Absolute Yoga Studio in Amsterdam

absolute yoga amsterdam naokiSinds januari heeft een nieuwe, luxe yoga studio in Amsterdam haar deuren geopend: de Absolute Yoga studio! Bijzonder is dat deze studio zich focust op Hot Yoga. Absolute Yoga nodigde mij uit om langs te komen voor een proefles, dus ga jullie vertellen wat dit precies inhoudt en hoe mijn ervaring hiermee was!

Absolute Yoga biedt 5 verschillende lessen: de Hot A signature series, Hot B, Flow Yoga, Hot Flow en de Hot 60 les. De Hot A signature series bestaan uit 50 klassieke hatha yoga poses die beoefend worden bij een temperatuur van 40 graden. Ja, je leest het goed: 40 graden! De Hot B is een klassieke serie geïnspireerd op Bikram yoga, waarbij 2x 26 poses worden aangenomen. De Flow Yoga wordt, in tegenstelling tot de andere lessen, beoefend bij een normale temperatuur, en is een meer dynamische les. De Hot Flow is tevens een dynamische les en wordt beoefend bij een temperatuur van 30 graden. In tegenstelling tot de Hot A en Hot B lessen wordt er bij de Flow lessen minder gebruik gemaakt van pauzes, je stroomt echt van de ene houding over naar de andere. Dit zijn ook de lessen waar de poses niet vaststaan waardoor de docenten er hun creativiteit in kwijt kunnen. De docenten passen deze lessen ook aan op het niveau van de deelnemers. Tenslotte biedt Absolute Yoga de Hot 60 les, deze duurt 60 minuten – de andere lessen duren maarliefst 90 minuten.

absolute yoga amsterdam naokiHot Yoga heeft verschillende voordelen. Je kan er gewicht mee verliezen (een les kan tussen de 400 a 600 calorieën verbranden) en je krijgt er een sterk, gedefinieerd lichaam van. Hot Yoga verbetert de doorbloeding en werkt als het ware als een detox voor je lichaam dankzij het zweten en het gefocust ademhalen. Tevens wordt je leniger door de warmte en werkt het goed tegen stress. Dit klonk natuurlijk als muziek in de oren dus ik probeerde maar wat graag de Hot Flow les uit!

Zodra ik de studio binnenstapte voelde ik me al op mijn gemak. De studio is strak en clean maar toch toegankelijk, niet te zweverig maar het geeft wel een soort ‘spa’-gevoel, dit wordt ook versterkt door de mooie tealounge en de prachtige binnentuin. Voordat de les begon werd ik een beetje bang gemaakt doordat Hot Flow juist wat uitdagender zou zijn dan de andere lessen die Absolute Yoga biedt. Waar ik wel heel blij mee was dat deze les niet met een temperatuur van 40 graden werd gegeven, maar van 30 graden; dit doordat het tempo vrij hoog ligt en het anders te intens zou kunnen worden. De zaal was al warm toen ik binnenstapte; ik ging liggen en probeerde mijn ademhaling zo rustig mogelijk te maken en de warmte maar gewoon over me heen te laten komen. Eenmaal begonnen druppelde het zweet al vrij snel langs mijn slapen en er ontstonden zelfs zweetdruppeltjes op mijn benen. De les begon rustig en bouwde op naar zonnegroeten, het eerste deel van de les was dan ook vrij intens. Na een tijdje daalde het tempo wat en eindigden we met wat rustigere stretchoefeningen, die ook uitdagend bleven. Wat ik heel vreemd vond was het besef van tijd; voor mijn gevoel hadden we hadden tien minuten bezig kunnen zijn, maar ook al een uur of langer. Ik vond dit alleen maar prettig, want anderhalf uur is best wel lang.

absolute yoga amsterdam naokiTijdens de les scheen de zon, wat in combinatie met de warmte me een heel zomers gevoel gaf, echt heerlijk! Toen ik buiten de zaal stapte merkte ik pas weer hoe warm het eigenlijk in de zaal was, dit viel me tijdens de les tot mijn verbazing wel mee. Ik voelde me heerlijk na de les, ik zat echt in een soort roes en mijn lichaam voelde aan als een gekookte spaghettisliert zo losjes. Ik heb die nacht ook geslapen als een baby, en werd de volgende dag wakker met wat lichte spierpijn bij mijn schouders en billen, die de dag daarna alleen maar heviger werd. Die zonnegroeten voel je wel!

De lessen zijn voor zowel beginners als gevorderden geschikt omdat je niet wordt gepusht, maar omdat de nadruk wordt gelegd op dat doen wat prettig voor jouw lijf is. Ook al zijn de lessen te doen voor beginners, zou ik wel enige ervaring met yoga aanraden, in ieder geval voor de Hot Flow les die ik heb gevolgd. Je moet namelijk wel wat namen van houdingen kennen wil je in die flow komen en blijven; je haalt gewoon het beste uit de les als je al wat bekend bent met yoga. Wat betreft de warmte moet je je lichaam de tijd gunnen om eraan te wennen; Absolute Yoga raadt drie lessen aan zodat je lichaam de tijd heeft om te acclimatiseren.

absolute yoga amsterdam naokiAl met al vond ik het echt een ervaring en een absolute aanrader. Ik had een behoorlijke stressvolle week achter de rug en na deze les liep ik echt op wolkjes, het voelde alsof er een enorme last van mijn schouders was getild. Persoonlijk vond ik de warmte ook erg meevallen, maar ik heb dan ook de les van 30 graden gedaan. Een ervaring die smaakt naar meer, ik ga zeker nog de andere lessen uitproberen! Voor de maand april heeft Absolute Yoga verschillende aanbiedingen lopen. Mocht je ook een poging willen wagen, neem dan een kijkje op de website van Absolute Yoga.

Dit artikel is geschreven door Lisa, vaste gastblogger voor Naoki.

 1. apart: yoga met hoge temperaturen. lijkt me erg leuk.
  Waarom weer alleen in Amsterdam?

 2. In Den Haag zit naast een Bikram Yoga Studio ook al een jaar een geweldige Yoga Studio waar Hot Yoga wordt gegeven: Balanzs op de Laan van Meerdervoort. Ik doe er 3 dagen per week hot yoga en vind het helemaal te gek!!

 3. Ziet er super gaaf uit! Jammergenoeg hebben wij hier in Friesland zulk soort dingen niet echt. :)

 4. In Utrecht zit ook een Bikram Yoga studio die hot yoga aanbieden.

 5. Ik heb nog nooit hot yoga gedaan, volgens mij kan ik daar helemaal niet tegen. de 30 graden zal nog wel gaan, maar 40 pffff no way!

  Wat ik een beetje raar vind aan de website, is dat ze Briohny en Dice als plaatje hebben, maar kan nergens vinden dat ze verbonden zijn aan deze yoga studio, vraag me af of ze hun foto zomaar mogen gebruiken…

  • Briohny en Dice zijn officieel ambassadeurs van Absolute Yoga. Een ongelooflijk inspirerend yoga duo. Ze geven ook trainingen en workshops bij Absolute Yoga in Bangkok en op Koh Samui in Thailand. Waarschijnlijk komen ze in 2014 een keer naar Amsterdam, maar wanneer precies is nog niet zeker.

 6. Dit klinkt echt zaaaaaalllig! Ik moet eens op onderzoek uit of ze bij mij in de buurt ook Hot Yoga aanbieden

DIY: het perfecte masker voor zacht & glanzend haar

Naoki’s Likes & Loves week 15