Capsule Wardrobe – Winter 2018

Capsule Wardrobe - Winter 2018

Nu de winter is aangebroken was het weer tijd om door mijn kledingkast te gaan. Dit doe ik elk seizoen, waarbij ik meteen wat items opberg of weggeef en de kleding die ik van plan ben te dragen vooraan leg. Deze kledingstukken vormen mijn capsule wardrobe voor het komende seizoen. Vandaag deel ik deze collectie voor de winter, waarvoor ik op het laatste moment nog 1 item heb aangeschaft.

Nieuwe trui van Real Fake

Capsule Wardrobe - Winter 2018

Vlak voor de kerst mocht ik een cadeautje uitzoeken van mijn vriend in Amsterdam. Ik wist meteen waar ik heen wilde: de Geiten Wollen Winkel in de Utrechtsestraat. Deze hele fijne winkel verkoopt verschillende duurzame kledingmerken en alles is vegan. Een van de merken die zij zelf beheren is Real Fake. Toen ik deze trui zag wist ik meteen dat ik hem wilde hebben – hij is stoer, maar toch ook vrouwelijk en ik houd van grijze truien. Hij is gemaakt van biologisch katoen, kostte volgens mij €75 en ik heb hem in maat S. De foto heb ik gemaakt met heel slecht licht, hij ziet er in het echt nog mooier uit ;)

Capsule Wardrobe Winter

Mijn winter garderobe komt voor zo’n 70% overeen met mijn herfst garderobe, aangezien ik niet zoveel kledingstukken meer heb (op dit moment 36 items in totaal). Ik heb wat topjes met dunne stof vervangen door wat meer truien en heb mijn winterjas uit de kast gehaald. Daarnaast heb ik in de afgelopen 3 maanden 5 nieuwe kledingstukken toegevoegd aan mijn collectie:

– Een zwarte body van Résiste et Rêve (artikel)
– Een oversized trui van Résiste et Rêve (artikel)
– Een grijze trui van Alexander Wang (artikel)
– Een zwart jasje van Selected (artikel)
– Een grijze trui van Real Fake (zie hierboven)

Al deze nieuwe items zitten in mijn huidige garderobe, inclusief 16 kledingstukken die ik al in mijn bezit had. Dit is de hele collectie:

Capsule Wardrobe - Winter 2018

Grijze tanktop Selected – Zwarte tanktop Selected – Top met print Selected
Grijs t-shirt Berschka – Zwarte body Résiste et Rêve – Groene top H&M
Groene blouse Komodo – Gestreepte trui People Tree – Grijze trui Real Fake

Capsule Wardrobe - Winter 2018

Grijze trui Alexander Wang – Oudroze trui Selected – Beige trui MUD Jeans
Blauwe trui Résiste et Rêve – Beige vest H&M – Grijze vest S. Oliver
Zwarte blazer Selected – Zwarte jeans Monki – Zwarte tregging Mango

Capsule Wardrobe - Winter 2018

Blauwe jeans H&M – Taupe parka Only – Grijze mantel H&M Conscious

Uitzonderingen

Er liggen nog een paar items in mijn kast die twijfelgevallen zijn en waarvan ik nog niet zeker weet of ik ze wil houden. Deze mag ik deze winter ook dragen, maar indien ik ze niet draag geef ik ze in de lente weg. Daarnaast ga ik in februari naar Curaçao en daar is deze kleding natuurlijk veel te warm voor ;) In die week switch ik even naar mijn zomerkleding.

Ik merk dat sinds ik mijn hele kledingcollectie bijhoud op Naoki (ik maak van alle items die ik bezit een foto en documenteer alles in dit artikel), ik veel minder miskopen doe. Ook denk ik beter na voordat ik iets aanneem voor Naoki en zeg ik niet meer op alles “ja”, ook niet als het een duurzaam merk betreft. Het moet immers wel bij mij en mijn garderobe passen. Ik ben tevreden met mijn huidige capsule wardrobe en mis op dit moment niets, dus ik hoop dat ik de komende 2 maanden weer een kleine “no-buy” kan inlasten wat kleding betreft. Mocht ik toch iets kopen of ontvangen, dan zal ik deze items natuurlijk delen op Naoki en aan het overzicht toevoegen.

