Avalon Organics Clarifying Shampoo & Conditioner

Avalon Organics Clarifying Shampoo & Conditioner

Onlangs herontdekte ik het Amerikaanse verzorgingsmerk Avalon Organics. Met een uitgebreide collectie huid-, lichaam- en haarverzorging is er genoeg om uit te proberen. Aangezien alle producten gecertificeerd dierproefvrij zijn, bijna alles vegan en natuurlijk is vind ik dit een fijn merk om af en toe iets nieuws van aan te schaffen. Vorige maand kocht ik de Clarifying Lemon Shampoo & Conditioner, die ik vandaag review.

Clarifying Lemon Shampoo

Avalon Organics Clarifying Shampoo & Conditioner

Qua shampoo heb ik aardig wat eisen, waardoor ik niet bij elk merk terecht kan. Zo gebruik ik al jaren geen SLS meer, wil ik dat de shampoo het liefst (grotendeels) natuurlijk is, vegan en uiteraard dierproefvrij. Oh, en dan moet de shampoo ook mijn haar goed schoonmaken natuurlijk, iets dat niet elke natuurlijke shampoo kan. Deze van Avalon Organics kwam gelukkig door mijn selectie heen. Hij is geschikt voor alle haartypes en is gemaakt om het haar te versterken, restjes stylingsproducten en overig vuil te verwijderen en het haar extra glans te geven.

De Clarifying Lemon shampoo heeft een basis van water en aloë vera en bevat enkel milde reinigers. Er zijn een aantal verzorgende ingrediënten toegevoegd zoals shea boter en verschillende oliën en extracten uit planten en vruchten. Hierdoor ruikt de shampoo heerlijk naar citrusvruchten en dan met name naar citroen. De shampoo voelt wat dikker aan dan een gemiddelde shampoo, maar met wat water komt hij toch goed door mijn haar heen. Het schuim is ook lekker vol en voelt zacht aan. Na 1 keer goed wassen is mijn haar schoon, maar voelt het wel wat stug aan. Een conditioner is dus een must (in ieder geval voor mijn haar), anders is het wat lastiger doorkambaar.

Een prima shampoo die mijn haar goed reinigt en heerlijk ruikt. Er zit 325ml in de fles en hij kost €8,25.

Ingrediënten Shampoo:
Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice(1), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laurylglucosides Hydroxypropylsulfonate, Glycerin, Sodium Cocoyl Isethionate, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil(1), Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Cedrus Atlantica Bark Oil, Litsea Cubeba Fruit Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract(1), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract(1), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract(1), Styrax Benzoin Resin Extract, Arginine, Bisabolol, Sodium Citrate, Sodium PCA, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Alcohol(1), Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citral, Limonene, Linalool.
(1)Certified Organic Ingredient

Clarifying Lemon Conditioner

Avalon Organics Clarifying Shampoo & Conditioner

De conditioner is gemaakt om samen met de Clarifying shampoo te gebruiken. Ook dit product heeft een basis van water en aloë vera en is verder aangevuld met bloem- en vruchten extracten, zoals kamille, calendula, citroenschil en zonnebloemolie. Ook de conditioner is vegan en zo goed als natuurlijk. De conditioner belooft het haar te verhelderen en te versterken.

De Clarifying Lemon conditioner komt in dezelfde fles als de shampoo en dat is meteen het grootste minpunt van dit product. De conditioner is namelijk vrij dik en vol van textuur en komt heel moeizaam uit de kleine opening. Ik draai de dop daarom van de fles en schud de conditioner zo in mijn hand. Een beetje onhandig… De conditioner ruikt ook heerlijk naar fruit, ik ruik voornamelijk citroen maar ook een beetje banaan, alhoewel er geen banaan in dit product zit haha. Ik houd wel van volle conditioners en deze voelt heerlijk aan op mijn haar. Ik merk dat ik in combinatie met de shampoo wel wat meer conditioner nodig heb dan normaal, omdat mijn haar na de shampoo wat stugger aanvoelt. Na het aanbrengen voelt mijn haar meteen glad, zacht en gevoed aan. De conditioner spoelt makkelijk uit en laat een heerlijke geur achter van citroen.

