3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

Alhoewel ik inmiddels al heel wat jaren dierproefvrij shop, ben ik minder bekend met de dierproefvrije budgetmerken. Mijn liefde voor mooie, luxe merken is namelijk groot en die schaf ik dan ook meestal aan. Maar omdat ik goed begrijp dat niet iedereen €25 voor een mascara overheeft, heb ik voor het artikel van vandaag 3 budget mascara’s getest van de merken L.O.V, Essence & Catrice. Met prijzen tussen de €2,89 en €5,95 was ik erg benieuwd naar hoe deze mascara’s zouden werken.

L.O.V Best Dressed Mascara

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

Als eerste de ‘Best Dressed’ mascara van L.O.V. Dit Duitse merk is sinds een paar maanden bij grotere Etos filialen te koop. Ze hebben veel vegan opties en de producten zien er prima uit – iets minder “budget”, met prima verpakkingen. De Best Dressed mascara belooft je wimpers tot 24 uur lang van extra volume te voorzien, dat met meerdere laagjes op te bouwen is. Het borsteltje is midden groot en bevat veel haartjes om genoeg mascara op te pakken. De geur is ietwat chemisch, hij ruikt een beetje naar verf.

De mascara brengt makkelijk aan, maar het borsteltje pakt wel net wat teveel mascara op, waardoor je moet oppassen dat je geen klontjes in je wimpers krijgt. Het resultaat oogt natuurlijk – mijn wimpers zijn goed gesepareerd en hebben een laagje kleur en wat extra volume. Het is een prima mascara, maar voor mij was wat extra volume wel fijn geweest. De mascara blijf de hele dag goed zitten en aan het einde van de dag haal ik hem met wat micellar water makkelijk eraf. De Best Dressed mascara is bij Etos verkrijgbaar en kost €5,95.

Ingrediënten:
Aqua (Water), Glyceryl Stearate, Styrene/acrylates Copolymer, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Vp/hexadecene Copolymer, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Polyvinyl Alcohol, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Tocopherol, Ceteth-10 Phosphate, Dicetyl Phosphate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Bht, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Ci 77499 (Iron Oxides).

Essence The False Lashes Mascara Dramatic Volume Unlimited

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

Als tweede de goedkoopste mascara die ik heb gekocht: de ‘False Lashes Mascara Dramatic Volume Unlimited’ van Essence. Deze mascara belooft je wimpers van ‘dramatisch’ volume te voorzien en langer te maken. De verpakking spreekt mij het minst aan, ik vind hem er vrij goedkoop uitzien en de witte huls zit aan de binnenkant na twee keer gebruiken al onder de restjes mascara. Maar goed, het gaat om de werking van de mascara en voor de prijs kan je ook niet al teveel verwachten.

Het borsteltje van de mascara is vrij smal en wordt smaller naar het uiteinde toe. Hierdoor is het vrij lastig om de mascara netjes uit de huls te krijgen, omdat het einde meestal onder een grote klodder mascara zit. Dit moet je dus steeds terugduwen in de huls. Het aanbrengen gaat verder wel prima: geen klontjes en het borsteltje separeert mijn wimpers. De geur is net zoals de mascara van L.O.V. wat chemisch, maar iets minder sterk. Deze mascara geeft mijn wimpers net iets meer volume en laat ze inderdaad wat langer ogen. Aan het einde van de dag is de mascara aan de uiteinden van mijn wimpers wel wat vervaagd. De False Lashes Dramatic Volume Unlimited mascara is verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos en kost €2,89.

Ingrediënten:
Aqua (Water), Paraffin, Glyceryl Stearate, Synthetic Beeswax, Stearic Acid, Acacia Senegal Gum, Butylene Glycol, Palmitic Acid, Polybutene, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Vp/eicosene Copolymer, Ozokerite, Aminomethyl Propanol, Tropolone, Hydrogenated Vegetable Oil, Stearyl Stearate, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Ci 77499 (Iron Oxides)

