Sophie Carleen Naoki

Welkom op Naoki! Ik ben Sophie en ik ben in 2011 met deze website begonnen. Inmiddels verwelkom ik elke maand zo’n 40.000 bezoekers op Naoki. Naoki is een blog met een focus op een eerlijker, diervriendelijker en duurzamer leven. Zo heb ik vanaf het begin besloten om enkel producten van dierproefvrije merken te reviewen en geef ik daarnaast ook de voorkeur aan natuurlijke, biologische en fairtrade producten. Ik heb hier voor gekozen omdat ik zelf al jaren dierproefvrij shop en omdat ik geloof dat een betere wereld bij jezelf begint. In mijn geval begint die betere wereld bij het kopen van een dierproefvrije lipstick en een biologische shampoo, want ook zo kan je een verschil maken.

Naast het blog onderdeel is Naoki ook een bron van informatie over dierproefvrije en vegan cosmetica. Zo houd ik sinds een paar jaar een dierproefvrije cosmetica lijst bij, waar ik cosmetica merken op vermeld die (wereldwijd) niet aan dierproeven doen. Ik heb ook een lijst met merken die nog steeds op dieren testen, deze vind je hier. Daarnaast schrijf ik op Naoki over een duurzame lifestyle, eerlijke producten en een gelukkig leven. Naast alle mooie producten en merken, schrijf ik ook af en toe artikelen met een kritische ondertoon. Bijvoorbeeld over bedrijven die aan greenwashing doen of waarom ik aan een minimalistischer leven begonnen ben. Ik hoop dat ik met Naoki kan aantonen dat je makkelijk bewuster, gezonder en gelukkiger kan leven. Daarom schrijf ik eerlijke artikelen en zet ik merken en mensen in de spotlight die aan een mooiere wereld werken.

Over Sophie

Achter Naoki zit ik, Sophie. Ik woon samen met mijn vriend en allerliefste kat Dexter in Den Haag. Ik heb altijd al een passie voor schrijven gehad en heb een aantal jaar in de wereld van online communicatie en marketing gewerkt. De keuze om een diervriendelijke en duurzame lifestyle blog te beginnen was dan ook een logische stap: hiermee kan ik 2 van mijn passies in 1 verwerken.

Media

sophie naoki

Naoki wordt steeds vaker in de (online) media genoemd en ik werk dan ook graag mee met publicaties over diervriendelijke cosmetica of duurzamer leven. Publicaties waarin Naoki vermeld is of waar ik aan heb meegewerkt zijn o.a.: Grazia, VIVA, CosmoGirl, Flair, Margriet, Fashionista, Vitamin Magazine, WomensHealthMag.nl, Cosmopolitan.nl, nu.nl en Knack.be. Ook ben ik door VIVA in 2013 als “VIVA 400” vrouw genomineerd door mijn werk aan Naoki en ben ik in 2015 genomineerd voor het LUSH Prize Fund.

Heb je een idee voor een artikel over duurzaamheid of zoek je informatie over dierproef(vrije), natuurlijke of vegan cosmetica? Neem dan gerust contact met mij op, ik beantwoord graag al je vragen en kan ook een tekstuele bijdrage leveren.

Je kunt me ook volgenย via social media:

Twitter
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube