3 X Vegan Budget Nagellak getest

3 X Vegan Budget Nagellak getest

Ik heb jarenlang enkel vrij prijzige, 3/5/7 ‘FREE’ nagellak aangeschaft en gereviewd van de duurzame merken. Al die synthetische troep die in de goedkope nagellak zit wilde ik liever niet meer gebruiken. Tijdens het onderzoek voor dit artikel ben ik echter van mening veranderd. Waarom lees je in dit artikel, waar ik de nagellak van 3 betaalbare merken review.

Ik heb onderstaande nagellak gebruikt zonder base- of topcoat, die heb ik simpelweg niet in mijn bezit ;) Ik heb de foto’s een dag na het aanbrengen genomen.

LOV Long Lasting Nail Lacquer – 300 / Mauve Majesty

3 X Vegan Budget Nagellak getest

De nagellak van L.O.V. is verkrijgbaar in 26 kleuren, waarvan de meeste vegan zijn. In de Etos voelde ik me meteen aangetrokken tot deze kleur: zoiets heb ik nog niet in mijn collectie. L.O.V. belooft je nagels met een intense kleur te bedekken die tevens glanst. De kleur blijft tot 7 dagen op je nagels en het kwastje is van “professionele kwaliteit”. De nagellak zit in een glazen flesje met 11 ml product erin.

Wanneer je de dop eraf haalt, zie je een kleinere dop zitten waar het kwastje aan vast zit. Door de ribbels op de dop voelt hij comfortabel aan om vast te houden. Het kwastje is iets breder dan ik gewend ben, maar desondanks kan ik de nagellak prima aanbrengen. Met 1 laagje zijn mijn nagels al voor zo’n 80% bedekt met de kleur, na een tweede laagje zijn ze compleet bedekt. Ik vind de kleur en glans erg mooi en de nagellak blijft de eerste 4 dagen perfect zitten. Op dag 5 zie ik opeens een aantal kleine chips en op dag 6 bladerden er steeds meer stukjes af. Desondanks bleef hij 4 dagen perfect zitten en vind ik dit een hele mooie kleur, die ik vast vaker ga dragen.

De Long Lasting Nail Lacquers van L.O.V. kosten €5,99 per stuk. L.O.V. is bij grotere Etos filialen te koop.

Ingrediënten:
Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Acetyl Tributyl Citrate, Polyester-23, Isopropyl Alcohol, Adipic Acid/neopentyl Glycol/trimellitic Anhydride Copolymer, Stearalkonium Bentonite, Sucrose Acetate Isobutyrate, Silica, Diacetone Alcohol, Styrene/acrylates Copolymer, Acrylates Copolymer, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Triethoxycaprylylsilane, Aluminum Hydroxide, Phosphoric Acid, Ci 15850 (Red 7 Lake), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77510 (Ferric Ferrocyanide), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Essence The Gel Nail Polish – 98 / Pure Beauty

3 X Vegan Budget Nagellak getest

De Gel Nail Polish van Essence is verkrijgbaar in maar liefst 56 kleuren, waarvan (zover ik online kan zien) alle kleuren vegan zijn. Deze nagellak heeft al meerdere awards gewonnen en Essence belooft dat je nagels een mooie gel-finish krijgen, zonder uv-lamp. De nagellak komt in een glazen flesje met 8 ml product erin.

Ik kocht de kleur ‘Pure Beauty’ die mij aansprak omdat ik graag zachte, ‘nude’ kleuren op mijn nagels draag. Deze kleur is precies dat: hij ziet er neutraal uit en past bij elke outfit. Dit kwastje is nog breder dan die van L.O.V.. Dit maakte het aanbrengen wel iets lastiger, vooral op mijn pink omdat het kwastje net zo breed is als de nagel, waardoor je wat preciezer te werk moet gaan. Desondanks ben ik blij met het resultaat: na 2 laagjes een mooie, glanzende kleur, ook zonder base- of topcoat. De nagellak begon op dag 3 een klein beetje te chippen, op dag 5 heb ik hem eraf gehaald omdat hij er niet meer zo netjes uitzag.

De Gel Nail Polish nagellak van Essence kost €1,69 per flesje. Essence is bij Kruidvat en Etos te koop.

Ingrediënten:
Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid/neopentyl Glycol/trimellitic Anhydride Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Isobutyl Acetate, Titanium Dioxide (Nano), Stearalkonium Bentonite, Sucrose Acetate Isobutyrate, Silica, Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Aluminum Hydroxide, Barium Sulfate, Ci 15850 (Red 6), Ci 19140 (Yellow 5 Lake), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Catrice ICONails Gel Lacquer – 03 / Caught on the red carpet

3 X Vegan Budget Nagellak getest

De ICONails nagellak van Catrice is verkrijgbaar in 41 kleuren die allemaal veganistisch zijn. Catrice geeft aan dat de nagellak tot 7 dagen perfect blijft zitten met een mooie glans. De nagellak bevat ook een “shock-shield complex” en “gloss seal technology” – fancy termen waarmee ze aanduiden dat de nagellak zo lang mogelijk blijft zitten. De nagellak komt in een glazen flesje met 10,5 ml product erin.

De nagellak brengt heel makkelijk aan, het borsteltje werkt fijn en pakt niet teveel nagellak op. Na 1 laagje zijn bijna al mijn nagels al goed bedekt met kleur. Voor de zekerheid breng ik nog een laagje aan, waarnaar mijn nagels helemaal bedekt zijn en mooi glanzen. Ik vind deze rode kleur erg mooi, hij ziet er sophisticated uit en glanst ook een paar dagen later nog mooi. De nagellak blijft net zoals die van L.O.V. 5 dagen op zijn plek, voordat ik mijn eerste chip ontdek. Dit is mijn favoriet – een mooie kleur die makkelijk aanbrengt en 5 dagen goed blijft zitten.