 1. Wauw ik vind het zo knap en goed hoe aandachtig jij over elk kledingstuk en je gehele garderobe nadenkt. Ik zou dat ook meer moeten doen! Momenteel heb ik heel veel kleding, maar ik ben van plan om te gaan bijhouden wat ik draag en de andere items te verkopen. Hopelijk helpt dat me om een ideale kledingkast samen te stellen! Malou x

 2. Erg mooie capsule wardrobe! Momenteel heb ik best veel kleding en het lijkt mij erg tof om ook een capsule wardrobe te gaan samenstellen.

 3. Mooie collectie! Je hebt mij met je artikelen heel erg geïnspireerd om ook een soort capsule wardrobe samen te stellen, dus daar ben ik nu druk mee bezig. Het is zo fijn om gewoon alles aan te kunnen trekken en met alles blij te zijn!

 4. Tof artikel weer, geeft me zeker opruim inspiratie voor na mijn vakantie. Ik zit namelijk nu op het prachtige curaçao!

 5. Wat mooi overzichtelijk :) Ik krijg er zin van om ook weer door mijn kledingkast te gaan.

  • Nee, ik draag jeans ook gewoon een paar dagen achter elkaar en omdat het allemaal donkere broeken zijn, kan ik ze bij al mijn tops dragen. Het ligt er maar net aan hoe vaak je wilt afwisselen qua look en of je een broek na 1 keer dragen al wilt wassen of niet denk ik :)

 6. Hoi Sophie,

  Misschien een rare vraag maar ik vraag me altijd af hoe je dat toch doet met wassen als je zo weinig kleding hebt. Ik heb momenteel nog veeeel te veel, maar een voordeel daarvan is dat ik wel veel kan dragen tot ik moet wassen. Mijn vriend draagt bijv. overhemden naar werk en daarvoor moet ik elke week een was draaien met 3 witte overhemden en nog een was voor 2 blauwe enz enz en ik vind dat zoooo zonde dat ik soms denk pff moeten we er niet wat meer kopen dan kan ik minder en vollere wasjes draaien. Ik ben dan ook zo bang dat als ik straks eindelijk minder kleding heb ik nog meer ‘kleine’ wasjes moet doen en dat is dan weer slecht voor het milieu (en portomonnee, haha). Hoe doe jij dat?

  • Hi Alieke, ik let bij aanschaf van kleding er op dat de kledingstukken in een normale 30/40 graden was gedraaid kunnen worden, zodat ik alles samen kan wassen. Dat scheelt veel uitzoekwerk, we hebben maar een paar items die we beter met de hand kunnen wassen, de rest kan allemaal samen in 1 was. Gemiddeld draaien we 2 keer in de week een was, inclusief handdoeken en lakens, ik weet niet of dat gemiddeld of meer of minder is dan “normaal” haha, maar het werkt prima :)

 7. Een mooie selectie aan kleding! Zelf heb ik ook niet zoveel kleding en vind dit ideaal. Je weet s’ochtends al snel wat je aan wilt trekken en je draagt alles ook meerdere keren. i.p.v die paar leuke jurkjes die wel veel kast ruimte in nemen en die je nooit draagt. Omdat ik alles zo basic houd heb ik niet meer echt uitgaanskleding of kleding voor een feestje, dat vind ik soms wel eens jammer.

  • Hoewel ik zelf nu nog meer heb – ik heb nu ook een capsule wardrobe maar er zit nog veel in dozen dat ik na mijn tweede capsule wil uitmesten, als ik weet wat ik niet heb gedragen – herken ik je feestkleding-‘probleem’ wel. Ik leen zelf regelmatig iets van een vriendin voor een gelegenheid en misschien kun je een basic jurkje met accessoires omtoveren tot iets spannenders?

 8. ik lees dat het huismerk van “Kruidvat” ook dierproefvrij is en ik neem aan dat het dan voor alle “Kruidvat” producten telt – van het huismerk wel te verstaan. ik koop al lang de deodorant maar wist niet dat die ook dierproefvrij was of is dat misschien niet? en hoe kan je nagaan welk product dierproefvrij is of niet ?

  • Niet alle producten van Kruidvat helaas, wel de cosmeticaproducten. Deodorant valt hier meestal ook onder, tenzij er bepaalde medische claims gemaakt worden (maar ik geloof niet dat dat het geval is bij de deo’s van Kruidvat). Je kunt mijn lijsten altijd nagaan of een merk dierproefvrij is of niet, als een merk op mijn dierproefvrije lijst staat, dan zijn de cosmeticaproducten dierproefvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat liever voor jezelf zijn

Wat liever voor jezelf zijn

Cruelty Free Beauty Swaps #3

Cruelty Free Beauty Swaps #3