Beauty Kitchen Green Tea Konjac Sponge

Beauty Kitchen Green Tea Konjac Sponge

Jaren geleden testte ik voor het eerst een konjac spons uit. Omdat ik destijds nog een Clarisonic gebruikte (zo’n mega dure reiniger op batterijen), was ik niet zo onder de indruk en verdween hij in een lade. In december ontving ik een konjac spons van Beauty Kitchen die ik getest heb en vandaag review.

Mocht je nog nooit van een konjac spons gehoord hebben: deze sponsen bestaan uit natuurlijke vezels van de konjac plant. Deze plant bestaat voor 97% uit water, is rijk aan mineralen en is PH-neutraal. De spons reinigt de huid mild, stimuleert de bloedsomloop en kan met of zonder reiniger gebruikt worden. Hij is geschikt voor elk huidtype en er bestaan verschillende varianten, met allemaal net andere toevoegingen. Zo bevat deze Green Tea variant groene thee extract, dat antioxidanten bevat en de huid beschermt en de elasticiteit verbetert.

Beauty Kitchen Green Tea Konjac Sponge

Als je de spons uit de verpakking haalt voelt hij vochtig aan, want hij bevat wat water om hem soepel te houden. Voor gebruik moet je hem even met wat warm water afspoelen. Daarna is hij klaar voor gebruik, met of zonder extra reiniger. Ik heb hem met en zonder reiniger getest, om te kijken wat ik het fijnst vind. Zonder reiniger voelt de konjac spons fijn aan op de huid, alsof je je huid zachtjes scrubt. Mijn huid voelt na gebruik zacht aan, maar nog niet helemaal schoon zoals een scrub of goede reiniger je huid laat aanvoelen. In combinatie met een reiniger krijg je een super zachte en gladde huid, die helemaal schoon aanvoelt.

Met een reiniger haalt hij binnen een paar seconden mijn make-up er helemaal af en kan ik meteen een tonic en daarna moisturizer gebruiken. Zonder extra reiniger moet ik mijn make-up er nog wel afhalen met een reinigingsproduct. Hierdoor vind ik het handiger om de konjac spons enkel in de ochtend te gebruiken. Mijn huid voelt ‘s ochtends eigenlijk altijd wel goed aan: soepel en gevoed door de natuurlijke oliën en crèmes die ik gebruik. Ik vind het daarom niet elke ochtend nodig om mijn huid uitgebreid te reinigen. Dan is deze konjac spons echt een uitkomst. Met een klein beetje water voelt mijn huid schoon en zacht aan en breng ik mijn dagcrème aan.

Beauty Kitchen Green Tea Konjac Sponge

Omdat ik hem elke ochtend gebruik droogt de spons nooit helemaal uit en is hij binnen een paar seconden klaar voor gebruik. Let er wel op dat als je de spons een paar dagen niet gebruikt, hij hard wordt. Je moet hem dan even onder water houden en zachtjes in knijpen, totdat hij weer zacht en klaar voor gebruik is. Je kunt de spons het beste ergens ophangen of in de koelkast bewaren, zo blijft hij langer houdbaar. Ik reinig hem om de 3 dagen met een natuurlijke reiniger, voor de rest gebruik ik geen overige producten. Als het goed is gaat de spons zo’n 3 maanden mee. Ik gebruik hem nu langer dan een maand en hij ziet er nog goed uit. De spons is trouwens compleet biologisch afbreekbaar.

Ingrediënten:
Konjac Fibre, Aqua (water), Tea Polyphenols, Green Chrome Oxide.

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Alle producten van Beauty Kitchen zijn natuurlijk, de verpakkingen zijn deels gemaakt van overgebleven en gerecyclede materialen en de producten worden lokaal in Engeland gemaakt.
Geproduceerd in: Engeland

Ik ben blij met deze groene spons: hij reinigt mijn huid mild in de ochtend en is makkelijk in gebruik. Hij is deze week in de aanbieding bij Holland & Barrett en kost nu €6,29. De normale prijs is €8,99 en het merk heeft verschillende varianten van de konjac spons.

Ben jij al bekend met de konjac spons?

Ik heb dit product ontvangen om uit te proberen.

  1. Ik heb de zwarte variant en vind hem best fijn al weet ik niet of het nou echt een verschil maakt. Ik moet nog een zeepbakje kopen zodat de spons goed uit kan lekken bij mijn wasbak want nu pak ik hem te weinig omdat ie ergens anders hangt te drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Curacao vakantie 2018

Curaçao – vakantieverslag, tips & mijn favoriete foto’s

Spiritueler leven – Mijn ontdekkingsreis

Spiritueel leven - Mijn ontdekkinsgreis