Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade – Taupe

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Taupe

Een paar maanden geleden reviewde ik de ‘Brow Lift‘ van Charlotte Tilbury: een prijzig, maar fijn product om je wenkbrauwen mee in te vullen en vorm te geven. Ik kreeg destijds de tip om eens de Dipbrow Pomade van Anastasia te proberen, die zou net zo goed werken en betaalbaarder zijn. Inmiddels is de Brow Lift op en gebruik ik nu dagelijks de Dipbrow Pomade van Anastasia.

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Taupe

Ik heb de Dipbrow Pomade al heel vaak voorbij zien komen op blogs en YouTube, maar ging er eigenlijk vanuit dat het product niet vega(n) zou zijn. Gelukkig bleken alle kleuren uit deze reeks vegan te zijn en zijn ze uiteraard (gecertificeerd) dierproefvrij. Anastasia is geen natuurlijk cosmeticamerk, dus als je enkel natuurcosmetica gebruikt is dit product wellicht niet voor jou. De basis van dit product bestaat o.a. uit siliconen en synthetische wassen, wat het product een stevige structuur geeft. De kleurpigmenten in de Dipbrow Pomade zijn wel natuurlijk.

De Dipbrow Pomade is een waterproof product dat je wenkbrauwen volume en kleur geeft, de hele dag door. Anastasia belooft dat de kleur niet zal vervagen, ook niet als je een vette huid hebt of zweet in de zomer. Omdat het product veel kleur afgeeft en goed blijft zitten, kan het ook als eyeliner gebruikt worden. Dit product is verkrijgbaar in maar liefst 11 kleuren, dus er zit voor iedereen een passende kleur tussen. Ik koos voor de kleur ‘Taupe’, aanbevolen voor (licht) blond haar.

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Taupe

In tegenstelling tot de Brow Lift, is de Dipbrow Pomade een gel die in een potje komt. Je brengt hem dus niet direct aan op je wenkbrauwen, maar je gebruikt een kwast om het product aan te brengen. Dit was in het begin even wennen, want ik ben wenkbrauwpotloden en poeders gewend. De eerste keer pakte ik dan ook meteen teveel product op met mijn kwast, waardoor mijn wenkbrauwen er niet zo natuurlijk uitzagen. Je hebt maar een klein beetje nodig en het is makkelijker om dit product op te bouwen dan het in 1 keer goed proberen te doen.

Wat ik nu doe is een klein beetje gel oppakken met mijn kwast (ik gebruik de 317 van Zoeva) en vervolgens aan de onderkant en bovenkant van mijn wenkbrauwen een lijn te trekken. Met de overgebleven gel op de kwast vul ik de rest van mijn wenkbrauwen in, door de twee lijnen naar binnen te borstelen met de kwast. Eventueel vul ik hier en daar nog een beetje van het product toe. Als ik iets teveel heb gebruikt, dan borstel ik mijn wenkbrauwen zachtjes met een spoolie kwast.

Ik vind het resultaat erg mooi, mits ik er de tijd voor neem. Ik ben per wenkbrauw soms wel een minuut bezig om het zo natuurlijk mogelijk te laten ogen. Ik kan me voorstellen dat als jij je wenkbrauwen enkel iets moet invullen, dat je dan zo klaar bent. Ik moet elke ochtend eerst de vorm creëren en dan mijn wenkbrauwen invullen. Ik ben er nu aan gewend, maar ik moest wel een beetje oefenen. Het resultaat mag er zijn en ook erg fijn: de Dipbrow Pomade blijft echt de hele dag zitten. Aan het einde van de avond zijn mijn wenkbrauwen niet vervaagd en als ze ik ‘s avonds een keertje niet schoonmaak, dan zit zo’n 80% er de volgende ochtend nog op.

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Taupe

Ingrediënten:
Cyclopentasiloxane, Trimethylsiloxysilicate, Cyclohexasiloxane, Isododecane, Polyethylene, Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2, Silica, Synthetic Wax, Silica Dimethyl Silylate, Sodium Magnesium Silver Phosphate, Tocopheryl Acetate, Triethoxycaprylylsilane, Kan bevatten: (+/-) Mica, Bismuth Oxycholoride (CI 77163), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891) <171568>.

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja (zie statement), gecertificeerd door PETA
Eco-friendly: Naast veel vegan opties helaas niets over kunnen vinden.
Geproduceerd in: China

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Taupe

Ik ben erg tevreden over dit product. Hij is namelijk in vergelijking met de Brow Definer van Anastasia (die ik jarenlang gebruikt heb) wel vegan en in vergelijking met de Brow Lift van Charlotte Tilbury iets betaalbaarder. Ik betaalde namelijk €18,20 voor dit potje met 4 gram product. Ik gebruik het potje nu langer dan een maand en hij zit zeker nog voor zo’n 85-90% vol. Anastasia producten zijn in Nederland verkrijgbaar bij Douglas, maar bij Beauty Bay betaal je zo’n 40-50% minder, dus daar heb ik hem besteld.

Tenzij ik ooit een vergelijkbaar natuurlijk product voor mijn wenkbrauwen vind, zal ik de Dipbrow Pomade opnieuw gaan aanschaffen. Van alle producten die ik in de afgelopen jaren gebruikt hebt, geeft deze in mijn mening het natuurlijkst ogende resultaat – plus hij is dierproefvrij en vegan, wat ik ook erg belangrijk vind. Aanrader dus!

 1. Mooi product! Zal eens kijken welke kleuren ze allemaal hebben!

  Wel apart trouwens dat iets dus wel geproduceerd kan worden in China, maar zolang het er niet verkocht wordt is het dus nog steeds dierproefvrij? Dat staat dus los van elkaar? Dat wist ik nog niet. Ik zou denken dat de materialen dan wel ingekocht moeten worden daar? Of werkt dat niet zo?

  • Klopt, de dierproeven worden niet uitgevoerd op producten die geëxporteerd worden, enkel producten die geïmporteerd worden en producten die nieuwe ingrediënten bevatten (en voor de Chinese markt geproduceerd worden). Anastasia geeft aan enkel samen te werken met dierproefvrije leveranciers, ik neem aan dat de meeste Europese en Amerikaanse merken dit doen die in China producten laten produceren.

 2. Wat een mooi product! Je wenkbrauwen zien er heel mooi en natuurlijk uit zo. Ik ben dus echt een leek op het gebied van wenkbrauwproducten en durf me er niet echt aan te wagen uit angst voor clowneske taferelen ;) Misschien ga ik deze toch eens proberen.

 3. Wat fijn dat het goed bevalt! Het staat ook mooi :)

  Toen ik het begon te gebruiken had ik de eerste paar keer ook te veel product gebruikt, en dat zag er niet uit. Gelukkig heb ik een foto om mij daaraan te herinneren omdat ik daadwerkelijk er mee uit ben gegaan, haha!

  Ik doe echt super lang met het potje en doe mijn wenkbrauwen vrijwel elke dag. Heb het begin januari gekocht en mijn potje zit nog ongeveer half vol. Maar dat komt misschien ook wel omdat ik het altijd afmaak met een wenkbrauw gel voor wat meer dimensie en textuur waardoor ik allicht wat minder pomade gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het wel of geen kinderen dilemma – Een vervolg

10 persoonlijke vragen aan mezelf

10 persoonlijke vragen aan mezelf