Capsule wardrobe update – Zomer 2017

Capsule wardrobe update - Zomer 2017

Ik ben onlangs weer eens door mijn garderobe heengegaan en heb een paar items weggedaan. Tevens heb ik in de afgelopen maanden 4 nieuwe items erbij gekocht. Tijd voor een update over mijn capsule garderobe, inclusief mijn nieuwste duurzame aankopen!

Nieuwe aankopen

Ik blijf mezelf verbazen over het feit dat ik nu nog maar zo weinig kleding koop, in vergelijking met een paar jaar geleden. Vroeger kon ik makkelijk elk weekend een nieuwe outfit kopen, nu selecteer ik zorgvuldig hier en daar een item en koop ik bijna alles duurzaam. Zo ook 3 van de 4 items die ik in de afgelopen maanden kocht.

Off-shoulder top van H&M Conscious

Capsule Wardrobe - Zomer 2017

Dit is mijn meest recente aankoop en tevens mijn favoriet! Deze zachte mintgroene top komt uit de Conscious collectie van H&M en is gemaakt van lyocell (72%) en polyester (28%). De top voelt heel zacht aan en zit erg fijn – de band boven zit niet te strak, waardoor hij makkelijk te dragen is. Ik heb gekozen voor maat 36 en die zit perfect. Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren en kost €24,99. Hij is nog te koop in de webshop van H&M.

Off-shoulder top van Designers Remix

Capsule Wardrobe - Zomer 2017

Off-shoulder tops zijn een beetje mijn ding op dit moment haha. Dit exemplaar komt van het luxe Deense merk Designers Remix en heb ik tweedehands gekocht. Het is een stevige top met patroon en is van binnen gevoerd. Ik vind hem er geweldig uitzien, maar ik heb hem nog niet langer dan een avond gedragen. De reden is de band: die zit zo strak en voelt niet zo lekker aan tegen mijn huid. Zo jammer, want ik vind hem echt heel mooi… Ik houd hem deze zomer wel in mijn capsule collectie en hoop dat ik hem ga dragen, zo niet dan probeer ik hem te verkopen. Ik kocht hem voor €50 via de app Depop, waar je heel makkelijk tweedehands kleding kunt kopen vanaf je smartphone.

Blauwe top van Miss Green

Capsule Wardrobe - Zomer 2017

Deze duurzame top van Miss Green kocht ik een tijdje terug bij Studio Jux in Amsterdam. Hij is gemaakt van tencel en bevat aan de bovenkant gehaakte details. Hij valt erg mooi, de stof is wat steviger en kan prima in of over een broek gedragen worden. Hij zit niet te strak, waardoor ik hem graag draag op warmere dagen. Ik draag maat XS. Hij is te koop bij o.a. Studio Jux en kost €59,95.

Linnen top van H&M

Capsule Wardrobe - Zomer 2017

En dan een niet zo duurzame aankoop van H&M. Ik zocht al een tijdje naar een top met lange mauwen in precies deze kleur, aangezien ik de kleur mooi bij mijn huid en haar vind staan. Ik kon maar niets vinden en liep per toeval tegen deze top aan en wist meteen dat dit hem zou worden. Ik draag hem sinds ik hem heb echt elke week (zie ook de foto’s die ik maakte voor de tas in het artikel van woensdag), dus ik ben ondanks dat hij niet helemaal duurzaam is wel blij met deze aankoop. De top is gemaakt van 100% linnen en is verkrijgbaar in 5 kleuren. Hij kost €19,99 en is verkrijgbaar in de webshop van H&M.

Zomer capsule wardrobe

Afgelopen weekend ben ik door mijn garderobe heengegaan en besloot ik een kleine uitdaging op te stellen. Ik heb niet heel veel kleding (zie hier het totale overzicht dat ik maandelijks aanvul), maar ik vroeg me toch af of ik niet met minder kon doen. Ik heb daarom alle items die ik graag draag of wil dragen prominent neergelegd in mijn kast en alle overige items (inclusief winterkleding) achterin mijn kast gelegd. Ik kwam op 24 items uit die ik de komende 3 maanden ga dragen. Als ik de items die achterin de kast liggen de komende 3 maanden niet nodig heb, dan kan ik die doneren of verkopen. Dit geldt ook voor de items uit deze selectie die ik de komende zomer wellicht niet ga dragen.

Benieuwd naar wat er in mijn zomer capsule wardrobe zit? Dit zijn alle items:

Capsule Wardrobe - Zomer 2017

Tanktop Selected – T-shirt Berschka – T-shirt ArmedAngels
T-shirt Sissy Boy – Top H&M Conscious – Top Komodo
Top MissGreen – Top Selected – Top Designers Remix (tweedehands)

Capsule Wardrobe - Zomer 2017

Top ArmedAngels – Top H&M – Top H&M
Blouse Filipa K – Vest H&M – Rok A&F
Rok MissGreen – Jurkje Tart – Jurkje People Tree

Capsule Wardrobe - Zomer 2017

Jurk Jutka & Riska – Legging Mango – Jeans H&M Conscious
Jeans Monki – Jasje Mango – Jas Vera Moda

Ik denk dat ik met deze 24 items wel uit moet komen. Ik zal tevens de komende 3 maanden proberen om geen nieuwe kleding te kopen, dat is deel 2 van de challenge :) De enige uitzondering die ik wellicht maak is als ik met een leuk duurzaam merk een samenwerking voor Naoki aan kan gaan. Ik hoop dat ik hierdoor wat geld kan besparen en tevens aan het einde van de zomer een paar items kan verkopen of doneren die ik niet heb gedragen. Wie weet ga ik voor de herfst hetzelfde doen!