Je hebt er wellicht iets meer dan normaal van nodig, maar dan wordt je haar wel heel zacht en krijgt het een heerlijke geur. De conditioner bevat 325ml en kost ook €8,25.

Ingrediënten Conditioner:
Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice(1), Behentrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Polysorbate 60, Calendula Officinalis Flower Extract(1), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract(1), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract(1), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil(1), Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil(1), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil(1), Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Cedrus Atlantica Bark Oil, Litsea Cubeba Fruit Oil, Arginine, Bisabolol, Hydrolyzed Soy Protein, Sodium PCA, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Alcohol(1), Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citral, Limonene, Linalool.
(1)Certified Organic Ingredient

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee (wel grotendeels)
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: Alle producten zijn (zo goed als) natuurlijk, vegetarisch of veganistisch en bevatten gecertificeerde biologische ingrediënten. De verpakkingen zijn deels van recyclede materialen gemaakt.
Geproduceerd in: Noord Amerika

Avalon Organics Clarifying Shampoo & Conditioner

Samen werken de shampoo en conditioner prima – mijn haar wordt goed schoon en voelt na het drogen zacht, sterk en glad aan. Ik vind de prijs ook prima – ik gebruik de producten nu een maand en ze zitten nog ongeveer voor de helft vol (ik was mijn haar om de 4-5 dagen). Ik vind de flessen er daarnaast ook mooi uitzien, ik had alleen liever gewild dat de dop van de conditioner was aangepast. Verder een prima duo! Ik kocht beide producten bij Big Green Smile, waar er nog meerdere haarverzorginsgproducten van Avalon Organics verkocht worden.

 1. Wat een mooie verpakkingen! De producten klinken erg goed, alleen jammer dat de conditioner zo onhandig in gebruik is. Prima prijsjes voor zulke producten!

  • Ik zou kiezen voor een milde, natuurlijke shampoo zonder geurstoffen. Bijvoorbeeld de Scentfree shampoo van Green People of de shampoo zonder parfum van Bee Honest – beiden te koop bij Big Green Smile.

 2. Stom hoe lastig het kan zijn om je persoonlijke heilige graal te vinden qua product. Ik vind het nooit fijn als ik na het wassen van mijn haar of gezicht merk dat het droog/stroef/trekkerig wordt. Veel mensen denken bij dat gevoel ‘mijn huid of haar is goed schoon’ maar het betekent dat je te veel van de natuurlijke oliën hebt weggehaald en er minuscule scheurtjes vormen. Dus eerst breng je schade aan die je dan met een moisturiser of conditioner weer herstelt.

  Ik ben al enige tijd opzoek ben naar een solid shampoo en conditioner en dan ook 1 zonder de verschillende soorten SLS, inderdaad zo natuurlijk mogelijk, geen ingrediënten afkomstig van palmolie, vegan, dierproefvrij en die dan ook nog is mijn haar schoon maakt. Wat behoorlijk lastig blijft want vaak zit er glycerine in waarvan je niet zeker weet of het van palmolie komt of er zit honing in en in die van Lush zit wel gewoon SLS. Dus mocht je er 1 tegen komen dan hoor ik het super graag!

  • Ja het is nog een hele opgave om die holy grails te vinden! Qua vaste shampoo heb ik al vaker de tip gekregen om naar de shampoo bars van Lamazuna te kijken (te koop bij Babongo: https://www.babongoshop.nl/c-3606720/lamazuna/). Misschien is dit iets voor jou? Ik weet alleen niet of hier misschien toch palmolie voor gebruikt is… Misschien is dat wel ergens te achterhalen.

   • Ik heb die inderdaad ook bekeken en daar zit dus glycerine in. Op Zaailingen staat die shampoo bar ook en geeft ze aan dat het bedrijf wel kan verzekeren dat de SCI erin niet van palm olie is maar er staat niets over de glycerine. Terwijl ze het in die post wel heeft over glycerine en hoe je producten waar dat in zit moet vermijden. Wat ik dus een beetje verwarrend vond en dus ben ik maar weer verder gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De ins & outs over natuurlijke & gifvrije nagellak

Alle ins & outs over natuurlijke en gifvrije nagellak

Over geluk, vrijheid en bewuste keuzes maken

Bewuste keuzes maken