Catrice Glam & Doll Sculpt & Volume Mascara

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

Als laatste de ‘Glam & Doll Sculpt & Volume’ mascara van Catrice. Trouwens, handig om te weten is dat de drie merken in dit artikel allemaal onder Cosnova vallen en uit dezelfde fabriek komen. Ik wist dat Essence en Catrice onder hetzelfde merk vielen, maar L.O.V maakt dus ook onderdeel uit van dit bedrijf. Deze mascara van Catrice belooft je wimpers structuur en volume te geven, net zoals nepwimpers dit doen. De verpakking ziet er prima uit en wordt, in tegenstelling tot de mascara van Essence, niet snel vies. Wat me opvalt tijdens het opstellen van dit artikel is dat deze mascara precies dezelfde ingrediënten bevat als die van Essence: toeval of een fout op de website? Omdat ze beiden uit dezelfde fabriek komen, kan het natuurlijk zijn dat ze dezelfde formule hebben en verder in een ander jasje gestoken zijn.

Het borsteltje van de Glam & Doll mascara vind ik het fijnst in gebruik van alle drie, omdat het siliconen borsteltjes bevat die niet teveel mascara oppakken, maar net genoeg. De chemische geur is ook hier weer aanwezig, maar gelukkig niet zo sterk. De mascara brengt heel fijn aan, hij separeert mijn wimpers netjes, geeft ze meteen extra volume, kleur en wat lengte. Als ik in de spiegel kijk ben ik aangenaam verrast: deze mascara geeft echt een prima effect, net zoals de luxe mascara’s die ik normaal gebruik. De mascara blijft de hele dag zitten en tegen mijn verwachting in, gebruik ik hem nu al 3 weken met plezier. Aanrader dus! Deze mascara van Catrice is bij Kruidvat en Trekpleister te koop voor €3,99.

Ingrediënten:
Aqua (Water), Paraffin, Glyceryl Stearate, Synthetic Beeswax, Stearic Acid, Acacia Senegal Gum, Butylene Glycol, Palmitic Acid, Polybutene, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Vp/eicosene Copolymer, Ozokerite, Aminomethyl Propanol, Tropolone, Hydrogenated Vegetable Oil, Stearyl Stearate, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Ci 77499 (Iron Oxides).

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

1 – Geen mascara
2 – L.O.V. Best Dressed Mascara
3 – Essence The False Lashes Mascara Dramatic Volume Unlimited Mascara
4 – Catrice Glam & Doll Sculpt & Volume Mascara

Vegan: Ja*
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja (zie statement)
Eco-friendly: De merken van Cosnova zijn dierproefvrij en bieden allemaal vegan opties aan. Grotendeels productie in Europa.
Geproduceerd in: Italië

* De ingrediënten die ik online heb kunnen vinden van deze mascara’s lijken vegan. Geen garantie door een certificaat of duidelijke statement hierover helaas, al geeft Catrice op hun website wel aan dat deze mascara vegan is.

3x Dierproefvrije & Vegan Budget Mascara getest

Mijn eindoordeel? De mascara van L.O.V vind ik prima, een goede basic mascara die net wat meer volume aan je wimpers geeft. De mascara van Essence vind ik minder fijn in gebruik, maar geeft wel een mooi resultaat. De mascara van Catrice is mijn favoriet: hij geeft veel volume, kleur en separeert mijn wimpers. Die laatste zou ik dan ook zo opnieuw kopen, zeker voor zo’n fijne prijs! Omdat de mascara’s verre van natuurlijk zijn en er weinig bekend is over de duurzaamheid van Cosnova, kan ik ze niet aanraden als duurzaamheid een belangrijke pijler voor jou is. Wel fijn om te weten dat er genoeg dierproefvrije en vegan opties in de drogist te vinden zijn.

Ben jij benieuwd naar overige betaalbare producten uit de drogist die ik kan vergelijken in een review? Laat het me weten in de comments!

 1. Wat leuk dat je budgetproof dierproefvrije mascara’s hebt getest. Daar ben ik altijd benieuwd naar, omdat ik zelf qua mascara ook vaak voor budgetproof merken kies. De volgende keer ga ik zeker die mascara van Catrice eens proberen. Die klinkt heel goed!

