; gedaan met uitstellen!

 6. Je inspireert me altijd met de overzichten van je capsule garderobe. Het is fijn om te zien dat het dus écht wel kan met minder kleding.
  En wat betreft de kleuren die je kiest, men is nooit tevreden! Ik draag eigenlijk alleen maar kleur en krijg vaak de vraag, waarom draag je geen zwart? Haha, het is ook nooit goed he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom ik met journaling begonnen ben

Waarom ik met journaling begonnen ben

Ben & Anna natuurlijke en vegan deodorant

Ben & Anna natuurlijke & vegan deodorant