Capsule Wardrobe – Lente 2018

Capsule Wardrobe - Lente 2018

De lente is aangebroken en dus is het weer tijd voor een nieuwe capsule wardrobe! Deze stel ik 4 keer in het jaar samen wanneer er een nieuw seizoen is aangebroken. Vandaag deel ik een aantal nieuwe kledingstukken en alle 21 items die ik geselecteerd heb voor de lente.

Zo’n 60% van mijn lente garderobe komt overeen met mijn winter garderobe, aangezien ik niet zoveel kledingstukken meer heb. Op dit moment heb ik 38 kledingstukken, die je allemaal hier kunt bekijken (ik update dit artikel om de zoveel maanden zodat hij actueel blijft). Mijn dikke truien, vesten en winterjas heb ik opgeborgen. Een aantal dunnere topjes, jurkjes & rokjes heb ik weer teruggehangen in mijn kast.

Ook heb ik in de afgelopen 3 maanden een aantal kledingstukken aan mijn garderobe toegevoegd, dit zijn ze:

Twee nieuwe truien van H&M

In januari merkte ik dat ik wat dunnere truien miste in mijn garderobe. De dikke wintertruien waren echt te warm met een gemiddelde temperatuur van 8/9 graden. Daarom kocht ik twee truien bij H&M: een uit de reguliere collectie en een uit de duurzamere Conscious collectie.

Capsule Wardrobe - Lente 2018

Lichtgrijze licht oversized trui van H&M.

Capsule Wardrobe - Lente 2018

Groene trui, gemaakt van overgebleven & recyclede materialen van H&M Conscious.

Nieuw jasje van Scotch & Soda

Capsule Wardrobe - Lente 2018

Ik kwam dit jasje tegen in De Bijenkorf en werd meteen verliefd: hij was precies wat ik zocht. Een stoer jasje in een kleur die goed bij mijn huid en haar staat. Hij komt van het merk Scotch & Soda (die samenwerken met fabrieken die zich aan de Amfori BSCI Code of Conduct houden, dus al wat duurzamer dan de meeste merken bij De Bijenkorf). Ik ben er superblij mee en draag hem vaak.

Nieuw jurkje van Abercrombie & Fitch

Capsule Wardrobe - Lente 2018

Vlak voor mijn vakantie naar Curaçao in februari wilde ik nog een jurkje toevoegen aan mijn garderobe. Ik heb heel wat webshops afgestruind en vond deze uiteindelijk bij Abercrombie & Fitch. Helaas niet duurzaam, wel helemaal mijn stijl en wat was ik blij in Curaçao dat ik dit nette maar ook casual jurkje had meegenomen!

Daarnaast heb ik nog twee items van het duurzame Duitse merk ArmedAngels toegevoegd aan mijn collectie. Deze liet ik in de laatste fair fashion outfit post zien. Deze nieuwe items + 15 kledingstukken die ik al had vormen mijn capsule wardrobe voor de lente.

Capsule Wardrobe Lente

Capsule Wardrobe - Lente 2018

Grijze tanktop Selected – Zwarte tanktop Selected – Top met print Selected
Grijs t-shirt Berschka – Zwarte body Résiste et Rêve – Gestreepte top ArmedAngels
Groene blouse Komodo – Off-shoulder top ArmedAngels – Grijze trui Real Fake

Capsule Wardrobe - Lente 2018

Groene trui H&M Conscious – Grijze trui H&M – Halflange rok Abercrombie & Fitch
Halflange rok ArmedAngels – Donkerblauw jurkje Abercrombie & Fitch – Jurkje met print People Tree
Grijze jeans H&M Conscious – Zwarte jeans Monki – Blauwe jeans H&M

Capsule Wardrobe - Lente 2018

Bomberjack Scoth & Soda – Parka ONLY – Nep-leren jasje H&M

Ik denk dat mijn lente garderobe redelijk compleet is, ik ga dan ook weer proberen de komende 2 maanden geen nieuwe kleding te kopen. Dit doe ik meerdere keren in het jaar, want ik wil mijn garderobe graag overzichtelijk houden en minder (het liefst geen!) miskopen meer doen. Het voelt trouwens echt heerlijk om je kast uit te mesten, je winterkleding op te bergen en nieuwe items een mooi plekje te geven – ik kan een seizoenscollectie iedereen aanraden!