 1. Wat een prachtige kledingitems heb je allemaal! Echt kleding die tijdloos is en waar je lange tijd plezier aan beleeft! Ik vind vooral die off-shoulder tops en het jurkje erg gaaf. Heel knap en inspirerend hoe je het met relatief weinig kledingitems doet!

  • Als ik het kan, dan kan iedereen het haha :) Indien je dat wilt natuurlijk. Ik vind de off-shoulder tops op dit moment ook echt heel leuk!

 2. Heel leuk om te lezen/zien! Ik heb niet een capsule waarbij ik items tel, maar ik heb nog ZO weinig kleding vergeleken met vroeger! :)

 3. Kijk anders of je een lossere band in de top kan laten plaatsen, wellicht zit ie dan wel goed!

  • hahahaha, ik had hetzelfde idee ;-)
   Dus Sophie, even naar een naaiatelier.
   Daar moeten ze je wel kunnen helpen.
   Het zou zonde zijn wanneer je ‘m wegdoet terwijl je ‘m eventueel zou kunnen laten aanpassen ;-)

 4. Als jij een nieuw item wilt kopen/vervangen.. bij welke webshops en/of winkels kijk je dan tegenwoordig?

  Ik ben heel benieuwd naar je favoriete duurzame kledingplekjes (alleen al om te gluren, winkelmandje te vullen en daarna weer te legen, hehe).

 5. Wat een super mooi artikel is dit geworden. Zó inspirerend om zo weinig kleding te hebben. Ik merk dat ik minder kleding wil en meer mijn eigen stijl aan het ontwikkelen ben (waardoor je uiteindelijk minder kledingstukken nodig hebt omdat je dan de items in je kast hebt waar je dol op bent) maar tegelijkertijd ook lastig kleding weg kan doen. Ik ben eigenlijk van plan om dingen in mijn kast in te gaan delen: 1 = leuk en draag ik vaak, 2 = draag ik niet zo graag maar kan ik lastig weg doen. Misschien dat dit er uiteindelijk voor zorgt dat ik ook naar minder kleding toe kan omdat ik dan merk dat ik op dezelfde items zal blijven terugvallen. Tof trouwens dat je op je site jouw capsule wardrobe bijhoudt. Dat wist ik helemaal niet. Echt een pagina waar nieuwsgierige aagjes als ik vaak op zullen kijken.

 6. Je hebt mooie nieuwe items aan je wardrobe toe kunnen voegen! Ze staan je alle 4 erg goed. En juist omdat je zo goed bezig bent is het denk ik niet erg als je een keer een iets minder groene aankoop doet, zoals je zelf al zegt koop je veel minder en draag je alles met liefde. Dat is volgens mij ook precies waar het om draait :)

  • Daar heb je gelijk in – als je een ‘fast fashion’ items met veel liefde vaak draagt, dan wordt het vanzelf enigszins duurzaam ;)

 7. Ik vind het heel mooi om te zien hoe je capsule wardrobe zich ontwikkelt!
  Elke keer dat ik mijn kledingkast open vind ik nog nieuwe items die ik niet meer nodig heb. Heel inspirerend om te zien hoe jouw capsule voor jou werkt! Helpt mij ook om nog kritischer te kijken ;-)

 8. Wat een leuk artikel ! De twee off-shoulder tops staan je prachtig :)

  Zou je misschien advies hebben over duurzame webshops die ook lingerie en onderbroek verkopen? Ik kan dat op bijna geen webshops vinden…

  • Ik ben helaas nog geen mooie duurzame lingerie tegen gekomen in Nederlandse webshops helaas… De enige merken die ik ken die wel leuke items verkopen zijn Underprotection uit Denemarken: http://underprotection.dk/ (duurzame materialen & productie) en Cosabella uit Italië: https://www.cosabella.com/en-nl (niet geheel duurzaam, wel lokale productie in Italië). Als ik iets moois & duurzaam in Nederland tegenkom zal ik er zeker over bloggen :)

 9. Hi Sophie, ik zie dat jij een monki jeans in je garderobe hebt, hoe bevalt deze? Ik ben op zoek naar een zwarte jeans, alleen ik ben benieuwd hoe deze zit gedurende dag. Rekt de jeans uit, blijft hij meerdere dagen mooi zitten?
  Ik lees veel blogs over capsule wardrobes en duurzame kleding, maar tot nu toe weinig over de kwaliteit na langdurig dragen, wassen e.d. Ik heb namelijk een rok van miss green van rekbaar stof van bamboe, maar eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld over de kwaliteit, na 1 keer dragen zit hij niet mooi (moet tussendoor strijken wil de rok meerdere keren dragen tussen de wasbeurten), na 3 keer wassen begon de stof al te pillen. Ik ben heel zuinig op mijn kleding en heb veel ‘foute kleding’ in mijn kast die al bijna 10 jaar meegaan en veelvuldig worden gedragen en gewassen die er nog steeds goed uit ziet. Vandaar mijn vraag.

  • Ik ben ontzettend blij met mijn Monki jeans :) Ik heb hem nu ongeveer een half jaar in mijn bezit en draag hem elke week wel 2 of 3 dagen. Ik vind hem fijner dan de echt biologische jeans, die bij mij heel snel krimpen in de was en vaak stug blijven aanvoelen. De jeans rekt bij mij niet uit, maar er zit wel stretch in waardoor hij fijn zit. Ik kan hem zeker aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruelty Free Beauty Tas

Limited Edition ‘Cruelty Free Beauty’ Tas

Kenko Box – de dierproefvrije & natuurlijke feel good box