Amandelolie: 5 tips voor een mooie huid

amandelen gezond huid haar nagels

Amandelolie is een pure olie die makkelijk verkrijgbaar is in de meeste drogisterijen en wordt voor cosmetische doeleinden verkocht als zoete amandelolie. De olie wordt veel verwerkt in huidverzorging, aangezien het de huid voedt en prima werkt tegen droge plekjes en huid irritaties. Amandelolie zit ook nog eens vol met de vitamines A, B1, B2, B6 en E die allemaal heel verzorgend voor je huid zijn. Waar kan je amandelolie allemaal voor gebruiken? Hier 5 tips:

– Gebruik pure amandelolie op de droge huid, dit kan je gehele gezicht en/of lichaam zijn of enkel droge plekjes. Ik heb weleens last van droge plekjes op mijn voorhoofd, na 2 keer amandelolie aangebracht te hebben zijn deze plekjes verdwenen. Ik gebruik het in combinatie met een crème, maar amandelolie is ook prima alleen aan te brengen, vooral ‘s avonds wanneer je huid kan genezen. Amandelolie helpt ook goed bij een geïrriteerde en gevoelige huid.

– Heb je last van donkere plekken onder je ogen? Een paar druppels amandelolie kan donkere plekken lichter maken en ze in de toekomst voorkomen. Gebruik weinig en breng het voorzichtig aan, want de huid onder je ogen is erg gevoelig. Amandelolie trekt snel in dus je kunt het prima gebruiken voordat je eventueel een concealer aanbrengt.

– Amandelolie kan je naast voor je huid ook op je haar gebruiken en vooral op je hoofdhuid. Masseer bijvoorbeeld eens een paar druppels amandelolie op je hoofdhuid voordat je je haar wast. Je hoofdhuid zal hierdoor beter beschermd zijn tegen de zepen in shampoos en op den duur ook gezonder uit gaan zien. Wanneer je amandelolie op de lengtes van je haar aanbrengt zal je haar glanzender en sterker worden.

– Gebruik amandelolie als massage olie. De olie wordt vaak toegepast tijdens massages in salons omdat hij goed te mixen is met essentiële oliën en makkelijk uitsmeert. Deze natuurlijke olie voelt heerlijk aan op je huid en laat je helemaal ontspannen.

amandelen gezond huid haar nagelsbron afbeelding: Jonathan Pincas, Flickr.

– Naast amandelolie op je huid en haar aanbrengen kan je natuurlijk je huid een extra handje helpen door amandelen te eten. Niet de olie, maar de noten zelf. Zo voeden de vitamines je huid en haar van binnenuit en krijg je ook nog eens goede vetten, vezels en eiwitten binnen die je lichaam nodig heeft. Een echte beauty food dus!

Amandelolie is te koop in de meeste drogisterijen en bij winkels zoals De Tuinen voor een paar euro per flesje. Let er wel op dat je zoete amandelolie (internationale cosmetica naam: Prunus Dulcis Oil) koopt, deze is geschikt voor je huid en haar.

  1. ja amandelolie is fijn. ik gebruik het om mijn make-up mee te verwijderen en soms ‘s avonds als mijn huid een beetje droog is.

  2. Ja, ik gebruik het al jaren als nachtverzoring, heerlijk! Heb S ochtends eigenlijk niets nodig! Let alleen op als je een noten-allergie hebt.

  3. Heb laatst ook een flesje aangeschaft bij de tuinen, me haar word er helaas te snel vet vet van hoe weinig ik ook gebruik maar voor het lichaam is hij heerlijk :)

  4. leuke tips! ga hem is aanschaffen voor me super duper droge benen.

  5. Bij de indische of surinaamse toko’s heb je pure amandelolie voor 3 euro zelfs goedkoper.

  6. Dank voor de tips, inderdaad super voor je huid!

One Ping

  1. Pingback:

Must-have item van week 13

De nieuwste schoenen collectie van Beyond Skin