 1. Altijd weer zo fijn om te zien! Ik ben m’n kledingkast aan het uitmesten, ik heb namelijk zo veel stukken die ik niet draag en grijp altijd naar dezelfde. Trouwens, tof dat je ook gewoon zégt dat dat ene jurkje niet duurzaam is. Als het je stijl is, het je écht blij maakt en je het met veel plezier draagt, waarom niet? :-) Je kan niet altijd “het juiste” doen.

  • Daar heb je helemaal gelijk in, ik vind dat een “bewust onbewuste” aankoop af en toe wel mag. Zeker als je weet dat je het item heel vaak gaat dragen, in dit geval het jurkje en ook de trui van H&M die ik al zeker 20 keer gedragen heb – zo worden ze op de lange termijn vanzelf duurzaam :)

 2. Fijn artikel om me een idee te geven! Ik heb mijn kleding ook FLINK uitgezocht, nog meer dan ik ooit heb gedaan haha. Nu heb ik geen items geteld ofzo en het is echt nog wel meer dan jij, maar vergelijken is natuurlijk niet het doel. Ik word heel blij van de items :)

  • Het gaat ook niet om het getal idd, dat is voor iedereen anders. Zolang je blij bent met de items die je hebt en ze allemaal draagt dan ben je super goed bezig! :)

 3. Wat een mooie items zitten er in je lentegarderobe! Ik blijf het knap vinden dat je een capsule wardrobe bijhoudt, maar kan me tegelijkertijd wel voorstellen dat het rust geeft om het met een beperkt aantal items te doen. Ik heb zelf laatst mijn kledingkast ook uitgemest en dat voelt zo fijn.

 4. Heel erg leuk om je nieuwe garderobe te zien. Zelf ben ik helemaal verliefd op de groene trui van H&M Conscious en ik vind hem zo fijn dat ik hem zelfs ook in het blauw heb gehaald. Ik merk dat ik ook steeds meer waarde hecht aan goede tijdloze basics, maar een capsule wardrobe is voor mij nog veel te extreem. Ik hou gewoon teveel van afwisselen. Maar ga wel steeds mee richting een mooie garderobe met duurzame items. Dat vind ik heel erg belangrijk!

 5. Heb je je winterjas al weer opgeborgen? :O Dat doe ik meestal eind april pas. Ik krijg het snel koud :P

  Oké, meest zinloze comment ooit xD

  • Haha nee joh, ik krijg die vraag wel vaker. Ik heb het eerder te warm dan te koud, dus vanaf een graad of 7-8 doe ik mijn parka weer aan :) Ik draag mijn winterjas eigenlijk alleen als het echt koud is.

 6. Ik heb vorige week ook mijn winterkleding opgeborgen en al mijn kleding uitgesorteerd – een grote ikea zak vol gaat naar marktplaats / 2dehands.be en grote shopper werd al gedoneerd aan de kringloop. Het doet echt zo goed om eindelijk goed te weten wat ik allemaal precies heb, ook al is het nog altijd veel meer dan een veelzijdige capsule wardrobe. Anyway, fijne keuze in ieder geval – goede basics maar ook interessantere stukken. Ik denk dat ik binnenkort eens een maandje met een kleine capsule ga experimenteren!

 7. Mooie garderobe heb je! Ik heb die Conscious trui laatst ook gekocht, fijn is ie he!

  Ik vroeg me af hoe jij je donkere kleren mooi houdt met wassen? Ik heb altijd speciaal wasmiddel gebruikt voor donkere was, omdat ik bang ben dat het snel vervaagd/grauw wordt. Ik wil graag compleet overstappen op ecologisch verantwoorde/vegan merken. Ik kan bij deze merken eigenlijk niks vinden speciaal voor donkere was. Heb jij een bepaald merk waar je heel tevreden mee bent (dus een goed wasresultaat qua vlekken en geur e.d. en dat je kleding lang mooi blijft?)

  • Ik gebruik hier geen speciaal wasmiddel voor, ik gebruik wasmiddel & wasverzachter van Ecover en soms het “ecologische” wasmiddel van AH eigen merk en die wast alles prima schoon, de kleuren vervagen niet snel. Ik denk dat bij die donkere wasmiddelen vaak extra synthetische stoffen worden toegevoegd, vandaar dat de eco-merken dit niet aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dierproefvrije updates - februari & maart 2018

Dierproefvrije updates – februari & maart 2018

Q&A met een diëtist over voedselintoleranties & allergieën

Q&A met een diëtist over voedselintoleranties & allergieën