Beauty miskopen van de afgelopen maanden #4

Beauty miskopen van de afgelopen maanden #4

Jaren geleden deelde ik weleens mijn miskopen: beauty producten die helaas niet in de smaak vielen. Ik ben hiermee gestopt omdat ik me altijd een beetje schuldig tegenover de bedrijven/webshops voelde die de producten maken en verkopen. Ik wil ze namelijk geen slecht imago geven, want vaak zijn dit wel mooie, duurzame en diervriendelijke bedrijven. Ik heb onlangs besloten om toch weer af en toe een beauty miskopen artikel te schrijven. Want laten we eerlijk zijn: niet alle dierproefvrije producten zijn geweldig en ook de bewuste merken stellen soms teleur…

Kleine disclaimer: onderstaande producten werkten voor mij niet of vond ik niet fijn in gebruik. Dat wil niet zeggen dat het slechte producten zijn en dat ze voor jou ook niet werken. Wellicht vermeld ik zelfs jouw favoriete product. Als je twijfelt over een product, doe vooral extra onderzoek en laat je niet weerhouden door dit artikel om deze merken alsnog te steunen. Het zijn namelijk wel mooie dierproefvrije merken waarvan ik in de toekomst wellicht iets nieuws uitprobeer.

Colourpop Super Shock Oogschaduw Set

Beauty miskopen van de afgelopen maanden #4

Wat een beauty’s zijn deze oogschaduwkleuren! Ik vind het dan ook zo jammer dat ze voor mij niet werken. Ik ben fan van de liquid lipsticks van Colourpop: deze geven veel kleur af en blijven urenlang op je lippen zitten. Ik was daarom benieuwd naar de overige producten van dit Amerikaanse dierproefvrije merk. Deze kleuren oogschaduw zaten in een setje dat tijdens een sale maar iets van €10 kostte.

Toen ik het pakketje ontving heb ik de producten meteen op de foto gezet en probeerde ik ze uit. Het viel me op dat mijn oogschaduwkwast bijna geen product oppakte: alsof de kwasten het pigment afstootten. Ik probeerde het met 2 andere kwasten (allemaal synthetische kwasten, waarmee ik normaal geen problemen heb), maar geen enkele kwast kon genoeg product oppakken om mijn ogen van kleur te voorzien. Het resultaat was dat ik na 3 laagjes oogschaduw enkel wat glitter met een semi-transparante kleur op mijn oogleden zag. Ik heb een aantal tips van jullie (ik deelde mijn frustratie over deze oogschaduw al eerder op Instagram) uitgeprobeerd, zoals de oogschaduw nat of met mijn vingers aanbrengen en bovenop foundation, maar niets hielp genoeg.

Ik las op Instagram dat een aantal van jullie de oogschaduw wel heel fijn vinden. Het kan dus zijn dat ik pech heb en er iets verkeerd is gegaan tijdens de productie of dat ik een hele oude set heb gekregen… Wie weet, maar de oogschaduw van Colourpop ga ik niet opnieuw aanschaffen.

Fine Natuurlijke Deodorant

Beauty miskopen van de afgelopen maanden #4

Ik krijg regelmatig vragen over dit merk en hun deodorant, die ik bij deze maar zal beantwoorden. Fine is een Duits merk dat natuurlijke, biologische en vegan deodorant maakt. Toen ik vorig jaar benaderd werd om deze deodorant uit te proberen zei ik meteen ja, want ik vond de verpakking mooi en de ingrediënten zijn fijn. Alleen heb ik besloten hem uiteindelijk niet op Naoki te promoten.

De deodorant ruikt lekker en ik vind het aanbrengen (met een lepeltje haal je wat deodorant uit het potje) ook niet vervelend, maar de deodorant werkt helaas niet goed genoeg. Het parfum in de deo maskeerde de eerste 2 uur wel zweet, maar daarna rook ik helaas niet meer helemaal fris. Ik zweet niet veel en maak daarom ook geen gebruik van een anti-transpirant. Een normale natuurlijke(re) deodorant is prima voor dagelijks gebruik. Maar met deze deodorant voelde ik me niet fris en ik moest hem regelmatig opnieuw aanbrengen. Omdat hij ook nog eens vrij prijzig is (€28 voor een klein potje…) kan ik hem helaas niet aanraden.

Kora Organics Noni Glow Face Oil

Beauty miskopen van de afgelopen maanden #4

Een paar weken geleden reviewde ik een setje gezichtsverzorging van Kora Organics op Naoki. Hier was ik erg enthousiast over en ik was van plan om deze gezichtsolie een paar weken later te reviewen. Uiteindelijk heb ik besloten om dat niet te doen, omdat mijn gezicht geïrriteerd raakte en mijn huid nu na twee weken pas weer zacht en glad aanvoelt.

Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen waar het aan ligt, maar ik heb wel een vermoeden: lavendelextract. Ik heb een overzicht van producten die in de afgelopen jaren mijn huid geïrriteerd hebben en wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, is dat ze lavendelolie of -extract bevatten. Nu zijn er ook een paar producten die lavendel bevatten waar mijn huid niet of amper op reageert. Meestal staat de lavendel dan onderaan de ingrediëntenlijst vermeld. Bij producten waar wat meer lavendel inzit, krijg ik na een paar weken een geïrriteerde huid: roodheid, gevoelig bij aanraken en mijn huid voelt een beetje stroef aan. Zo ook bij de Noni Glow Face Oil helaas, waardoor ik na 3 weken gestopt ben met hem gebruiken. Ik verving de olie met een andere gezichtsolie (zonder lavendel) en mijn huid ziet er inmiddels weer goed uit en voelt zacht aan.

Vanaf nu dus geen gezichtsverzorgingsproducten met lavendel meer voor mij…

Pur Cosmetics Big Look Mascara

Beauty miskopen van de afgelopen maanden #4

En dan als laatste deze mascara van Pur Cosmetics. Ik ben fan van hun oogschaduw, die ik vorig jaar op Naoki reviewde. Een paar maanden geleden schafte ik deze vegan mascara aan. Hij belooft je wimpers van mega-volume te voorzien zonder klontjes. Ik was heel benieuwd, maar heb uiteindelijk deze mascara na een week al weggegooid (en ik gooi bijna nooit producten weg!).

De “no clumps” claim maakte hij bij mij helaas niet waar. Ik moest de mascara heel voorzichtig aanbrengen, want het borsteltje pakte steeds teveel product op. Dit kwam uiteindelijk op mijn wimpers terecht en zag er niet zo mooi uit. De enige manier om deze mascara aan te brengen was door het borsteltje eerst af te vegen met een tissue. Dat is natuurlijk zonde, want zo verspil je veel mascara. Na een paar dagen was de verpakking ook al vies geworden. De mascara hoopte rond het borsteltje en aan de rand van de huls op. Omdat ik het gebruik zo omslachtig vond en de mascara steeds viezer werd, heb ik hem na een week al vervangen… Jammer!

Zo zie je maar, niet alle producten die ik koop of ontvang zijn een mooie review waard… Heb jij onlangs producten uitgeprobeerd die niet bevielen?

  • Ik las online inderdaad verschillende artikelen hierover, daarom denk ik ook dat het de lavendel is die mijn huid irriteert. Jammer :(

 1. Het is altijd zo jammer als producten niet helemaal bevallen, zeker als je er wel op hoopt! Maar wel heel goed dat je het deelt :)

 2. Wat zonde dat deze producten niet helemaal bevallen in gebruik. Zeker de deodorant klinkt fijn. Dit laat ook maar zien dat het ene product het andere niet is en dat een merk niet altijd iets zegt. :-)

 3. Interessant artikel! Ik vind het juist altijd goed om het te lezen wanneer iemand niet enthousiast is over een product.

 4. Wat fijn zo’n overzicht met miskopen. Natuurlijk is het niet fijn dat je producten hebt die je niet bevallen, maar ook fijn om eens een andere review te lezen van natuurlijke make-up. Bedankt voor je eerlijkheid Sophie <3

 5. Jammer van de producten, maar zo zie je maar het is niet altijd voor iedereen weggelegd. Wel fijn, zo’n eerlijke review! Hopelijk ontdek je binnenkort weer fijne, nieuwe producten.

 6. Oh dit vind ik echt leuk om te lezen! Niet dat de producten tegenvallen uiteraard, maar wel dat je het laat weten! Meestal lezen we natuurlijk alleen maar de positieve berichten, dit is ook wel eens fijn!

 7. Het is altijd wel een tegenvaller hé als je veel van een mooi product verwacht. Maar het is belangrijk om kritisch te zijn, kunnen de bedrijven ook weer wat van leren!

 8. Hier ook iemand die niet tegen lavendel op de huid kan. Heb jij ook last van rozen in producten? Daar reageer ik ook op, en dat zit in veel natuurlijke producten helaas.

  • Hmm dat weet ik eigenlijk niet, nog niet op gelet. Mocht ik nog een keer een reactie op producten krijgen dan ga ik kijken of dat wellicht de reden is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips om makkelijker te recyclen

Duurzaam en stijlvol afval scheiden? Dat kan!

Aan dat “perfecte” plaatje voldoen

Aan dat "perfecte" plaatje voldoen en overige onzekerheden