  • Ik vind de “all round mascara” (waterproof) ook heel fijn. Een borsteltje met haren, geeft geen klontjes, eventueel op te bouwen. En ik ben ook fan van die nieuwe: “rock couture”. Dik borsteltje, wel plastic, maar geeft goed volume. Met deze moet je wel oppassen dat je niet te hard duwt tegen je wimpers. Ik weet alleen niet of ze vegan zijn. Ik was altijd van de high-end mascara’s maar sinds ik die heb ontdekt ben ik om. Catrice maakt voor de prijs echt heel goede mascara’s vind ik zelf! Ik ga de volgende keer deze glam&doll eens meenemen.

 2. Handig, dit had ik nodig. Ik ga denk ik ook voor die van Catrice en even een kijkje nemen bij mijn Etos of ze L.O.V verkopen

 3. Ik snap wel dat die van Catrice bij jou favoriet is als ik dat zo bij mij zie! Bij mij vond ik hem mwah helaas, maar het is top dat er vegan opties zijn :)

 4. Ik ben ook echt fan van de catrice glam & doll mascara’s! Ik heb nu een “extra volume” variant van die lijn en ik merk toch dat die iets minder lang en goed blijft zitten, dus volgende keer ga ik weer voor een zwarte huls. Maar het is echt mijn go-to makeup product op het moment!

 5. Het resultaat op foto 4 ziet er echt goed uit! Goed om te weten dat er een voordelige vegan mascara te koop is die ook goed zijn werk doet.

  Ik vind het bij de drogist altijd lastig omdat heel veel producten geen ingrediënten op de verpakking hebben staan. Zo heb ik van de Etos de Eye Shadow Primer en de Long Lasting Fixing Spray waar ik beide tevreden over ben maar ik heb geen idee wat erin zit en of het dus vegan is want op de verpakking staan niets en online ook niet. Ook van de Hema heb ik een Eyebrow Fiber Gel wat ik een fijn product vind maar zelfde verhaal. Heb jij hier een tip voor? Neem jij contact op met de klantenservice bijvoorbeeld of achterhaal je het op een andere manier?

  • Goede vraag, want ik had oorspronkelijk een andere Essence mascara voor dit artikel gekocht (onder de impressie dat een mascara van €3 vast geen dierlijke ingrediënten bevat) waar toch bijenwas in bleek te zitten en heb deze omgeruild. Ik kijk voortaan dus eerst op de website van de merken, zowel Essence, Catrice als L.O.V hebben alle ingrediënten online staan. Als het een merk betreft dat geen ingrediënten online heeft staan dan stuur ik ze inderdaad even een mail en vraag ik specifiek naar een lijst met vegan producten, die hebben steeds meer merken :)

   • Ik denk dus ook van die producten aangezien ze allemaal onder de €5 zijn dat ze bijna wel vegan moeten zijn maar dat is dus blijkbaar niet altijd het geval. Ik heb gelijk maar contact gezocht met Etos en HEMA over hun cosmetica en of deze vegan is. Van Etos al reactie gehad dat ze al bezig zijn met een lijst van vegan producten maar dat dit wel even duurt voor ze alles uitgezocht hebben. Van de HEMA nog niets gehoord. Hopelijk weet ik snel meer!

 6. Oh wauw, die Catrice pakt inderdaad goed uit! Wat een enorme wimpers heb je opeens :P
  (Even een spelfoutje: “Aan het einde van de dag is de mascara aan de uiteinden van mijn wimpers wel wat vervaagt.” vervaagd moet met een ‘d’)

 7. Ik gebruik sinds ruim een jaar ook de Glam & Doll false lashes en ben er super tevreden over! Vroeger gebruikte ik Diorshow Blackout en dat was mijn favoriet ever. Maar erg duur en zeker niet dpv dus ik wilde een ander. Heb talloze mascara’s geprobeerd (van duur tot goedkoop) maar tot nu toe is Catrice de enige waar ik tevreden over ben! Ook over hun andere make up trouwens :-)

 8. Ik ben op zoek naar een dierenproefvrije mascara die geen copolymeren bevat. Zou jij me kunnen helpen?

  • Elke natuurlijke mascara – denk aan de merken Dr. Hauschka, Green People, ILIA… Werken ook allemaal goed :) Ik heb er al veel gereviewd op Naoki, als je op “mascara” zoekt kom je ze tegen.