De ICONails Gel Lacquer nagellak van Catrice kost €2,99 per flesje. Catrice is bij Kruidvat te koop.

Ingrediënten:
Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Polyester-23, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Stearalkonium Bentonite, Euterpe Oleracea Fruit Oil, Styrene/acrylates Copolymer, Adipic Acid/neopentyl Glycol/trimellitic Anhydride Copolymer, Diacetone Alcohol, Sucrose Acetate Isobutyrate, Acrylates Copolymer, Silica, Phosphoric Acid, Ci 15880 (Red 34 Lake).

3 X Vegan Budget Nagellak getest

Vegan: Ja
100% natuurlijk: Nee
Dierproefvrij: Ja
Eco-friendly: De merken Catrice, L.O.V. en Essence produceren grotendeels lokaal in Europa.
Geproduceerd in: Allemaal in Luxemburg geproduceerd.

Ik ben positief verrast door deze mooie nagellak: ze blijven allemaal een aantal dagen goed zitten en hebben een mooi aanbod aan kleuren. Maar er is nog iets dat me opviel: al deze kleuren zijn, net zoals de duurzame merken, 5-FREE. Ze zijn namelijk allemaal vrij van tolueen, formaldehyde & formaldehyde resin, DBP (dibutyl phthalate) en kamfer. De ingrediënten schelen dan ook niet veel van de ingrediënten die de duurzame merken gebruiken. Nagellak is hoe dan ook (grotendeels) synthetisch, echt natuurlijke nagellak bestaat nog niet. Een pluspunt van de duurzamere merken is wel dat de grondstoffen natuurlijk kunnen zijn, maar deze moeten alsnog bewerkt worden zodat ze in nagellak gebruikt kunnen worden. Ik ben daarom vanaf nu niet meer zo kieskeurig en zou zo weer een nagellak van bovenstaande dierproefvrije merken aanschaffen.

Ik kan alle drie de nagellakproducten aanraden, alhoewel die van Catrice favoriet is: voor €2,99 per flesje vind ik dit echt een hele fijne nagellak!

 1. Dat is goed om te weten Sophie dat het qua ingrediënten niet heel veel scheelt met de duurdere natuurlijk merken! Mag ik vragen welke nagellakremover jij gebruikt? Ik ben bezig met het zoeken naar een goede natuurlijke variant omdat ik het idee heb de reguliere remover te agressief is voor mijn nagels.

 2. Essence vind ik persoonlijk niets. Blijft nog geen dag mooi op mijn nagels zitten. Catrice ben ik wel groot fan van. Zeker nu ze de lijn vernieuwd hebben. Lov ken ik nog niet. Binnenkort maar eens uitproberen.

 3. Het verschil is inderdaad een stuk kleiner dan ik dacht: dit is ook al vegan, dierproefvrij en 5-free. Ik heb net een paar van een duurzaam merk gekocht. Ik vraag me af wat het verschil dan nog is, misschien in de productie en verpakking en het steunen van idealistische merken?

  Ik vind deze budget artikelen fijn, niet perse alleen om de prijzen, maar het geeft een vollediger beeld van wat er allemaal is en hierdoor kies ik nog bewuster.

  • Inderdaad, wanneer je de duurzame merken steunt dat steun je vaak wel een bedrijf dat een verschil probeert te maken in de wereld, door middel van duurzame productie en enkel gebruik veganistische ingrediënten bijvoorbeeld. Want alhoewel deze nagellak fijn in gebruik is, zijn de merken niet bepaald duurzaam en ook niet vega(n). Ik kan me dus goed voorstellen dat er consumenten zijn die daarom deze merken niet willen steunen en liever iets meer betalen voor een echt duurzaam product.

 4. Wat een mooie nagellakjes!
  Ik ben zeer benieuwd naar die van Catrice. Wie weet schaf ik er eentje aan binnenkort.
  Leuk blogje!

 5. Fijn artikel, goed uitgezocht weer allemaal. Mooi dat er ook budget varianten zijn en gewoon bij de drogist.

 6. Fijn artikel! Ik ben ben bang dat mijn nagelaks die ik gebruik niet erg duurzame producten zijn ;-)
  De nagellak van Kiko is wel dierproefvrij toch? Alleen meer chemische ingredienten dan denk ik..

 7. Superblij met dit soort blogjes. Vaak zijn veel producten boven mijn budget of een heel klein assortment en heb ik ook nog eens een probleemhuid. Kon eigenlijk alleen maar dermolin gebruiken en ook duurdere make up producten, gaven veel irritatie. Voor ik vegan werd, gebruikte ik altijd essence. Dus was heel blij te lezen dat dit merk vegan is. Vind ook deze nagellak het mooiste en blijft het beste zitten.

 8. LOV ken ik nog niet maar vind het flesje er wel leuk uitzien en de kleur die je hebt heel mooi! Ook die van Catrice spreekt mij aan.

  Eerlijk gezegd heb ik van 3 natuurlijke, duurdere en vegan merken nagellak gekocht in het laatste jaar en deze vielen allemaal erg tegen. Qua kleur, dekking en hoe lang het mooi bleef. Nu vind ik het belangrijk zulke merken te steunen maar de wetenschap dat er in ieder geval goede dierproefvrije en vegan nagellak te koop is in de drogist is toch wel fijn voor af en toe :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een artikel over menstruatie

Een artikel over menstruatie

Onlangs gelezen: Lucky Bitch, Pussy & The Celestine Prophecy

Onlangs gelezen: Lucky Bitch, Pussy & The Celestine Prophecy