 9. Ik ben zelf ook fan van die catrice mascara. Mooi effect en ook gemakkelijk te verwijderen ‘s avonds. Ik probeer wel eens een andere maar kom altijd weer terug op deze!

 10. Wauw mooi effect laatste foto! Deze wil ik misschien ook nog wel ‘s keer proberen. Maar blijf nu nog bij Charlotte Tilbury, die is op dit moment toch wel m’n favoriet.

 11. Wat leuk om reviews over budget producten te lezen! Juist omdat jij ook goed bekend bent met luxere merken kun je het goed vergelijken. Ik zou het wel vaker willen lezen, maar alleen als jij het zelf ook leuk vindt om te doen en niet erg vindt om te kopen natuurlijk. Ik vind het wel fijn om zo een nog betere afweging te kunnen maken, die van Catrice is al dierproefvrij en vegan, maar weer niet natuurlijk en duurzaam – daar kan ik wat mee. Als ik een keer weinig geld heb dan weet ik wat eventueel een goed compromis kan zijn. Maar over het algemeen ga ik toch liever voor iets natuurlijks of in elk geval zonder schadelijke ingredienten.

  Ik had in een mascaretest gelezen (http://www.dr-jetskeultee.nl/de-grote-mascara-test/ ) dat dure en goedkopere mascara’s die uit dezelfde fabriek komen ook zo goed als dezelfde ingredienten en resultaten hebben. Dus dat budget ook helemaal niet minder is. Het geld kan natuurlijk wel in de verpakking enzo verschil maken. Zijn er ook goedkope en dure natuurlijke mascara’s uit dezelfde fabriek?

 12. Wat ontzettend handig! Bedankt voor je tekst! Ik heb binnenkort weer wat nieuwe make up nodig en het natuurlijk diervriendelijk, dit kwam goed uit.

  Heb je ook tips voor vegan shampoo?

  • Als je op “shampoo” zoekt op Naoki dan kom je er veel tegen, de meeste shampoos die ik de afgelopen jaren heb gereviewd zijn vegan :) Mijn favorieten zijn van Yes To, John Masters & Jason.

 13. Ik heb de Catrice Glam & Doll ook, en ben er ook positief door verrast! Al moet ik zeggen dat ik het borsteltje net niet zo fijn vind. Het voelt een beetje hard vind ik, en ik heb liever zachte borsteltjes. Maar het resultaat is altijd mooi! Fijn, dit soort budget producten!

 14. heel erg bedankt voor de tips: deze zijn zeer welkom daar ik pas een beginneling ben in het gebruiken van dpv producten. ik heb er enkele online gekocht van Lumabelle, doch de mascara daarvan oogt nogal uitgedroogd. ik heb hem nog niet geprobeerd, doch ik ga zeker jouw tip van Catrice proberen en naar het schijnt is het huismerk van Kruidvat ook dierproefvrij….

 15. Fijn dat je ook bugdget producten bespreekt!

  Ik ging kijken voor die Catrice Glam & Doll mascara, en er is er wel eentje die ‘False Lashes’ heet, maar die ziet er heel anders uit! Volgens mij heb jij een andere gebruikt voor je review namelijk ‘Sculpt & Volume’. Ik weet niet of dit iets uitmaakt voor de ingredienten, volgens de website zijn ze in ieder geval beide veganistisch.

  Ik ben zelf nog op zoek naar een lekkere maar betaalbare vegan showerfoam, die het liefst ook nog geen SLS bevat en makkelijk verkrijgbaar is bij de gewone drogist. En een goede vegan eyeliner.

  • Je hebt helemaal gelijk, ik heb de verkeerde naam vermeld. Is nu aangepast. Ingrediënten zijn ook hier wel weer exact hetzelfde ;) Ik zal eens op zoek gaan naar vegan douchegels/foams zonder SLS, bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom het oké is om af en toe een uitzondering te maken

Waarom het oké is om af en toe een uitzondering te maken

Onlangs gelezen: The Fifth Agreement, Tribes & Material Girl, Mystical World

Onlangs gelezen: The Fifth Agreeement, Tribes & Material Girl, Mystical World